5 insecte care dăunează grav animalelor de companie

Acest câine urmează să fie mușcat de un țânțar

Ca veterinar, știi deja cum să te descurci cu totul, de la boli până la răceli la animalele de companie pe care le vezi. Ai învățat chiar cum să te descurci cu clienții care nu și-au plătit facturile. Desigur, ajuți câinii, dai sfaturi și tratament cât de mult poți.

Probabil ai efectuat o dezinsecție la cabinet, clinică sau adăposturile pentru animale, efectuată de o companie profesionistă de combatere a paraziților, deci știi că animalele sunt în siguranță în îngrijirea ta, dar ce se întâmplă când acestea sunt acasă? Dacă ai un client care vrea să știe ce paraziți sunt cei mai periculoși pentru animalele de companie, ce ar trebui să-i spui? Desigur, tu stii, iată primii cinci enumerați mai jos.

Puricii

Știți deja că blana moale a animalelor noastre este locul perfect pentru ca puricii să se ascundă, dar este posibil ca un stăpân de animal să nu știe pericolele care există dacă nu scapă câinele de o infestare cu purici atunci când văd una? Deoarece acești paraziți se hrănesc cu sângele animalelor, iar a nu le trata de purici poate duce la complicații grave. Unele dintre animale sunt alergice la purici, așa că asigură-te că examinezi cu atenție animalul atunci când îți este adus la cabinet și oferă-i stăpânului său câteva sfaturi pentru a scăpa de infestarea cu purici – nu numai referitor la animal, ci și referitor la proprietatea și casa sa.

Țânțarii

Majoritatea proprietarilor de animale cunosc deja pericolele teribile asociate cu țânțarii și cu toate acestea mulți oameni nu își dau seama cât de periculoși pot fi și pentru animale lor de companie iubite. Mușcăturile de țânțar pot transmite unui câine viermele cardiac, o afecțiune care îl va ucide fără tratament adecvat. A proteja un câine ca să nu fie mușcat de un țânțar infectat este important, la fel ca și pentru om. Anunță-ți clienții că atunci când primăvara și vara sosesc, țânțarii se înmulțesc de asemenea, în multe zone din țară.

Căpușele

Majoritatea proprietarilor de animale știu deja că insectele care se numesc căpușe sunt periculoase pentru animalele de companie. Ceea ce ar putea să nu știe este faptul că o căpușă poate supraviețui un an întreg fără să se hrănească, așa că trebuie să stea cu ochii pe animalele lor și să se asigure pe tot parcursul anului că nu au căpușe. Căpușele poartă multe boli pe care le transmit și care sunt periculoase atât pentru oameni cât și pentru animalele de companie.

Furnica de foc (argentiniană)

Ca și în cazul oamenilor, câinii pot supraviețui cu o mușcătură, două de furnică de foc. Cu toate acestea, mai multe mușcături pot duce la o reacție alergică care poate fi fatală. Acest lucru este valabil în special pentru câinii mai mici, care nu pot suporta otrava injectată de un întreg roi de furnici de foc și vor ceda rapid la asemenea cantitate de otravă. Cel mai bine este să instruiești proprietarii de animale să verifice și să scape de orice mușuroi de furnici din curțile lor și să își vegheze animalele de companie cu atenție atunci când se plimbă prin alte locuri.

Viespi și albine

O întepătură de viespe sau de albină este dureroasă pentru oameni, dar poate fi exact la fel de dureroasă și pentru câinii care sunt înțepați. Și, la fel ca oamenii, câinii pot avea o reacție alergică la otrava din intepătură. Avertizează proprietarii de animale să le țină sub observație și, dacă observă simptome că s-ar fi înțepat, să le aducă imediat la cabinet pentru tratament. Printre simptomele de urmarit se numara salivarea abundentă, capul umflat si gingiile palide.

Acestea sunt câteva dintre pericolele foarte reale pe care paraziții le pot aduce animalelor de companie. În calitate de medic veterinar, este important să avertizezi proprietarii animalelor și să le spui ce opțiuni de tratament au dacă animalul lor este înțepat sau mușcat de unul dintre acești cinci dăunători și dacă prezintă simptome care trebuie tratate rapid.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top