Cum să vă învățați câinele să joace „Fă pe mortul” (Bang!  Bang!)

Bull Terrier execută comanda „Fă pe mortul!”

“Fă pe mortul” este una din cele mai cunoscute și străvechi comenzi pentru câini. Cu siguranță, este unul dintre cele mai impresionante trucuri pe care dvs. și câinele dvs. le puteți aplica în momentele de distracție. Dar, în timp ce rezultatul poate părea ușor, pentru a ajunge acolo este nevoie de ceva efort.

Un proces complex

A vă dresa câinele să joace „Fă pe mortul” implică mult mai mult decât a vă îndrepta degetul spre el și a spune „Bang!” Acest lucru se datorează în principal faptului că trucul în sine este mai mult sau mai puțin o evoluție competentă a comenzilor de bază „stai” și „jos”.

Dacă câinele dvs. nu stăpânește aceste comenzi de bază, singura reacție pe care o veți obține din îndreptarea degetului arătător spre el și a exclama “Bang!” este o privire confuză; una care poate exprima „Ce tot faci acolo?”

În timp ce comenzile de bază reprezintă coloana vertebrală a trucului „Fă pe mortul”, există variații care decurg din ele și care dau tonul distracției. Mai exact, trucul este format din trei elemente pe care câinele dvs. trebuie să le înțeleagă pentru ca acesta să funcționeze.

El trebuie să efectueze o sarcină fizică, să recunoască un indiciu verbal și să reacționeze la un ajutor vizual.

Pasul 1: Învățarea rostogolirii

Prima partea a învățării cu succes a câinelui dvs. să treacă peste comanda „jos” și să se rostogolească pe o parte sau pe spate, fără să se dea de-a rostogolul (care desigur este o comandă complet diferită).

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă așezați pe podea și să-i dați comanda de a se așeza, astfel încât să fiți la nivelul lui pentru a îndeplini sarcina într-un mod care îi este confortabil. Odată ajuns acolo, îl puteți trage pe o parte sau pe spate și îi puteți da comanda de ședere.

Odată ce câinele dvs. stăpânește acest aspect al trucului pe care ar trebui să-l deprindă după mai multe repetiții scurte, consistente, puteți trece la pasul următor care este introducerea unui indiciu verbal.

Întrucât metoda tradițională de a executa acest truc presupune să vă prefaceți că vă împușcați câinele, cel mai evident indiciu aici este „bang”. Cu toate acestea, orice cuvânt care transmite un efect similar, precum „poc” sau „bum” sau chiar un efect sonor asemănător, va funcționa perfect, atât timp cât este utilizat în mod consecvent.

În cele din urmă, odată ce câinele dvs. învață să asocieze acțiunea fizică cu indiciul verbal, este timpul să adăugați ajutorul vizual. Acest lucru este la fel de simplu ca îndreptarea degetului arătător și a degetului mare către câinele dvs. în timp ce rostiți cuvântul „declanșator”.

În general, câinele dvs. va putea să deprindă trucul în câteva săptămâni, atât timp cât rămâneți diligent în metoda dvs. de dresaj.

Progrese suplimentare în învățarea trucului avansat

După ce dvs. și prietenul dvs. patruped ați înțeles cum funcționează trucul „Fă pe mortul”, puteți trece la elemente mai elaborate ale acestui joc pentru a vă uimi prietenii și familia.

Aceasta ar putea implica ceva la fel de simplu ca învățarea câinelui să facă pe mortul din poziție ridicată; o comandă care poate solicita să-l îndrumați pentru a efectua comanda „jos” pe parcurs.

De asemenea, ar putea presupune să vă învățați câinele să interpreteze în mod teatral o „moarte” deosebit de dramatică.

Recompense, laudă și perseverență – Elementele vitale ale acestui/oricărui truc

Dacă încercați să vă învățați câinele să joace „Fă pe mortul”, fiți pregătit să-i oferiți multe laude și recompense în tot acest timp. Aceste două elemente sunt moduri clare prin care prietenul dvs. va ști că face exact ceea ce doriți să facă.

În cele din urmă, va putea face acest lucru de bună voie, fără a aștepta o bucățică gustoasă.

De asemenea, dacă tratați cu seriozitate antrenamentul prietenului dvs. blănos, trebuie să rămâneți constant. Respectați un program de antrenament consecvent și țineți fiecare sesiune la un interval de timp strict și concis.

Procedând astfel, trucul va fi în continuare distractiv iar dvs. vă puteți menține răbdarea fermă.

În cele din urmă, respectând acești pași, veți realiza mai mult decât deprinderea câinelui cu un mic truc de distracție. Aceasta va intensifica legătura dintre dvs. și câinele dvs. Și acesta este într-adevăr cel mai bun motiv care stă la baza dresajului cățelului dvs. cu privire la acest truc sau oricare altă comandă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top