Timp de joacă: Cele mai bune jucării pentru un Bulldog

Bulldog se joacă cu o minge pentru copii

Cu înfățișarea sa morocănoasă, pieptul lat și mersul țanțoș, câinele Bulldog este o rasă care descrie un dur. Însă în spatele acestui exterior de dimensiuni medii, dur și neîndemânatic, se află un cățel relaxat, căruia îi place să se joace. Deci, ce jucării de pe piață sunt cele mai potrivite pentru a-i scoate la iveală latura jucăușă?

Câinii din rasa Bulldog la prima vedere

Există un motiv pentru că Bulldogii arată duri fără niciun efort, iar istoria susține asta. Cunoscut și sub denumirea de Bulldog englez, câinii poartă acest nume deoarece au fost creați pentru sportul  luptelor cu tauri, pentru a asmuți taurii. Deși nu se mai ocupă de animale mari, Buldogii încă posedă genul acela de atitudine încrezătoare și arogantă care i-ar face mândri pe înaintașii lui din vechime.

De asemenea, ei au trăsături fizice care le permit să acționeze într-un mod care depășește statura lor de dimensiuni medii. Pielea moale și largă a rasei este creată astfel pentru a-i oferi un strat suplimentar de protecție în cazul unei altercații, în timp ce corpul lor lat, îndesat și picioarele din spate musculoase îi permit să dețină și să transmită o cantitate semnificativă de putere.

În timp ce cultura pop și încrederea inerentă a rasei au conferit Bulldogilor o reputație de forță și putere, de măreție chiar, adevărul este că ei au evoluat într-un câine dulce și relaxat, înclinat să fie sociabil, care îi permite să se înțeleagă cu aproape toată lumea.

Ca să spunem adevărul, unele dintre atributele fizice care cultivă reputația rasei sunt aceleași cu cele care fac ca acest câine să fie atât de popular pe scară largă. Proprietarii tind să se îndrăgostească de fața lor turtită, de posteriorul îndesat și coada scurtă, precum și de mersul lor țanțoș, plin de încredere. În plus, tendința lor de a mârâi și de a face „zgomote de Bulldog” pare a fi destul de atrăgătoare.

Câinii din rasa Bulldog la joacă

Poate fi oarecum surprinzător să afli că Bulldogul sunt o rasă destul de relaxată și calmă care adoră lipsa de activitate. Dar, în ciuda istoriei lor îndrăznețe și a încrederii lor uneori sfidătoare, Bulldogii sunt câini docili și liniștiți de interior, care nu manifestă o mare energie. Această trăsătură îl face o alegere câștigătoare pentru cei care nu îți doresc un stil de viață activ.

Din cauza naturii sale relaxate – unii ar putea spune leneșe – exercițiile fizice și timpul de joacă pot fi o propunere complicată. Este important să strecori o anumită porție de exerciții fizice în viața unui Bulldog; dacă nu, vei avea un câine gras pe mână. Chiar și așa, micuțul tău va fi gata pentru un pui de somn după o plimbare de 15 minute.

Când Bulldogii se joacă, ei au tendința de a se zbengui. Cu toate acestea, comportamentul lor docil înseamnă că ei rareori vor fi cei care inițiază jocul. De obicei, depinde de tine sau de un membru al familiei să-l motivați să se ridice și să se miște.

Este, de asemenea, o idee bună ca un Bulldog să se joace în interior. Rasa nu se adaptează atât de bine la căldură extremă, în parte din cauza feței sale turtite. Încercarea de a-l determina să se joace într-un mediu prea călduros pentru plăcerea lui este în esență o situație fără câștigători pentru toți cei implicați.

Pentru că tu vei fi cel care va iniția cel mai des joaca, ar fi bine să te asiguri că ești pregătit să fii tolerant. Un Bulldog nu este la fel de prostuț pe cât poate dicta percepția publică, dar sunt câini cu voință puternică, care își folosesc creierul pentru a face cum vor ei pe cât posibil. Așadar, nu te mira dacă reacționează la dorința ta de a vă juca cu un cerșit de a fi mângâiat pe burtă în schimb.

Care sunt cele mai bune jucării pentru câinii din rasa Bulldog?

Destul de ciudat, un skateboard poate face o jucărie destul de potrivită pentru un Bulldog. Deși această jucărie pare să contrazică natura rasei – presupunem că nu permiți skateboarding-ul în casa ta – are sens din câteva motive.

În primul rând, oferă câinelui din rasa Bulldog exercițiul fizic atât de necesar într-un mod deloc plictisitor, așa cum ar fi o plimbare obișnuită pentru el, și anume plictisitoare. Într-adevăr, câinele tău preferă „să facă o tură” pe skatebord și să simtă cum briza îi mângâie corpul. În tot acest timp, s-ar putea să nu se gândească la ceea ce face ca la un exercițiu fizic – ci ca la o distracție.

De asemenea, odată ce un Bulldog învață o sarcină, el o poate stăpâni destul de repede. Poate dura ceva timp să-l înveți cum să folosească un skateboard din cauza naturii sale încăpățânate și manipulatoare. Cu toate acestea, după ce își va da seama cum să se joace cu el, va fi dornic să se urce pe el.

Pentru joaca la interior, câinii din rasa Bulldog adoră jucăriile de ros. Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care trebuie să fie lăsați singuri timp de câteva ore și au nevoie să-și redirecționeze plictiseala. O jucărie de ros bună va fi suficient de rezistentă pentru a face față mușcăturilor repetate ale unui Bulldog.

De asemenea, poți scăpa de Bulldogi dându-le jucării de ros fixe/statice, deoarece ei vor fi cei mai fericiți pur și simplu să-și înfășoare labele în jurul unui obiect și să-l roadă. Este, de asemenea, înțelept să-i iei jucării de ros care sunt în același timp și jucării de tip puzzle. Nu uita, câinii din rasa Bulldog sunt mult mai inteligenți decât li se dă credit uneori și vor aprecia flexiunea mușchilor creierului.

Ce jucării ar trebui evitate?

Nu vă deranjați niciodată cu o jucărie de tip fetch (aport, recuperare, să urmărească un obiect) cu un Bulldog. Jocul de tip fetch – aport, recuperare – să alerge după un obiect pe care tu îl arunci la distanță, să ți-l aducă înapoi și apoi să o ia de la capăt – pur și simplu nu se află în vocabularul acestui cățel cu energie redusă. Dacă încerci să-l determini să urmărească o minge pe care tu ai aruncat-o, este posibil doar să te privească caraghios și, eventual, să se rostogolească cu burta în sus ca să te facă să îl mângâi.

Jucăriile de apă sunt, de asemenea, o idee proastă. Datorită naturii fizice a rasei, aceștia sunt incapabili să înoate și nu vor sări în apă într-un bazin de orice dimensiune în niciun caz. În plus, jucăriile de apă sunt în mod inerent potrivite pentru joaca în aer liber, ceea ce Bulldogii au tendința să evite din start.

De asemenea, trebuie să eviți orice jucărie de ros care nu este făcută pentru a rezista la orice acțiune de impact repetat. Întrucât acestor câini le plac jucăriile de ros, ei își vor „ataca” în mod repetat obiectul cu care se joacă. În cazul în care obiectul în cauză nu este construit pentru a face față unei utilizări constante, vei ajunge să mături în mod repetat bucăți de jucărie și să cheltui bani ca să-i cumperi altele.

Recomandările noastre

Jucarie pentru câini KONG Dental
 

Jucărie câini KONG DentalDacă pur și simplu cauți o jucărie de ros durabilă care îți va face câinele fericit, cel mai bun pariu este să alegi o jucărie pentru câini KONG Dental. Caracteristicile sale par făcute pentru un cățel cu un înclinație clară pentru relaxare. Mai mult, poate ajuta sănătatea dentară a micului tău amic.

Maxilarul inferior al unui Bulldog este poziționat în fața maxilarului superior. Această caracteristică ciudată înseamnă că o parte din dinții lui vor fi expuși, ceea ce înseamnă că pot fi de ajutor pentru ale năzbâtii. O jucărie de ros calitativă precum KONG Dental Dog Toy funcționează, deoarece forma sa canelată unică îi ajută la curățarea dinților și le masează cu grijă gingiile, ceea ce are ca rezultat o gură mai curată.

Această jucărie specială îți oferă, de asemenea, opțiunea de a plasa o recompensă comestibilă delicioasă în centrul ei. Această caracteristică va permite Bulldogului tău să-și folosească abilitățile de rezolvare de puzzle în timp ce privește premiul din interior. Un pic de stimulare mentală este binevenită, de asemenea, deoarece el nu va trebui să se miște să dezlege misterul, de vreme ce puzzle-ul este exact în fața lui.

Penny Board Powerslide PlayLife
 

Penny Board Powerslide PlayLifeSă zicem că vrei să-ți înveți Bulldogul să fie cel mai tare câine din parcare. De asemenea, dorești ca el să fie dispus să îmbrățișeze mai ușor ideea de exercițiu fizic, astfel încât să nu se împotrivească ideii că trebuie să iasă la plimbare. În acest scop, un skateboard și dorința de a-l antrena pot face minuni.

Nu ai nevoie de nimic deosebit sau complicat pentru a atinge acest obiectiv. De exemplu, nouă ne place Penny Boardul Powerslide pentru că este elementar, are strictul necesar. Modelul de bază vine direct în lemn colorat cu roți albe, fără grafică sau modele ieșite din comun. Acest lucru îl face perfect pentru Bulldogul tău, deoarece lui nu îi va păsa nicio iotă de cum arată skateboardul.

În timp ce acest sport îi va umple nevoia de exercițiu fizic, va alimenta și partea sa socială.
La urma urmei, când Bulldogul tău va învăța cum să se dea cu skateboardul, el va atrage o mulțime de oameni, lucru pe care prietenul tău cu patru picioare îl va adora. Această explozie de atenție îl va determina să fie chiar mai entuziasmat să sară pe skateboard și să facă o piruetă pentru fani.

Indiferent de modul în care te joci cu Bulldogul tău, este important să-l angajezi într-un tip de joacă activ și semnificativ. Este crucial pentru sănătatea lui, întrucât stă mereu pe canapea și, cel mai probabil, va trece cu vederea inițierea jocului în ceea ce-l privește. Dacă tu îl atragi la joacă, îl vei ajuta să se mențină în formă și îngrijit și mai mult ca sigur vei adăuga ani de viață în existența lui.

Și într-adevăr, chiar dacă poate fi un participant reticent atunci când vine vorba de joacă, odată ce se pornește, are tendința de a se bucura de activitate. În calitate de proprietar, trebuie doar să-ți amintești pur și simplu acest lucru data viitoare când va încearca să te manipuleze ca să-l lași să meargă pe calea cea ușoară. Dacă nu cedezi faci un lucru bun nu numai pentru el, dar faci un lucru bun și pentru relația voastră în ansamblu.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top