Cele mai bune aparate de tuns câini întrebuințate acasă (acesorii pentru îngrijirea canină)

Acest câine este tuns cu aparatul de tuns câini Andis AGC 2 Speed

Dacă prietenul tău blănos are nevoie de ceva mai multe îngrijiri decât cele pe care și le asigura singur, va trebui să cauți un bun îngrijitor specializat din zona ta. Însă, unele rase vor necesita doar îngrijirea pe care le-o puteți oferi în siguranță și cu ușurință în confortul și intimitatea propriei case, cu instrumentele potrivite. Este deosebit de ușor dacă știți câte ceva despre cele mai bune mașini de tuns pentru câini.

Dacă ați încercat vreodată să vă tundeți de unul singur, acum știți că uneori nu puteți face orice de unul singur. În orice caz, în urma căutărilor noastre și cerând sfatul experților în îngrijirea canină am descoperit cele mai 4 tipuri de mașini de tuns câini pentru uz casnic.

Comparație rapidă: cele mai bune 4 aparate de tuns câini

De ce ar trebui să îmi îngrijesc singur câinele?

Este important să înțelegem provocările îngrijirii acasă – mai ales dacă patrupedului îi displace ideea ca tu să te ocupi de această parte a vieții sale.

Sfaturile pentru o ședință sigură de îngrijire la domiciliu includ: așteptarea până când câinele este calm, ședințe scurte până când câinele se obișnuiește cu aceste îngrijiri, menținerea calmului prin mângâieri, lăudarea comportamentului liniștit si acordarea de recompense delicioase pe parcursul întregii experiențe. Îngrijirea profesională poate deveni scumpă, poate dura mult timp și este necesară doar o dată la șase până la opt săptămâni, în funcție de rasă.

Dacă părul câinelui tău crește ca un foc sălbatic și te-ai săturat de firele de păr căzute peste tot, având pe mână un set excelent de tuns câini nu numai că te poate ajuta să economisești bani în comparație cu îngrijirea profesională, dar te va scăpa și de efortul depus pentru a strânge firele împrăștiate prin toată casă.

Dacă aveți un cățeluș, începeți să îl îngrijiți din timp astfel încât acesta să se familiarizeze cu diferitele proceduri. Obișnuirea câinilor mai în vârstă cu aceasta rutină va fi mult mai dificilă.

Vorbește cu îngrijitorul tău profesionist pentru a afla mai multe despre cum ar trebui să fie tunsă blana câinelui tău – fiecare rasă este diferită. Dacă aveți nevoie de ajutor în materie de design, consultați site-ul oficial al rasei de care aparține prietenul tău.

Utilizarea aparatelor electrice de tuns câini la domiciliu

Aparatele de tuns electrice sunt disponibile atât reîncărcabile cât și alimentate la priză. Dimensiunile lamei sunt concepute pentru a personaliza îngrijirea în funcție de tipul de blană. Datorită capetelor cu pieptăn, mașina își va păstra dimensiunea de tăiere a firului pe tot corpul câinelui.

Aparatele de tuns electrice (clippers) potrivite pentru tine depind de rasa câinelui tău, precum și de tipul de îngrijire pe care i-l vei acorda. Pentru îngrijirea blănii picioarelor și tunderea câtorva fire rătăcite aici și acolo, un set ieftin va realiza acest lucru.

Dacă doriți să puteți să vă tundeți și să vă coafați propriul câine (poate și alți câini), este cel mai bine să achiziționați un set profesional de tuns câini, cu diferite viteze și capete.

Este important să fiți atenți la sunetul pe care îl fac aparatele electrice de tuns și să îl alegeți pe cel mai silențios disponibil. Sunetele puternice ar deranja cele mai multe rase și le-ar putea speria.

Înainte de a încerca tunsori de orice fel, pieptănați și periați blana câinelui. Nu ai vrea să-ți taie cineva părul fără să-l pieptene sau să-l perie, nu-i așa?

Câinii adună în mod natural murdăria, iarba și alți iritanți ai pielii, iar perierea și pieptănarea în mod regulat vor menține pielea curată și sănătoasă.

Instrumentele și procedurile depind de rasă în cauză. Câinii cu par scurt au nevoie doar de un periaj săptămânal. Periile cu fire moi pot curăța murdăria și pielea moartă. Periile cu fire dure vor îndepărta firele de păr moarte.

Blana bogată va căpăta strălucire. Blana scurtă și groasă va fi mai predispusă la încurcături, așa că va trebui să folosiți o perie pentru a scăpa de acestea.

Apoi, folosiți o perie pentru a îndepărta părul mort și pieptănați coada. Pentru câinii cu blana lungă și luxoasă, veți opta pentru o rutină zilnică de îngrijire. Folosiți peria subțire pentru a scăpa de încurcături.

Înainte de a începe să-l tundeți, verificați dacă lamele sunt ascuțite. Dacă sunt tocite, vei trage părul câinelui tău mai mult decât este necesar, creându-i disconfort. Folosiți lubrifiantul sau lichidul de răcire adecvat pentru lame pentru a vă asigura că acestea nu se supraîncălzesc. O lamă fierbinte poate produce arsuri ușoare pe pielea câinelui.

Puteți găsi lubrifianți și lichide de răcire disponibile separat. Asigurați-vă că ștergeți surplusul de lubrifiant aplicat pe lame pentru a nu ajunge să împrăștiați lubrifiantul prin toată blana câinelui. Opriți din când in când procesul și atingeți ușor lamele pentru a a vă asigura că nu s-au supraîncălzit.

Dacă lamele sunt prea calde, pulverizați pe acestea lichidul de răcire. Dacă nu aveți lichid de răcire disponibil, puteți schimba lamele pentru le lăsa pe cele fierbinți să se răcească sau pur și simplu plasați lama pe o suprafață metalică, cum ar fi o foaie copt, pentru a o răci rapid.

Înainte de a porni mașina de tuns, găsiți o modalitate de a o ține astfel încât nu doar să lucrați confortabil dar si sa vă ofere cel mai bun control. Începeți prin a îngriji zonele în care câinele a fost tuns recent, dar blana a început să crească.

Începeți cu o zonă mai puțin vizibilă, astfel încât să puteți afla cât de mult este necesar să fie tuns părul. Treceți la o altă lamă, atunci când este necesar. Asigurați-vă că ați ales lama corectă înainte de a tăia din blană mai în profunzime.

Nu uitați, cu cât este mai mare numărul lamei, cu atât este mai scurtă și mai fină tăierea rezultată.

Nu uitați că îngrijirea câinelui dumneavoastră este mai mult decât o tăiere a părului. Îngrijirea generală a câinelui include: îngrijirea unghiilor, îndepărtarea petelor lacrimogene, igiena dentară, curățarea glandelor anale și curățarea urechilor!

Cele mai bune 4 mașini de tuns câini pentru uz casnic

Andis AGC 2 Speed
 

Aparat de tuns câini Andis AGC 2 SpeedAndis AGC 2 Speed este o mașină profesională de tuns animale ce aduce calitatea oferită de saloanele specializate chiar sub acoperișul tău. Foarte silențios, Andis AGC 2 Speed este indicat chiar și pentru cei mai sensibili câini.

Astfel, câinele va sta liniștit pe parcursul tunsului, lăsându-te să execuți o tunsoare specială. Cele două viteze realizează 2700 de mișcări pe minut, respectiv 3400 de mișcări pe minut, Andis AGC 2 Speed fiind cu 25% mai rapidă, la viteză maximă, atunci când ai de a face cu o blană deasă.

Motorul este închis ermetic și nu necesită sistemele de ventilație ce se vor înfunda cu părul rămas. Aparatul de tuns Andis AGC 2 Speed nu necesită întreținere specială. Este ideal pentru stăpânii ocupați ce nu dispun de timpul necesar alocat mentenanței aparatului.

Aparatele de tuns câini Andis au o istorie vastă, fiind fabricate atent de către profesioniști încă din 1922. Așadar, popularitatea acestora în rândul stăpânilor și al îngrijitorilor este justificată.

Capul este detașabil și foarte ușor de curățat. Sistemul de prindere al lamei este securizat, iar butonul de blocare în funcțiune al aparatului nu va lăsa ca acesta să se închidă accidental.

Andis AGC 2 Speed dispune de 4 mărimi diferite pentru a seta lungimea firului de păr: 3, 6, 10, 13 mm. Lungimea firului este de 35 de cm, oferind astfel stăpânului îndeajuns de mult spațiu pentru a se plimba de jur împrejurul câinelui pe parcursul tunsorii.

Pachetul conține aparatul de tuns câini Andis AGC 2 Speed, cele 4 distanțiere pentru lungimea blănii, peria de curățat și un ulei lubrifiant pentru întreținerea mecanismelor.

Andis TR1500
 

Aparat de tuns câini Andis TR1500După cum am menționat, calitatea mașinilor de tuns câini fabricate de Andis este incontestabilă. Astfel, Andis TR1500 ocupă locul doi în topul preferințelor noastre pentru cele mai bune 4 aparate de tuns câini.

Andis TR1500 este o mașină de tunsă silențioasă, ideală pentru câinii sensibili la sunetele produse pe parcursul tunsului. Forma sa ergonomică oferă stăpânului o experiență unică, acesta reușind să ajungă în orice colț al blănii câinelui, pe toată lungimea corpului acestuia.

Lama este fabricată din oțel inoxidabil de o rezistență impresionantă, iar durabilitatea acesteia în timp vă va face să economisiți substanțial.

Puterea de acționare a motorului este de 15W. Astfel aparatul de tuns câini Andis TR1500 va beneficia de puterea necesară tunderii oricărui tip de blană. Cablul de 2,5m asigură stăpânului mobilitate și libertatea de a tunde câinele din orice poziție. Aparatul cântărește doar 644g, fiind incredibil de portabil.

Cele 4 capete de ajustare oferă o lungime a blănii de: 3, 6, 13 și 19mm. Astfel puteți nu doar tunde, ci coafa câinele în cele mai originale moduri.

Setul include aparatul de tuns câini Andis TR1500, cele 4 capete detașabile, peria de curățare și un ulei lubrifiant.

Wahl Lithium Ion Pro Series
 

Aparat de tuns câini Wahl Lithium Ion Pro SeriesÎngrijește-ți câinele acasă la un alt nivel alături de aparatul de sunt Wahl Lithium Ion Pro Series, fără cablu. Acest dispozitiv deține multiple funcții de tăiere și este proiectat pentru a tunde profesional oricare parte a corpului câinelui. 

Aparatul de tuns Wahl Lithium Ion Pro Series este echipat cu un motor rotativ, lame ce nu necesită ascuțire și patru capete diferite pentru a regla lungimea la care doriți să tăiați firul de păr. Aparatul de tuns Wahl Lithium Ion Pro Series este foarte silențios, colaborând excelent chiar și cu cele mai sensibile exemplare.

Însă cea mai specială caracteristică a acestui aparat de tuns de calitate superioară constă în metoda și parametrii de încărcare. Wahl Lithium Ion Pro Series funcționează atât cu fir cât și wireless, iar pentru a încărca complet bateria lithium-ion de care aparatul dispune, este nevoie de 3-5 ore. Odată încărcat maximum, aparatul Wahl Lithium Ion Pro Series oferă nu mai puțin de 2 ore de funcționare la foc automat.

O altă funcție ce ne-a atras atenția și nu am mai întâlnit-o până acum la niciun aparat de tuns câini este funcția de fast-charging (încărcare rapidă) de care Wahl Lithium Ion Pro Series dispune. Pentru a funcționa continuu de 8 minute, timp în care puteți toaleta câinele sau oferi chiar o tunsoare rapidă unui pui sau unui exemplar de talie mică, Wahl Lithium Ion Pro Series necesită doar 15 minute de încărcare. Lamele sunt special create pentru densitatea blănii oricărui câine, indiferent de rasă.

De asemenea, raportul preț-calitate oferit de Wahl Lithium Ion Pro Series este impresionant.

Setul Wahl Lithium Ion Pro Series conține aparatul de tuns câini Wahl Lithium Ion Pro Series fără fir, 4 capete detașabile pentru ajustarea lungimii (3, 6, 10, 13cm), pieptăn, foarfecă, ulei pentru lubrifiere, perie pentru curățare. Setul este profesional, ușor de transportat și foarte practic. Forma ergonomică a aparatului permite o priză bună asupra acestuia oferind stăpânului plăcerea de a-și îngriji patrupedul, iar acestuia îngrijirea de care atât de multă nevoie!

Wahl Lithium Ion Pro Series este fabricat în Statele Unite ale Americii și beneficiază de 2 ani garanție.

WAHL® U-Clip
 

Aparat de tuns câini WAHL® U-ClipSetul WAHL® U-Clip este ideal pentru stăpânii ce-și doresc să facă primii pași spre a oferi câinelui lor îngrijirea profesională. Setul conține toate accesoriile de care aveți nevoie pentru a realiza o tunsoare splendidă. Motorul atinge cifra de aprox. 6000 rotații/minut, oferind lamelor puterea de a tăia orice tip de blană.

Aparatul WAHL® U-Clip poate ajunge în cele mai dificile zone ale corpului câinelui, fiind potrivit chiar și pentru tunsul în jurul feței si al lăbuțelor. Nivelul de zgomot redus produs de WAHL® U-Clip recomandă acest aparat de tuns chiar și pentru cele mai sperioase exemplare.

Lama se reglează pentru a tăia la lungimi situate între 0.8-1.8 mm, iar atașând capetele, puteți alege mărimi de 3,6,10,13 mm.

Acest aparat de tuns ergonomic este confortabil atât pentru tine cât și pentru câinele tău, cauciucul exterior oferindu-ți o poziție relaxată, evitând nevoia de pauză pe parcursul tunsului. Robust și durabil, aparatul de tuns câini WAHL® U-Clip este prevăzut cu un cablu de 2,5 m.

Datorită puterii motorului, WAHL® U-Clip va aluneca prin blăni netede, lungi, mătăsoase sau scurte, iar îngrijirea câinelui tău va deveni o adevărată plăcere.

Lamele aparatului sunt fabricate din oțel cu un conținut ridicat de carbon. Aceste se ascut singure pe parcursul utilizării și sunt special produse pentru a rezista în timp.

Setul WAHL® U-Clip conține aparatul de tuns WAHL® U-Clip, 4 capete, pieptăn, foarfecă, perie de curățat, protecție pentru lame, ulei lubrifiant.

Toate produsele WAHL® sunt produse exclusiv pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, iar setul WAHL® U-Clip beneficiază de 2 ani garanție.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top