Câtă apă trebuie să bea un câine? (Descoperiți cerințele zilnice)

Acest Beagle bea apă din castron într-o zi călduroasă de vară

A bea apă este ceva atât de simplu și de obișnuit, că foarte rar ne gândim la efectul pe care practica o poate avea asupra câinilor noștri. A bea prea multă sau prea puțină apă ar putea avea repercusiuni asupra câinelui tău. Ar putea fi, de asemenea, un semn de ceva și mai grav.

Cantitatea adecvată de apă depinde de parametri.

Există diverși factori care determină cantitatea de apă zilnică pe care ar trebui să o bea câinele dvs., cum ar fi vârsta, dieta, nivelul de activitate, condițiile meteorologice și mărimea. Acest ultim indicator este, fără îndoială, cel mai mare factor determinant și oferă proprietarilor cea mai clară regulă de bază.

În esență, câinele dvs. ar trebui să bea aproximativ 30 ml apă pe kilogram de greutate corporală în fiecare zi.

În timp ce unii câini știu instinctiv câtă apă trebuie să consume zilnic, alții nu. Prin urmare, este foarte important să vă supravegheați câinele pentru a vă asigura că bea o cantitate adecvată de apă zilnic. Astfel, sănătatea lui va avea de câștigat.

O hidratare redusă poate contribui la dezvoltarea unor probleme de sănătate.

Dacă nu se hidratează suficient în fiecare zi, câinele dvs. ar putea dezvolta unele probleme de sănătate grave. Un aport insuficient de apă ar putea duce la deshidratare sau probleme legate de tractul urinar, cum ar fi pietrele la rinichi. În unele cazuri, pot apărea probleme grave, cum ar fi disfuncții ale organelor.

Există câțiva pași pe care îi puteți urma în cazul în care câinele dvs. nu bea atât cât ar trebui. Unele dintre aceste etape sunt incluse în strategiile de antrenament de bază, cum ar fi lauda sau recompensarea atunci când bea. Alte etape ar fi îmbunătățirea gustului apei prin adăugarea de plicuri de aromă de pui, vită sau șuncă.

Reducerea cantității de hrană uscată pentru câini este un alt mod grozav de a vă asigura că acesta consumă mai multă apă. Conservele de hrană umedă conțin, de obicei, un procent de 70 până la 80% apă, care este semnificativ mai mare decât cel din hrana uscată pentru câini, care conține 5 – 10% apă.

Trecerea la hrana din conservă ar putea fi o introducere subtilă și treptată a unei cantități mai mari de apă în dieta câinelui dvs., ceea ce va ajuta la buna lui dispoziție.

Consumul excesiv de apă poate fi un simptom al unei probleme mai mari și mai serioase.

În cazul în care câinele dvs. s-a obișnuit să bea cantități excesive de apă, este posibil să nu fie pentru că îi place gustul sau pentru că este foarte activ. Mai degrabă ar putea fi un simptom de bază al unei infecții a vezicii urinare. Uneori, acesta ar putea fi un indicator al unei probleme mult mai grave, cum ar fi diabetul sau boala lui Cushing.

Având în vedere potențialele consecințe ale consumului excesiv de apă, este important să vă duceți câinele la un veterinar dacă acest consum excesiv persistă. Între timp, există câteva metode pe care le puteți implementa pentru a controla consumul de apă al câinelui dvs.

Multe dintre aceste metode se concentrează pe bolurile pe care câinii le pot folosi pentru a-și bea apa, cum ar fi distribuitoarele automate de apă, alimentatoarele de apă pentru iepuri sau sticlele de apă folosite pentru hidratarea cailor.

Apa poate fi cel mai bun prieten al corpului câinelui tău

Importanța consumului adecvat de apă legat de sănătatea generală a câinelui trebuie tratată cu seriozitate. Consumul regulat de apă, în esență, ajută prin multe modalități la funcționarea eficientă a organismului câinelui. Unele dintre aceste modalități pot părea mai evidente decât altele.

De exemplu, este destul de evident că apa ajută la reglarea temperaturii corpului unui câine, precum și la digestie. Dar, de asemenea, joacă un rol esențial în menținerea articulațiilor lubrifiate și relaxate, De asemenea, ajută la reglarea corectă a activității intestinului gros.

În cazul în care câinele dvs. nu bea o cantitate adecvată de apă în fiecare zi, toate aceste funcții importante pot fi dereglate. Dacă survine acest dezechilibru, pot apărea tulburări de mică sau mare intensitate. Urmărirea consumului de apă al câinelui dvs. este vitală pentru a preveni apariția acestui dezechilibru.

Chiar dacă există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a încuraja consumul echilibrat de apă, este esențial să consultați medicul veterinar în cazul în care hidratarea insuficientă sau excesivă persistă. Un consult veterinar ar putea fi pasul care îl va duce pe calea bunăstării. Măcar atât puteți face pentru prietenul dvs.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top