Pași pentru a-ți găsi cățelul pierdut (Cum să faci față unui coșmar)

Câine pierdut cotrobăind într-un tomberon de gunoi

Este cea mai mare teamă a unui proprietar de câine: Într-o zi, cățelul tău a dispărut. Este cu atât mai cumplit când este doar un pui, deoarece micuțul nu are priceperea unui câine mai în vârstă pentru a-și găsi drumul spre casă. Ce faci dacă ți se întâmplă asta?

Calmul este cheia

Prima regulă în găsirea unui cățel care s-a rătăcit este să rămâi calm. Acest lucru poate fi ușor de zis, greu de făcut, dar intrând în panică, îți vei încetini abilitatea de a-ți găsi micul amic.

Păstrându-ți calmul, vei putea să gândești logic și mai deliberat, ceea ce îți va crește șansele de a-ți da seama pe unde s-ar fi putut rătăcit cățelul.

Creează o listă și urmeaz-o cu strictețe

Există multe părți esențiale în realizarea unui proces de căutare amănunțită a cățelușului tău pierdut. Ar putea fi dificil să ții evidența acestora în minte, în special când încerci din răsputeri să-ți păstrezi calmul.

Din această cauză, cel mai bun plan de acțiune la începutul căutării este să te gândești puțin și să faci o listă cu pașii de urmat.

Primul pas de pe această listă este să-ți inspectezi amănunțit casa, dacă nu ai făcut-o deja. Cățelușilor le place să exploreze și această dorință de explorare i-ar putea face să se rătăcească în locuri neortodoxe sau neobișnuite din interiorul și din jurul casei.

În cazul în care realizezi că există locuri prin care micuțul ar fi încăput, nu le ignora.

Dacă în căutarea ta ajungi în spatele curții, extinde căutarea implicând și vecinătatea. Vorbește cu vecinii sau cu oricine altcineva care își desfășoară activitatea pe stradă (spre exemplu un curier) să te ajute în căutarea amicului tău, dacă nu l-au zărit deja.

Înțelept ar fi să iei legătura cu adăpostul local sau cu departamentul de poliție locală pentru a vedea dacă există vreo  informație despre el.

Eficient ar fi să pui anunțuri pentru a-ți găsi prietenul patruped și există o metodă specifică pentru realizarea unui afiș corect. Realizează fiecare afiș de cel puțin 71 x 56 cm, folosește postere fluorescente și scoate în evidență cuvintele „Recompensă” și „Câine pierdut”, astfel încât trecătorii să înțeleagă clar mesajul.

Ar trebui să incluzi și cea mai recentă fotografie a cățelului tău, posibil în mijlocul afișului.

Tehnologia aplicată în cazul câinilor (pierduți)

Tehnologia modernă a luat amploare, de asemenea, prin metode eficiente pe care le poți folosi pentru a-ți găsi cățelul, chiar dacă ești mai puțin la curent cu tehnologia actuală.

Serviciile online și rețelele de socializare pot fi folosite pentru a extinde domeniul de căutare a câinelui. În plus, nici nu mai trebuie menționat că expresia „există o aplicație pentru asta” se aplică în această situație.

Cum să previi pierderea unui câine

Cel mai eficient pas pe care-l poți în găsirea câinelui tău este să iei măsuri preventive care în cele din urmă îl vor ajuta să se întoarcă la tine. Aceste tehnici depășesc cu mult sfera de a te asigura că nu poate depăși proprietatea, cum nici nu ar trebui de altfel.

La urma urmei, ai fi surprins de cât de inteligent poate fi un cățel dacă vrea să exploreze lumea din afara gardului tău.

Cel mai simplu pas pe care-l poți urma este să-i atașezi o plăcuță de identificare la gât. Dacă dorești să duci prevenirea pierderii câinelui la nivelul următor, poți introduce un microcip sub pielea cățelușului – o metodă care a devenit cel mai eficient instrument pentru unificarea animalelor de companie.

Structurile acestei tehnologii au fost aplicate și tehnologiei GPS, deoarece dispozitivele de urmărire îți pot oferi informații în timp real despre locația câinelui tău direct pe telefonul mobil.

Nu renunța la obiectiv

Poate dura câteva ore, zile sau chiar săptămâni pentru a localiza cățelul pierdut.

Cu toate acestea, nu te lăsa înfrânt dacă micul tău amic nu se întoarce imediat; răbdarea și perseveranța sunt uneori componente necesare în căutarea unui câine pierdut, indiferent dacă ai de-a face cu un cățeluș sprinten sau un câine bătrân.

În plus, căutarea se poate finaliza cu reîntâlnirea micului tău prieten, ceea ce ar trebui să fie o motivație suficientă pentru a continua căutarea.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top