Scăpă de intruși! Cele mai bune 4 zgărzi antiparazitare pentru câini

Câine Jack Russell Terrier ce poartă o zgardă antiparazitară

Puricii și căpușele pot fi adevărate amenințări pentru sănătatea și confortul câinilor. Mulți stăpâni folosesc pentru câinii acestora zgărzi antiparazitare cu protecție de durată.

Însă care este cea mai bună zgardă antiparazitară pentru câini?

Alegerile noastre: cele mai bune 4 zgărzi antiparazitare pentru câini

De ce puricii și căpușele sunt insecte atât de problematice?

Știm cu toții că puricii și căpușele pot crea mâncărimi și, în general, să facă viața câinilor un coșmar. Ceea ce nu știm este că, în cazul unor câini, este nevoie doar de o mușcătură a puricilor pentru a provoca scărpinat excesiv.

Majoritatea problemelor în urma mușcăturilor de purici apar, de obicei, din cauza mâncărimii provocate, mai ales dacă patrupedul este foarte sensibil la mușcăturile de purici. Căderea părului, inflamarea zonei și infectarea pielii sunt posibile consecințe ale unei mușcături de purice sau căpușă.

În cazul unei infectări grave, capacitatea puricilor și a căpușelor de a suge sânge poate conduce la anemie. Printre simptomele instalării anemiei amintim decolorarea gingiilor și slăbiciune generală. În cazul în care câinele inghite un purice sau o căpușă infestată cu viermi, aceștia se pot dezvolta în sistemul digestiv canin.

Cum funcționează zgărzile antiparazitare

Vestea bună pentru proprietarii de animale de companie este că apariția și dezvoltarea puriciilor și căpușelor pot fi gestionate prin utilizarea unui tratament specific. Zgarda antiparazitară este una dintre cele mai eficiente și răspândite soluții împotriva acestor ectoparaziți. Trebuie doar să atașați zgarda antiparazitară în jurul gâtului câinelui, deși principiul de funcționare al acesteia este unul mult mai complex.

Există două tipuri comune de funcționare a zgărzilor anti-paraziți. Primul principiu de funcționare este respingerea paraziților prin eliminarea unui gaz. Când paraziții simt gazul emis de zgardă, câinele devine pentru aceștia o gazdă neplăcută, iar paraziții își vor lua tălăpșița. Unii stăpâini preferă acest tratament deoarece, odată aplicată o astfel de zgardă, câinele nu mai fi mușcat de paraziți.

Al doilea principiu de funcționare al zgărzilor anti-paraziți implică eliberarea unui medicament sau al unor substanțe active ce se răspendesc constant pe corpul câinelui. Acestea acționează precum un insecticid. De obicei, substanțele active sunt neurotoxine care provoacă inițial paralizie, ulterior parazitul fiind ucis. În timp ce unele zgrăzi anti-parazitare solicită mușcături pe piele câinelui pentru a-și activa sistemul de apărare, altele nu au nevoie de astfel de factori declanșatori, prevenind mușcăturile.

De ce aș alege o zgardă antiparazitară?

Există mai multe motive pentru care o zgardă antiparazitară poate fi o opțiune câștigătoare pentru dumneavoastră. Unele dintre aceste motive se referă la sistemul de funcționare din spatele dispozitivului. Alte motive sunt legate de factori secundari, cum ar fi timpul și banii.

Una dintre cele mai atractive specificații ale zgărzilor antiparazitare este faptul că acestea tind să ofere protecție directă pentru urechi,zona feței și gâtul unui câine, locuri unde puricii și căpușele adoră să-și facă veacul, ciupind necontenit câinele.

Proprietățile zgărzii vor fi active și în alte zone inacesibile de pe corpul câinelui, cum ar fi zona înghinală și chiar fundul acestuia.

Dintr-o perspectivă mai practică, zgărzile antiparazitare au un efect mai îndelungat față de cel al cremelelor comune sau topice ce protejază câinele de paraziți aproximativ 30 de zile. Prin comparație față de aceste creme, există lese ce oferă același efect antiparazitar chiar și 8 luni de zile.

Zgărzile antiparazitare, de asemenea, tind să fie mai puțin costisitoare față de alte tratamente împotriva puricilor și căpușelor. Precum în cazul oricăror altor produse, zicala „calitatea are prețul său” se aplică și pentru zgărzile antiparazitare. Nu alegeți cea mai ieftină zgardă doar pentru că majoritatea zgărzilor sunt foarte accesibile.

Vă puteți face acasă propria zgardă antiparazitară?

Dacă locuiți într-o zonă unde șansele de apariție a puricilor sunt minime sau sezonul acestora este departe calendaristic, o zgardă antiparazitară făcută în casă poate fi excelentă pentru câinele vostru. Tot ce ai nevoie sunt câteva uleiuri esențiale și o batistă pentru a respinge acești mici paraziți. Însă rețineți că o zgardă antiparazitară „home-made” nu este eficientă pentru infestări serioase.

Așadar, recomandăm achiziționarea unei zgărzi anti-paraziți fabricată de companii specializate.

Care sunt dezavantajele utilizării unei zgărzi antiparazitare?

Deși acestea funcționează excelent pe suprafața corpului câinelui, zgărzile antiparazitare nu au acest efect asupra altor zone infestate. În cazul în care câinele va fi atacat constant de purici este posibil ca aceștia să provină din alte locuri ale casei ce necesită dezinsecție.

Uneori, câinii au reacții adverse la contactul cu gazul sau la substanțele active folosite în fabricarea zgărzilor. Aceste reacții variază de la doar iritații ale pielii la chiar stări extrem de periculoase ce pot conduce la moartea câinelui.

În plus, câinii care nu se simt confortabil când poartă zgarda, pot încerca o scoată, ceea ce ar putea provoca probleme de sănătate.

Din această cauză, este înțelept să monitorizați constant comportamentul și sănătatea câinelui și în timp ce poartă o zgardă antiparazitare. Dacă aveți impresina că animalul nu se simte confortabil sau dă semne de imbolnăvire în urma aplicării zgărzii, faceți de urgență o programare la doctorul veterinar.

Ce trebuie să urmăriți la zgărzile antiparazitare

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l luați în calcul atunci când cumpărați o zgardă antiparazitară este să vă asigurați că achiziționați tipul dorit de zgardă. În timp ce unele zgărzi tratează și resping simultan ecto-paraziții, altele nu sunt atât de versatile. Trebuie să citiți cu atenție ce scrie pe cutia produsului pentru a vă asigura că este ceea ce vă doriți pentru câinele dumneavoastră.

Din fericire, există mai multe fraze cheie după care vă puteți ghida pentru a idenfica indicii majore despre principiul de funcționare al zgărzii respective.

Dacă vedeți fraze de genul „respinge purici” sau „ține dăunătorii departe”, atunci zgarda va acționa doar ca repelent, împiedicând paraziții să se apropie de blana și, implicit, pielea câinelui.

În schimb, dacă veți identifica anumite cuvinte precum „ucide, omoară, extermină” , zgarda va oferi și tratament împotriva puricilor deja existenți.

Dacă vă doriți o astfel de zgardă ca tratament împotriva puricilor și a căpușelor, fiți siguri ca zgarda nu va ucide doar paraziții ci și oule și larvele lăsate în urmă de aceștia. Eliminarea mai multor generații de paraziți va oferi mai multă protecție câinelui împotriva infestărilor ulterioare preluate din mediul înconjurător.

Recomandare finală: cea mai bună zgardă antiparazitară pentru câini

Zgardă antiparazitară Bayer Foresto, Talie Mare
 

Zgardă antiparazitară Foresto, Talie MareUnul dintre principalele avatanje ale zgărzi bazate pe tratament este că oferă protecție de lungă durată împotriva puricilor și căpușelor.

Datorită acestui fapt zgarda antiparazitară Bayer Foresto, Talie Mare poate fi o opțiune excelentă pentru câinele tău. Această zgardă antiparazitară nemaipomenită fabricată de giganta companie de produse farmaceutice Bayer garantează protecție împotriva puricilor și căpușelor nu mai puțin de 8 luni. Astfel, această zgardă devine una din zgărzile cu cea mai lungă durată de acțiune de pe piața accesoriilor canine.

Această perioadă lungă de acțiune a zgării face din aceasta o opțiune și mai atractivă mai ales pentru stăpânii ce adoptă o strategie mai blândă, cu disconfort minim, în lupta cu acești paraziți. Un alt avantaj în utilizarea unei zgărzi anti-paraziți este că aceasta nu va murdări precum cremele tropicale sau spray-urile. Doar puneți zgarda antiparazitară Bayer Foresto, Talie Mare la gâtul câinelui, iar acesta se va afla în afara oricărui pericol de infestare cu purici sau căpușe timp de 8 luni.

În plus, cu această zgardă specială, câinele dumneavoastră beneficiază de dublă acțiune:zgarda respinge purici și căpușe, dar și îi ucide pe aceia deja instalați prin blana amicului patruped. Acțiunea repelentă este foarte importantă deoarece doriți ca acești paraziți externi să nu revină în viața câinelui cât timp acesta va purta zgarda. Inevitabil, însă, puteți găsi ocazional câte un purice dorește să dea peste cap tot renumele dobândit de această zgardă minunată.

În acest videoclip veți afla mai multe caracteristici despre zgarda Foresto (denumită inițial Seresto), dar și cum aceasta trebuie utilizată. Vă dorim vizionare plăcută!

Din punctul nostru de vedere zgarda Bayer Foresto, Talie Mare este cea mai eficientă zgardă antiparazitară pentru câini de pe piața actuală, iar rezultatele acesteia sunt recunoscute la nivel mondial.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top