Sunt câinii carnivori sau cu totul altceva? O discuție interesantă

Trei câini boxeri așteaptă cuminți răbdare

Ani la rând, proprietarii de câini, nutriționiștii și fanaticii au fost de acord cu un lucru foarte important legat de animalele noastre iubite: Care este cel mai bun fel de nutriție pentru ei. Câinii sunt carnivore obligate sau ar trebui să-i hrănim cu altceva? În timp ce unii oameni cred că, deoarece sunt descendenți ai lupilor, câinii sunt carnivori, alții susțin că sunt omnivori. Există chiar și alți proprietari care cred că câinii lor ar trebui să aibă o dietă fără carne.

Deci care este adevărul? Din păcate, nu există un răspuns simplu atunci când vine vorba de aceste întrebări comune: Câinii mănâncă carne? Sunt câinii adevărați carnivori? Cruda realitate este că nu există un singur răspuns. Să aruncăm o privire mai profundă asupra istoriei câinilor domesticiți și cel fel de nutrimente naturale sunt cele mai potrivite pentru hrana lor zilnică.

Pot câinii să mănânce carne?

Da, câinii pot să mănânce carne. Sistemele digestive sunt capabile să proceseze o serie de proteine animale diferite, inclusiv oase, organe și multe altele. Unii câini pot avea alergie la o sursă de proteine specifică (puiul este cel mai frecvent), dar există multe alimente diferite și alternative de dietă dintr-o varietate de surse proteice pe care câinii le pot mânca.

Poate câinii să mănânce legume?

Da, câinii pot mânca și legume. În timp ce unele legume sunt mai bune pentru alte animale decât câinii, câinii sunt capabili să proceseze o serie de legume pentru a obține nutrimentele de care au nevoie.

Sunt câinii doar carnivori? (cu strictețe)

Un carnivor obligat este un „carnivor din necesitate”. Aceasta înseamnă că trebuie să mănânce carne pentru a supraviețui. Pisicile sunt carnivore obligate. Câinii nu sunt.

Așadar, sunt câinii omnivori sau carnivori? Ce dietă este mai bună pentru ei?

Aici se complică știința. Singurul răspuns sigur este că câinii nu sunt ierbivori!

Există atât de multe mesaje contradictorii ale oamenilor de știință, ale dresorilor de câini, ale medicilor veterinari și ale companiilor de produse alimentare pentru animale de companie cu privire la răspunsul la această întrebare presantă. Haideți să întrăm puțin mai mult în detalii pentru a înțelege de ce unii oameni cred că câinii sunt carnivori.

De ce unii oameni cred despre câini că sunt carnivori?

Există o serie de motive pentru care oamenii susțin această teorie, dar cele mai multe dintre aaceste nu sunt complet ceea ce par.

Descendență: Oamenii spun că câinii provin din lupi, deci trebuie să fie carnivori. Cu toate acestea, câinii au evoluat de-a lungul a mii de ani, deci acest lucru nu este neapărat adevărat.

Taxonomie: Câinii fac parte din aceeași clasificare ca și alte carnivore, precum pisicile. Cu toate acestea, aceștia împart și clasificarea cu urșii, care sunt omnivori.

Lungimea intestinelor: Unii oameni se leagă de faptul că intestinele câinilor sunt mai scurte decât ale altor omnivore pentru a indica faptul că sunt carnivore. Totuși, intestinele lor sunt mai lungi decât ale adevăratelor carnivore.

Tipul corpului: Oamenii susțin că corpul câinelui este construit pentru urmărirea și atacarea prăzii, dar câinii au, de asemenea, molari plați care îi ajută la măcinarea materialului vegetal la fel ca erbivorele și omnivorele.

Sunt mai mulți oameni care sunt de acord că câinii nu sunt strict carnivori și că pot beneficia de o dietă bogată atât în carne cât și în legume. Iată ceva mai multe despre motivele pentru care câinii nu sunt, în ciuda convingerilor unora, carnivori:

Câinii sunt carnivori sau câinii pot beneficia de o dietă mixtă de carne și plante?

Da, pot avea o dietă mixtă.

Câinii se hrănesc cu carne, dar pentru că nu mănâncă prada întreagă ca strămoșii lor și au evoluat destul de mult, pot beneficia de mai multe substanțe nutritive consumând atât carne cât și plante.

Câinii au aceeași proteină (amilază) în pancreas pe care o avem noi în salivă. Această proteină permite descompunerea amidonului și a materialului vegetal, astfel încât noi (și câinii!) să putem absorbi substanțe nutritive importante de care organismul nostru are nevoie.

Dar câinii sunt descendenți ai lupilor, așa-i? Aceasta nu înseamnă că au nevoie de carne?

Descendenții câinilor (nu numai lupul) erau adesea carnivori, da, dar asta nu înseamnă că în zilele noastre, câinii domestici sunt carnivori. Lupii chiar mănâncă fructe de pădure și alte materii vegetale, așa că nu sunt strict carnivori. Câinii mănâncă carne? Da. Este singura sursă de unde își pot obține substanțele nutritive esențiale? Nu; absolut nu.

Așa cum s-a dovedit în urma unui studiu din 2013, câinii au gene care arată că s-au adaptat astfel încât să poată descompune amidonul și mai multe materii vegetale pe care lupii și alte animale mai carnivore nu le pot procesa pentru a obține substanțe nutritive.

Alimentația câinilor s-a adaptat cu timpul prin domesticirea lor. În timp ce o dietă mai bogată în proteine și carne putea fi mai potrivită pentru strămoșii lor, biologia câinilor moderni arată că aceștia pot procesa atât carne cât și hrană pe bază de plante, motiv pentru care veți vedea că se comercializează o hrană atât de variată pentru câini.

Da, câinii se hrănesc cu carne, dar și cu legume și fructe.

În cazul acesta, îmi pot hrăni câinele cu carbohidrați?

În timp ce câinele dvs. poate prelucra amidonul, nu orice amidon este creat în mod egal. Unele surse de carbohidrați, cum ar fi porumbul și soia, sunt dificil de procesat pentru câini, deoarece nu au suficiente proteine naturale sau o lungime suficientă pentru sistemul lor digestiv. Acest lucru înseamnă că nu pot beneficia de multe substanțe nutritive din hrană, deci carbohidrații nu reprezintă o sursă foarte bună de hrană pentru ei.

Alimentația pe bază de plante și legume ce conțin carbohidrați mai ușor digerabili este o alegere mai bună.

Poate câinele meu să fie vegetarian sau vegan?

Întrucât v-am demonstrat cât de esențial este pentru câini să se hrănească cu carne, s-ar putea să vă întrebați dacă animalul dvs. poate fi vegan sau vegetarian.

Studiile spun că da! Atâta timp cât dieta animalului dvs. de companie este echilibrată și include proteine, vitamine și substanțe nutritive, animalului dvs. îi va fi bine. Proteinele nu trebuie să provină din carne! La fel cum oamenii pot supraviețui cu o alimentație lipsită de carne, luându-și proteinele din fasole, legume și alte surse, și câinele dvs. poate.

În concluzie: câinele este carnivor sau omnivor?

Sunt câinii carnivori? Nu, nu 100%. Câinii au nevoie de o dietă pe bază de carne, dar în majoritatea cazurilor, le va face bine o dietă echilibrată care să le asigure proteinele, aminoacizii, substanțele nutritive și vitaminele necesare.

Cele mai bune mărci de hrană pentru câini oferă o dietă echilibrată pentru câinele dvs., astfel încât aceștia să poată obține întreaga gamă de substanțe nutritive necesare, indiferent dacă acea hrană este destinată carnivorelor sau omnivorelor.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top