Metode prin care un câine și un porcușor de Guineea pot convețui în armonie

Câine împarte aceeași casă cu un porcușor de Guinea

Este ușor să-ți dăruiești toată dragostea și atenția unui singur animal de companie, dar să ai grijă de doi poate fi o adevărată provocare. Acest lucru este valabil mai ales dacă animalele tale de companie sunt două animale diferite – cum ar fi un câine și un porcușor de Guineea, de exemplu. În afară de dimensiuni, aceste două animale au, de asemenea, nevoi și personalități diferite.

În calitate de proprietar al lor, este responsabilitatea ta să te asiguri că câinele și porcușorul tău de Guineea se vor înțelege bine. Trebuie să fii sigur că ambele animale de companie trăiesc o viață sănătoasă și confortabilă, indiferent de cât sunt de diferite. Nu te vei putea bucura de viața cu animale de companie dacă prietenii tăi blănoși mârâie mereu unul la altul.

Pentru a te ajuta, iată câteva modalități de a face ca câinele și porcușorul tău de Guineea să se înțeleagă bine unul cu altul:

Creați un loc moale pentru porcușorul de Guineea

Înainte ca animalele voastre să se cunoască și să fie prezentate reciproc chiar de voi, creați mai întâi un locușor moale pentru porcușorul vostru de Guineea. Acest loc trebuie să fie accesibil porcușorului de Guineea, astfel încât el să știe că areun spațiu sigur unde să alerge și să se ascundă ori de câte ori el se simte amenințat de câine.

O cușcă puternică este esențială pentru crearea unui loc moale, mai ales dacă câinele tău este foarte mare. Dacă este posibil, ar trebui să-i plasezi cușca în zone înalte unde câinii nu pot ajunge la ele. Rafturile de cărți și pervazul ferestrei sunt unele dintre cele mai comune zone pe care le puteți utiliza.

În afară de a avea un loc sigur, este important, de asemenea, să desemnezi zone diferite de odihnă și de luat masa pentru ambele animale de companie. Jucăriile lor trebuie de asemenea păstrate în spații separate.

Nu lăsa animalele să împartă aceleași spații, deoarece câinii și porcușorii de Guineea sunt animale teritoriale. Dacă îi obligi să folosească același spațiu pentru a mânca și a se odihni, rezultatul va fi un dezastru.

Educă-ți/Dresează-ți câinele

Ori de câte ori câinii se luptă cu animale de talie mai mică, este de obicei vina câinelui. Acest lucru se întâmplă pentru că câinii au instincte de pradă în mod natural mai mari și mai sensibile. Instinctul de pradă al cainelui tău poate prezenta pericole pentru viața porcușorului de Guineea, astfel încât dresajul câinelui de a-și asculta stăpânul este într-adevăr vital.

Să alerge după animale mici ca să le prindă este un răspuns natural al câinelui la amenințări. În acest caz, amenințarea poate fi tocmai porcușorul de Guineea. De-a lungul timpului, acest comportament poate determina ca porcușorul de Guineea să se teamă de câinele tău.

Pentru a te asigura că câinele și porcușorul de Guineea nu se comportă în acest fel ori de câte ori se află unul în preajma celuilalt, învestește timp pentru a reduce comportamentul nedorit al câinelui. Găsește timp pentru a-ți dresa câinele să vă asculte și învață-l să răspundă la comenzi de bază, cum ar fi „vino aici”, „lasă” și „șezi”.

Permite celor doi să se întâlnească doar dacă prietenul tău canin este deja educat/dresat. Cu cât câinele răspunde mai eficient la comenzi, cu atât va fi mai ușor pentru el să fie calm în apropierea unui porcușor de Guineea.

Antrenează corpul și mintea câinelui tău

La fel ca ființele umane, și câinii au nevoie de exerciții fizice zilnice. Exercitiile fizice pot oferi stimulare fizică și mentală câinilor tăi în timp ce îi ajută pentru a socializa mai bine. În afară de asta, exercițiile fizice sunt de asemenea importante pentru că reprezintă o metodă sănătoasă și sigură pentru ca prietenii tăi canini să-și elibereze energia. Drept urmare, creierul lor va încetini, ceea ce le permite să se controleze singuri atunci când sunt în apropierea porcușorului de Guineea. Deoarece câinii necesită, de asemenea, stimulare pentru o sănătate optimă, ar trebui să le-o oferi într-un mediu mai controlat. Jucăriile interactive și antrenamentele de mare intensitate vor reduce posibilitatea ca câinele tău să alerge după porcușorul de Guineea.

Când scoți câinele la plimbare, fă pauze între antrenamentele de intensitate ridicată pentru a exersa comenzile de ascultare pe care el le-a învățat în trecut. Lucrează la schimbarea ritmului și vitezei în timpul plimbărilor obișnuite.

A face toate acestea reprezintă o alternativă mai sigură pentru câini de a-și dezlănțui instinctele de pradători, decât de a folosi porcușorul de Giuneea în acest scop.

Tratează-i corect

Animalele de companie sunt ușor de iubit, deoarece mințile și corpurile lor funcționează precum cele ale ființelor umane. Chiar dacă sunt creaturi cu patru picioare, câinii și porcușorii de Guineea au și ei emoții și se pot atașa de stăpânii lor.

Pentru a te asigura că porcușorul de Guineea și câinele pot trăi armonios împreună, tratează-i corect oferindu-le iubire amândurora în mod egal.

Studiile au dovedit că prietenii tăi canini pot deveni gelosi, așadar, dacă tu acorzi mai multă dragoste și atenție porcușorului de Guineea, câinele ar putea simți că „noul copil” este o competiție pentru el. Acest lucru va crea o rivalitate între cei doi. Odată ce se va întâmpla acest lucru, câinele tău nu va mai agrea deloc porcușorul de Guineea. În cazuri mai rele, câinele tău ar putea chiar să fie furios pe porcușorul de Guineea și să-l considere o amenințare.

Astfel, tratează-ți animalele de companie în mod echitabil, astfel încât ele să se simtă iubite și să nu se simtă amenințate de niciun rival.

Fii pozitiv

Ca stăpân de animale de companie, modul în care reacționezi la situațiile din jurul câinelui și porcușorului de Guineea poate crea o impresie în ochii lor. Dacă cerți mereu câinele și țipi la el ori de câte ori nu-ți răspunde la comenzi când porcușorul de Guineea este prin preajmă, câinele tău ar putea crede că este pedepsit din cauza porcușorului. Reacționând în acest fel nu vei crea decât tensiune între câine și porcușorul de Guineea.

Când încerci să faci astfel încât câinele și porcușorul de Guineea să se înțeleagă unul cu altul, păstrează întotdeauna o atitudine pozitivă. Să ai întotdeauna o dispoziție pozitivă atunci când animalele de companie se întâlnesc pentru prima dată. Dacă nu funcționează prima dată, menține o mentalitate pozitivă și cu perseverență totul va funcționa în viitor.

Nu uita să răsplătești animalele de companie ori de câte ori manifestă prietenie și se poartă frumos unul cu altul. Laudă-i și oferă-le gustările recompensă preferate. Recompensele pot motiva animalele de companie să arate în continuare un comportament pozitiv ori de câte ori celălalt animal de companie este prezent.

Angajamentul tău contează

În afară de punerea în aplicare a acestor pași, nu uita să supraveghezi momentele în care câinele și porcușorul de Guineea petrec timpul împreună. Animalele de companie pot fi uneori imprevizibile, așa că cel mai bine este să fii întotdeauna pregătit pentru o eventuală urgență.

Pentru ca cei doi să se înțeleagă este nevoie de timp, fiind un proces de lungă durată. Asigură-te că ești dispus să depui mult timp și efort în această sarcină.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top