Cum să faci un cățeluș să doarmă pe timpul nopții (soluții eficiente)

Cățeluș doarme liniștit cu capul pe un preș

Un cățeluș nou poate aduce multe bucurii. Dar micuțul îți poate pune, de asemenea, răbdarea la încercare. Fără îndoială, acest ultim aspect este cel mai evident atunci când încercați să-l învățați să doarmă toată noaptea. Este o problemă care poate fi rezolvată destul de eficient, cu puțin antrenament.

Ce se întâmplă în capul cățelușului tău în primele câteva săptămâni

Pentru a înțelege de ce cățelușul tău ar putea scheuna, plânge sau urla toată noaptea în primele săptămâni de când se află în casa voastră, trebuie să înțelegeți lucrurile din punctul său de vedere.

Înainte de toate, zilele în care primiți cățelușul ca pe un membru al familiei reprezintă primele zile în care este departe de mama și frații lui. Ca atare, comportamentul lui este în primul rând un amestec de anxietate de separare și teamă față de un loc nou și mare – unul în care trebuie să meargă singur. Când puneți toate acestea în tărtăcuța unui cățeluș de doar câteva săptămâni, nu este atât de surprinzător că se va chinui să aibă parte de un somn bun pe timpul nopții.

Când ar trebui să mă aștept să depășească această fază?

Tehnic vorbind, un cățeluș va putea dormi toată noaptea în jurul vârstei de douăsprezece săptămâni. Cu toate acestea, rețineți că perioada de douăsprezece săptămâni este, de asemenea, în jurul perioadei de tranziție de la crescător la căminul său permanent. Dacă primiți un cățel în jurul vârstei respective, așteptați-vă la câteva săptămâni în plus pentru acomodare.

Acestea fiind spuse, perioada efectivă de timp în care va putea să doarmă noaptea depinde destul de intens de cât de mult efort depuneți pentru a-l antrena să facă acest lucru. Dacă tratați acest aspect cu consecvență, îl veți putea trece mai devreme pe un program de somn obișnuit.

Importanța somnului în aceeași cameră

Deoarece cățelul suferă de anxietate de separare, poate fi esențial să-i permiteți să doarmă în camera voastră în primele săptămâni. Aceasta nu înseamnă că-i permiteți să doarmă în pat – în mod ideal, veți avea o cușcă la îndemână pentru acest proces.

Împărțind camera cu el, îi veți oferi un oarecare confort, precum și un loc în care să învețe anumite comportamente adecvate.

Trebuie să-l țin în camera mea?

Este posibil să vă dresați câinele să doarmă pe timpul nopții fără să fie cu voi în cameră. Totuși, mai sunt câțiva pași suplimentari pe care trebuie să-i parcurgeți dacă insistați să urmați această cale. Doar fiți conștient că nu veți mai avea ocazia să mai prindeți câteva ore de somn, făcând acest lucru.

Mai întâi, va trebui să creați un mediul liniștit pentru cățeluș. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să-i creați un ambient cu sunete liniștitoare în cameră, cu ajutorul unui aparat ce emite zgomot alb (zgomote din natură) sau lăsând un ventilator pornit. De asemenea, este disponibilă pe piață o gamă muzicală largă pentru un somn canin liniștit.

În al doilea rând, și poate cel mai important, trebuie să vă asigurați că micuțul este suficient de aproape pentru a-l auzi când se vânzolește în cușcă. Acesta este un semn că trebuie „să-și facă nevoile;” ceva ce nu ar trebui să facă niciodată în locul în care doarme. Dacă îl auziți agitându-se, este important să răspundeți imediat la acest comportament specific.

Sfaturi de formare a simțului practic

În timp ce ar putea părea o corvoadă să vă obișnuiți cățelușul să doarmă noaptea, să-l duceți în acea zonă nu este prea dificil atât timp cât folosiți puțină logică. De exemplu, nu ar trebui să aibă mâncare și apă înainte de a adormi, deoarece acest lucru va crește șansele ca acesta să aibă nevoie să-și satisfacă nevoile fiziologice. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că spațiul său de dormit este cât se poate de confortabil.

În cele din urmă, punând în aplicare acești pași, va încuraja cățelușul să aibă un somn odihnitor toată noaptea. De asemenea, un beneficiu este că veți avea partea de o doză sănătoasă de somn. Doar acest fapt ar trebui să fie încurajarea de care aveți nevoie pentru a vă antrena în mod corespunzător puiul până când acesta va deprinde, în cele din urmă, mersul lucrurilor.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top