Cele mai bune mijloace de prevenire a viermilor cardiaci la câini: tot ce trebuie să știi!

Câine labrador stă cu botul pe labe, privind trist

Cu toții am auzit că trebuie să luăm măsuri pentru a preveni infectarea câinelui nostru cu viermi cardiaci dar mulți proprietari de câini știu puține despre motivele din spatele acestei acțiuni sau modalitatea de a o aplica eficient. Unii proprietari consideră chiar că ținând animalele în casă va fi suficient pentru a le salva de infecția cu viermi cardiaci, dar nu este cazul.

Boala viermilor cardiaci poate fi o problemă serioasă care se dezvoltă de ani de zile în corpul câinelui cu mult înainte de a descoperi simptomele, așa că cel mai bun mod de a vă salva animalul este de a preveni apariția infecției. Cel mai bun mod preventiv există sub forma tratamentelor orale și locale.

Ce cauzează infecția cu viermi cardiaci a câinelui?

Cele mai bune mijloace de prevenire a viermilor cardiaci la câini

Larvele viermilor cardiaci sunt transmise la câini prin țânțari. Acestea își croiesc drum în sânge și corp.

Larvele apoi se transformă în viermi adulți, care pot ajunge până la 30 cm lungime și trăiesc mai mult de cinci ani. Acestea se vor localiza inimă, plămâni și vasele de sânge și vor începe să se reproducă.

Aceasta ar putea cauza probleme grave câinelui și până la 250 de viermi adulți ar putea exista în organismul animalului în orice moment. Acesta este ciclul de viață al viermelui cardiac la câini.

Ce se întâmplă cu un câine care a contractat boala viermilor cardiaci?

Multe lucruri periculoase se pot întâmpla unui câine infectat. Dacă rămân necontrolate, aceste simptome ar putea cauza o stare gravă animalului. Dacă sunteți de părere că patrupedul prezintă riscul de a dezvolta boala provocată de viermii cardiaci, acordați atenție următoarelor simptome:

  • Tuse ușoară până la severă
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Pierderea în greutate, în ciuda obiceiurilor alimentare obișnuite
  • Oboseală
  • Pierderea respirației (gâfâind după aer)

Dacă observați două sau mai multe dintre aceste simptome și credeți că amicul vostru blănos este expus riscului infectării cu boala viermilor cardiaci, duceți-l imediat la veterinar pentru un test de analize.

Există tratament pentru un câine care a contractat boala viermilor cardiaci?

Da, există tratamente disponibile. Mulți câini se infectează cu viermele inimii. Tratamentul presupune injectarea câinelui cu un medicament pe bază de arsen care va ucide viermii adulți.

Câinii trebuie să fie spitalizați pe perioada tratamentului, deoarece poate fi destul de dur pentru sistemul lor și vor avea nevoie de cel puțin două doze de medicament pentru a se asigura că viermii sunt morți. Procedura a avansat foarte mult de-a lungul anilor, dar poate fi în continuare foarte dăunătoare pentru unele animale. Chiar dacă boala viermilor cardiaci este tratabilă, este întotdeauna mai bine să evitați infectarea cu viermi cardiaci.

Trebuie să-mi protejez câinele?

Oamenii au fost sfătuiți să administreze câinelui cel mai bun tratament de prevenire a viermilor cardiaci doar în cazul în care locuiesc in zone cu risc. Dar au fost cazuri de infectări cu viermi cardiaci în aproape fiecare regiune, iar urmărirea sezonului viermilor cardiaci poate fi confuză sau complicată.

Pentru a vă asigura că animalul este în afara oricărui pericol, este important să luați în considerare anumite măsuri de precauție. Amintiți-vă că țânțarii infectați poartă boala, iar țânțarii ar putea apărea în regiunea voastră pe neașteptate dacă climatul permite aceste lucru.

Câinele meu a fost deja infectat cu viermi cardiaci. Se poate reinfecta?

Da. Ar trebui să utilizați în continuare măsuri preventive pentru a-l împiedica să treacă din nou prin calvar.

Cele mai bune mijloace de prevenire a viermilor cardiaci la câini

Cum acționează medicamentele preventive?

medicamentele preventive afectează larvele care pătrund în organismul câinelui. Medicamentul ucide larvele astfel încât acestea nu ajung în stadiul de adult pentru a transmite boala viermilor cardiaci organismului canin.

Pentru ca medicamentul preventiv să fie eficient, trebuie să fie administrat în termen de șase săptămâni după ce câinele a fost mușcat de un țânțar purtător. Acesta este motivul pentru care este recomandat să administrați lunar câinelui medicamentele preventive pentru boala viermilor cardiaci.

Care sunt cele mai bune mijloace de prevenire a viermilor cardiaci la câini?

Cele mai frecvente tipuri de medicamente pentru prevenirea viermilor cardiaci includ ivermectină (Heartgard), milbemicină (Interceptor) și selamectină (Revolution). Fiecare dintre aceste medicamente și variantele disponibile svor ucide viermii cardiaci, iar unele dintre ele vor ucide, de asemenea, viermii inelați, viermii cu cârlig, viermii lați, viermii bici și chiar puricii. Dacă doriți să obțineți o acoperire completă cu un singur medicament, căutați aici unul care să ofere cea mai mare protecție.

Sunt medicamentele pentru prevenirea infectării cu viermii cardiaci sigure pentru câinele meu?

În mare parte, da. În general, medicamentele sunt sigure și verificate pentru a fi administrate fără niciun risc câinelui. Desigur, există întotdeauna excepții. În doze mari, ivermectina a cauzat probleme precum ataxia și depresia, dar doza scăzută în tratamentul bolii viermilor cardiaci nu ar trebui să creeze probleme. Milbemicina și ivermectina pot provoca probleme rasei Collie și raselor înrudite care prezintă un risc mai mare de probleme neurologice.

Există mai multe moduri naturale prin care se poate preveni boala viermilor cardiaci?

Există un număr din ce în ce mai mare de proprietari care se îngrijorează că tratarea animalelor lunar cu medicamente orale și locale pentru prevenirea viermilor cardiaci nu este benefică pentru acestea și pot contribui la dezvoltarea de tipuri de viermi cardiaci rezistenți la medicamente.

Aici, un medic holistic indică motivele pentru care adoptă această concepție:

Unii au recomandat urmărirea sezonieră și testarea periodică a ADN-ului ca cea mai bună metodă. Riscul ca un câine să intre în contact cu acest vierme nu este la fel în fiecare regiune, deoarece temperaturile trebuie să rămână într-un anumit interval pentru ca larvele să poată ajunge la stadiul adult. Acești proprietari au recomandat să administrați medicamentul preventiv câinelui numai în lunile de risc și să vă testați în mod regulat câinele pentru larvele de vierme cardiac.

Această metodă nu funcționează 100%, deoarece larvele pot trăi în organismul câinelui chiar dacă nu pot crește din cauza temperaturilor scăzute. Larvele pot trăi acolo ani de zile și se pot maturiza ulterior dacă temperaturile cresc. Aceasta înseamnă că trebuie să se acorde o atenție deosebită temperaturii și nu uitați să administrați doza de medicament câinelui în cazul în care este supus vreunui risc.

Alegeți să vă protejați câinele

Câinele nu se poate proteja în mod natural împotriva infecției cu viermi cardiaci, așa că acordați timp pentru a vă asigura că cel mai bun prieten al vostru este ferit de această boală debilitantă.

Cea mai bună metodă de prevenire a infecției cu viermi cardiaci este administrarea unui tratament lunar câinelui. Multe medicamente luptă, de asemenea, împotriva altor paraziți, cum ar fi viermele cu cârlig și viermele inelat, așa că administrându-i tratamentul preventiv pe tot parcursul anului veți menține starea de sănătate generală a câinelui.

Există o mare varietate de medicamente din care să alegeți, așa că găsiți-l pe cel mai potrivit pentru bugetul și câinele vostru oricând. Depinde de voi să vă ajutați câinele să rămână în afara oricărui risc de infectare cu paraziți. Alegeți înțelept tratamentul preventiv, rămâneți informați, astfel încât câinele să fie ferit de viermi și sănătos pentru anii care vor veni.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top