Problemele cauzate de hrana expirată pentru câini: sfaturi de prevenire

Data de expirare a alimentelor pe care le cumpăram reprezintă este mereu în atenția noastră, deoarece știm ce neplăceri pot cauza alimentele lăsate prea mult în frigider. Cu toate acestea, este posibil să nu acordăm aceeași atenție hranei câinelui nostru. Iată de ce ar trebui să facem din asta o prioritate.

De ce nu verificăm data de expirare a hranei pentru câini

Data expirării hranei pentru câini ar putea trece neobservată din mai multe motive. Spre exemplu, sistemul digestiv al câinelui este diferit de al nostru și mai știm că aceștia pot mânca lucruri la care am prefera să nu ne gândim atunci când ne ling pe față. Din această cauză, am putea gândi că sunt mai bine echipați să mănânce alimente mai puțin proaspete.

Mai mult, data expirării este adesea menționată prin “a se consuma înainte de” decât printr-o dată a expirării. Este o chestiune de semantică, dar îndeajuns de convingătoare încât să presupunem că nu este atât de grav dacă depășim această dată cu câteva săptămâni sau chiar luni. La urma urmei, în cel mai “cel mai bun“, caz, doar îi va scădea calitatea, nu?

Ei bine, nu este chiar așa. Mâncarea pentru câini poate că nu arată ca a noastră, dar asta nu înseamnă că nu se va strica sau lâncezi după un timp. Și deși câinele nostru digeră altfel mâncarea decât noi, asta nu înseamnă că este echipat să facă față alimentelor expirate mai bine decât noi.

De ce hrana expirată este atât de rea pentru câine?

Sperăm că îți hrănești câinele cu mâncare de cea mai bună calitate. Dacă da, ar trebui să fii conștient de faptul că ingredientele mai naturale fac diferența între o hrană de înaltă calitate și una obișnuită.  Aceste ingrediente încep să se altereze după data de expirare deoarece sunt mai naturale.

Conservanții

Un rol important în verificarea datei de expirare îl au și conservanții. Deși sunt esențiali în prevenirea alterării, proliferării microbiene și a altor lucruri neplăcute, aceștia vor începe să-și piardă eficiența după o anumită perioadă de timp. În acest caz, hrana se va altera, ceea ce va duce la efecte potențial dezastruoase.

Reține și faptul că hrana alterată pentru câini este mai greu detectabilă în comparație cu hrana pentru consum uman. Nu vei simți un miros diferit în comparație cu hrana neexpirată și câinele o va mânca fără mofturi dacă o primește. Desigur, acesta îți va arăta în mai multe moduri neplăcute că nu a fost o idee bună să-i dai mâncare expirată.

Atenția corespunzătoare este esențială pentru prevenirea hranei expirate din casă

Aproape cu toții suntem atenți la etichete și datele de expirare când mergem la cumpărături din motive evidente. Această atenție corespunzătoare este și mai importantă când cumpărăm hrană pentru câini. Motivul este legat de acea chestiunea de semantică a datei de expirare anterior menționată.

Deoarece pe majoritatea alimentelor pentru câini nu este inscripționat un termen de valabilitate, ci doar “a se consuma înainte de”, orice magazin îți poate vinde legal alimente care au depășit intervalul de timp recomandat. Să sperăm că nu te vei confrunta prea des cu această problemă – în mod normal, hrana pentru câini are o valabilitate de doi ani de la data fabricării, așa că cel mai probabil vei vedea alimente care nu au depășit acest termen. Totuși, ar fi bine să verifici înainte și nu doar să presupui că orice pungă pe care o alegi este bună pentru consum.

Fii precaut pentru binele câinelui tău!

A te asigura de calitatea bună a hranei câinelui tău este ceva la mintea cocoșului. La urma urmei, ar trebui să ne asigurăm că prietenii noștri blănoși primesc ce este mai bun și că nu îi vom îmbolnăvi prin neglijența de a le oferi mâncare expirată. De aceea este foarte important să fim precauți. Câinele tău nu ar putea să îți mulțumească verbal, dar este destul de mulțumitor faptul că nu se va întâmpla să se îmbolnăvească din cauza unor alimente alterate.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top