Câinele își folosește limba pentru a transmite diferite mesaje

Cum să faci câinele să nu mai lingă (Cinci idei bune)

Atingerile umede ale câinelui tău arată că te iubesc și limbile lor sunt prezente ori de câte ori ceva delicios ajunge pe podea. Câinele tău poate linge pentru a comunica ceva sau pentru că-i place; cu toate acestea, lingerea excesivă poate fi o problemă reală.

Pentru a învăța câinele să renunțe la obiceiul de a linge, este esențial să identifici cauza de fond. Comportamentul de lins inutil poate fi nesănătos pentru câine sau enervant pentru proprietarul animalului. Stai liniștit, totuși! Limba poate fi îmblânzită!

Durează ceva până vei înțelege cauza de fond.

Mai întâi, aruncă o privire la acest videoclip care explică excelent unele dintre motivele evoluționiste ce stau la baza comportamentului de lins al câinelui și ce poți face în privința lingerii obsesive:

Câine linge câinele tău? O primire frumoasă acasă este mult mai diferită față de lingerea repetată. De cele mai multe ori, câinele poate linge când se simte stresat, neliniștit sau pur și simplu încântat.

În primul rând, câinele se linge sau te linge? Aceasta este o întrebare importantă, deoarece acestea sunt comportamente foarte diferite.

Este important să contactezi medicul veterinar dacă câinele tău linge în mod repetat aceeași parte a corpului. Ar fi putea fi vorba de mâncărimea pielii, infecție bacteriană sau durere în acea zonă. Și mai rău, lingerea repetată poate provoca răni și durere în zona respectivă.

În cazul câinilor de salvare poate fi imposibil să le cunoaștem istoricul și poate au avut o experiență traumatică care i-a determinat să dezvolte un comportament obsesiv. De exemplu, câinii din medii ostile pot dezvolta o tulburare obsesiv-compulsivă sub forma lingerii.

Totuși, și anxietatea poate fi cauza acestui comportament obsesiv. Anxietatea se poate dezvolta în cazul oricărui câine, chiar și în cel mai iubitor cămin.

Schimbările survenite în mediul lor de viață, cum ar fi pierderea unui prieten blănos, mutarea într-o casă nouă sau apariția unui bebeluș, pot determina dezvoltarea unei serii de comportamente obsesiv-compulsive, inclusiv lingerea obsesivă.

În aceste cazuri, veterinarul (sau chiar un specialist în psihologie și comportament canin) te-ar putea ajuta să identifici cauza de fond a problemei comportamentale a câinelui tău.

Dar, sincer: Ajută să discuți cu un profesionist. Câinele ar putea avea nevoie de tratament sau ar putea să fie nevoie să îl ajuți să se relaxeze.

Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru a tempera comportamentul de lins acasă.

Cum să înveți câinele să renunțe la obiceiul de a linge excesiv: Idea #1: Mișcare!

Uneori, un câine va linge pentru că are prea multă energie stocată în corpul lui de cățeluș. Poate fi greu pentru un câine să stea închis în casă toată ziua.

Pentru a opri un câine de la lins, mai mult timp petrecut afară, explorând, ar putea face minuni. O soluție ar fi să te trezești puțin mai devreme și să-l duci într-o plimbare mai lungă care să-l extenueze.

Nu ai curte? Pune câinele pe o bandă de alergare! Imediat după aceea, acesta va ațipi, fiind mult prea ocupat visând că aleargă după veverițe decât să lingă excesiv.

O oră și jumătate de mișcare este durata necesară pentru a relaxa un cățel, în special unul anxios. Doar asigură-te că o faci în siguranță.

Limbajul trupului este cheia.

Câinele este în armonie cu limbajul corpului tău și îl poți ajuta să se relaxeze cu câteva modificări simple ale comportamentului tău.

De exemplu, unii câini se entuziasmează când primesc afecțiune și dacă primesc prea multă, se entuziasmează peste măsură (și au un comportament nedorit). Dacă aceasta este problema, soluția ar fi ca pur și simplu să-l ignori până când se calmează.

Ține-l ocupat și redirecționează-i comportamentul.

Iată un alt videoclip excelent de la un minunat specialist în psihologie și comportament canin care explică cum să oprești lingerea, redirecționând pozitiv comportamentul câinelui tău:

Uneori câinele poate linge din plictiseală. Câinele tău are suficiente jucării – una care îi place? Ține-le la vedere când ești plecat, astfel încât să nu-i fie greu să le găsească.

Încearcă să folosești ceva de genul jucăriilor de mestecat Kong, care dispun de un compartiment ce poate fi umplut cu unt de arahide. Î

i va lua mult până va termina toată mâncarea delicioasă din ele, ceea ce înseamnă că (1) va petrece mai puțin timp lingând și (2) va fi destul de epuizat psihic atunci când va termina.

Un alt mod grozav de a opri comportamentul de lins este să-l înveți să facă trucuri noi. Știi deja elementele de bază? Încearcă-le pe cele amuzante și fii creativ: rostogolește-te, fă pe mortul sau chiar adu-mi o bere! În acest fel, când începe să se lingă, rostește o comandă pentru a-i distrage atenția.

Cel mai important, nu renunța!

Poate dura ceva timp pentru a-ți învăța câinele să renunțe la comportamentul de lins, deoarece este adesea modul lui de a-și manifesta dragostea.

Tu însemni totul pentru el și uneori trebuie să-ti demonstreze imediat! Fii persistent, atent și iubitor și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Scroll to Top