7 mituri periculoase despre viermii cardiaci la câini

Pui de câine afectat de prezența viermilor cardiaci

Boala viermilor cardiaci este o afecțiune ce poate fi fatală atât în rândul câinilor cât și al pisicilor. Deși ușor de prevenit, acești paraziți sunt adesea greu de detectat și de eliminat. Așadar, dacă nu vei lua măsuri de precauție adecvate, ar putea fi prea târziu.

Problema este și mai dificilă deoarece există multe presupuneri legate de viermii cardiaci care, din păcate, sunt complet neadevărate. O mulțime de oameni nu înțeleg modul în care viermii cardiaci își invadează gazdele și, astfel, nu sunt suficient de pregătiți pentru a le face față.

Înainte de a descrie câteva mituri periculoase cu privire la viermii cardiaci, să începem cu elementele de bază.

Infestarea câinelui cu viermi cardiaci

Țânțarii sunt purtătorii viermilor cardiaci. Viermii cardiaci sunt răspândiți atunci când țânțarii înțeapă animale care au deja viermi cardiaci, iar apoi înțeapă un animal neinfectat. Țânțarii sug sângele, care conține larve de viermi cardiaci, transmiși apoi altor animale.

Odată ce larvele intră în fluxul sanguin al noului următorului animal mușcat de țânțarul respectiv, ei se îndreaptă spre plămâni și inimă. Larvele cresc și devin viermi cardiaci adulți. Apoi încep să producă larve microscopice. Larvele nou-născute se mișcă liber în fluxul sanguin. Acum, totul este clar.

Precum și în cazul altor boli ale câinilor, există multe mituri cu privire la viermii cardiaci. Unii oameni cred că viermii cardiaci afectează doar câinii, în timp ce alții cred că aceștia se pot răspândi direct de la animal la animal.

Ambele sunt false. În această postare, ne concentrăm asupra miturilor care te pot împiedica să iei măsurile preventive adecvate sau să acorzi îngrijirile medicale optime.

Mitul nr. 1:
Câinii de apartament nu pot dezvolta viermi cardiaci

În timp ce înțepăturile de țânțari sunt mai frecvente în aer liber, aceste mici insecte zburătoare îți pot invada cu ușurință casa. Dacă nu iei măsuri de precauție adecvate, aceasta poate avea consecințe medicale grave.

Mitul nr. 2:
Tratarea infectării cu viermi cardiaci nu este mare lucru

Există un mit conform căruia tratarea viermilor cardiaci la câini este la fel de simplă ca administrarea unei pilule. Acest lucru este complet neadevărat. Tratarea viermilor cardiaci necesită adesea administrarea de injecții costisitoare și dureroase. Tratamentul în sine nu este lipsit de riscuri și nu garantează succesul.

Mitul nr. 3:
Semnele și simptomele îți ușurează diagnosticarea infestarea cu viermi cardiaci

O mulțime de câini nu prezintă niciun semn, deși sunt infestați cu viermi cardiaci. Singura modalitate de confirmare a bolii este să faci un test de depistare a viermilor cardiaci, la cabinetul veterinar. Nu fii victima acestui mit popular! Fă anual câinelui tău un test de sânge împotriva viermilor cardiaci.

Mitul nr. 4:
Tratamentul viermilor cardiaci nu este necesar în lunile de iarnă

În timp ce numărul țânțarilor scade substanțial în lunile mai reci, aceștia totuși își pot face apariția. American Heartworm Society (Societatea americană a viermilor cardiaci) recomandă continuarea prevenirii viermilor cardiaci pe tot parcursul anului.

Mitul nr. 5:
Medicamentele profilactice contra viermilor cardiaci implică redundanța testelor de sânge

Aceasta este o altă concepție greșită și periculoasă, care compromite sănătatea câinelui tău. Niciun medicament profilactic nu are o rată de succes de 100%, oricât de mult ar dori companiile de îngrijire a animalelor de companie să ne facă să credem. De fapt, au existat cazuri de câini care erau sub tratamentul lunar preventiv și care, totuși, s-au infestat cu viermi cardiaci.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top