Câinii au secreții nazale? (Sfaturi de urmat)

Și câinii pot avea anumite secreții nazale

Nasul este una dintre cele mai distinctive trăsături ale câinelui. Nu numai că are toate formele și dimensiunile, dar joacă și un rol esențial în modelarea personalității generale a unei rase. Dar acest instrument de mare putere se înfundă din când în când cu mucozități ca nasul unui om?

Câinii, mucozitățile și secrețiile nazale

Răspunsul rapid la întrebarea despre mucozități este da; un câine poate avea mucozități. Pentru a înțelege mai bine, este important să menționăm cauzele acestor bucățele indiscrete. Aceasta înseamnă că este înțelept să examinăm mai atent secreția nazală ale unui câine.

Secreția nazală a unui câine pot avea mai multe cauze, de la cele inofensive la cele severe. La capătul moderat al spectrului, una dintre cauze ar fi pătrunderea unui fir de iarbă în nasul câinelui.

Secreția nazală oferă un ajutor esențial în eliminarea unor astfel de lucruri, deoarece un câine nu poate să-și scoată singur obiectul străin din nas.

Pe de altă parte, secreția nazală poate indica o serie de probleme grave. Unele secreții sunt simptome ale unor boli mai complexe, care sunt tratate de obicei prin vaccinare, cum ar fi Distemper sau tusea de canisă.

Ar putea fi și un semn al unui obiect străin mai grav în interiorul nasului, cum ar fi un organism amenințător.

Secreția nazală poate fi și un semn de răceală. În timp ce o răceală canină nu este transmisibilă oamenilor (sau invers), simptomele pe care le poate avea un câine sunt destul de similare cu cele pe care le experimentăm noi. Acestea includ curgerea nasului, și alte simptome familiare, cum ar fi ochi umezi, strănutul și tusea.

Cum știu ce cauzează secreția nazală a câinelui meu?

Evident, câinele tău nu-ți va putea spune ce se întâmplă cu râtul sau sănătatea lui. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea problemelor de sănătate canine, există câteva semne pe care trebuie să le observi pentru a putea descoperi problema respectivă.

În caz de secreție nazală, tot ce trebuie să faci este să examinezi ce curge din nasul câinelui tău.

Primul pas în examinare este să ștergi nasul câinelui și să observi fluxul secreției. Dacă secrețiile se scurg doar dintr-o nară și/sau dacă ies cu o viteză rapidă, este posibil să aveți o problemă minoră pe mâini, cum ar fi o răceală sau un obiect străin nesemnificativ.

În timp ce ar trebui să alergi la veterinar dacă secreția persistă mai mult de o zi, nu este un mare semnal de alarmă.

Dacă secreția provine de la ambele nări și are o consistență cremoasă, groasă sau gelatinoasă, câinele tău poate avea ceva mai apăsător. Aceasta se aplică și în cazul în care secreția este galbenă, verde, gri sau sângeroasă. În acest caz, stabiliți o programare la veterinar cât mai curând posibil.

Vizita la medicul veterinar

În mod firesc, medicul veterinar va putea să examineze nasul câinelui într-un mod pe care tu nu-l poți face.

El sau ea va avea instrumentele necesare pentru a căuta o gamă largă de lucruri care ar putea avea un efect advers extrem asupra sănătății generale a câinelui tău. Unele dintre aceste obiecte străine ar putea fi paraziți, organisme bacteriene sau chiar polipi canceroși.

Ce fel de tratament poate primi câinele meu pentru secreție nazală?

În cazul în care câinele tău a rămas în urmă cu una dintre dozele de vaccinare, o vizită la veterinar va remedia această problemă. Nu uita, unele boli care au ca simptom secreția nazală, cum ar fi Distemper, pot fi controlate prin vaccinuri.

A te asigura că vaccinările câinelui tău aduse la zi ar trebui să fie întotdeauna primul pas către bunăstarea lui.

De acolo, tipul de tratament pe care îl va primi câinele tău depinde foarte mult de sursa de secreție nazală. Dacă este o problemă simplă, este posibil ca prescrierea unor antibiotice să fie suficientă. Dacă este ceva mai grav, ar putea fi nevoie de un plan mult mai intens.

Oricare ar fi problema, este important să recunoaștem că „mucozitățile” unui câine nu pot fi trecute cu vederea. Să arunci o privire la secreția nazală a prietenului tău patruped este, în mod sigur, o sarcină respingătoare.

Cu toate acestea, acest lucru ar putea avea un aport esențial la starea generală de sănătate a câinelui tău.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top