Sfaturi de dresaj pentru ușa batantă (Rezolvarea lucrurilor)

Câine folosind ușa batantă

O ușă batantă poate fi o parte esențială a timpului de satisfacere a nevoilor câinelui dvs. Există un singur obstacol al procesului: să-l determinăm să utilizeze poarta. În timp ce cățelul dvs. poate fi reticent să folosească contracția la început, această aversiune poate fi depășită cu puțin antrenament.

Reticența câinelui față de ușița batantă poate proveni din frică

Pentru un câine, utilizarea ușii batante poate fi ceva mai complex decât alte comportamente canine. Unii câini își vor da seama cum să folosească clapeta și vor  începe să o folosească imediat, în timp ce alții pot părea că nu îi înțeleg mecanismul. Uneori, este posibil ca un câine să nu se apropie deloc de ușa batantă.

Putem fi inițial înclinați să presupunem că acest comportament este înrădăcinat în inteligența câinelui și capacitatea lui de a rezolva problemele. Și poate fi corect să spunem că intelectul joacă un rol în reticența lor, dar asta nu înseamnă neapărat că aveți un câine tâmp.

Mai degrabă, lipsa de inteligență percepută poate fi un produs al fricii sau intimidării.

Această teamă se poate faptului că acesta pur și simplu nu realizează că libertatea se află dincolo de clapeta din plastic. O altă cauză ar putea fi faptul că este speriat de clapeta care îi lovește în timp ce trece prin ea. Aceasta poate pleca de la faptul că micuțul își împinge nasul prin plastic și observă cum clapeta se balansează înapoi către el.

Când lucrați cu cățelul pentru a-l determina să folosească ușa batantă, este important să țineți minte că s-ar putea să-i fie teamă să treacă prin deschizătura acoperită. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să vă împingeți câinele, vreodată, ca modalitate de dresaj.

Fiind forțat să facă astfel, ar putea simți că este pedepsit, ceea ce ar putea avea consecințe negative nedorite.

Așadar, care este cel mai bun mod de a-l determina să treacă prin ușa batantă?

Ca aproape orice este legat de un comportament canin de dorit, efectuarea unor exerciții de dresaj de bază este cheia pentru a convinge câinele să treacă prin ușa batantă. În esență, dresajul este construit pe noțiunile de simplitate, recompense și laudă.

Cu toate acestea, deoarece este implicat un înveliș de material, este înțelept să vă asigurați că câinele dvs. se obișnuiește ca  acest material să intre în contact cu corpul său în timpul procesului de dresaj.

Importanța unei uși batante de calitate

În timp ce instruirea câinelui în folosirea ușii batante este de cea mai mare importanță, este la fel de esențial să vă asigurați că ușa batantă pe care o achiziționați este un produs de calitate.

Există aparent o mulțime de opțiuni pe care trebuie să le luați în considerare și fiecare vine cu propriul său set de avantaje și dezavantaje. Este important să întreprindeți cercetări minuțioase în această privință, pentru a găsi cea mai potrivită ușă nu numai pentru câinele dvs., ci și pentru dumneavoastră.

Unii dintre factorii pe care ar trebui să-i luați în considerare au legătură directă cu mărimea cățelului dvs.

Alții au legătură directă cu bugetul dvs., deoarece există câteva modele sofisticate cu funcții suplimentare, cum ar fi aspectul de ușă electrică ce ar putea împiedica intrarea în casă a animalelor rătăcite și a creaturilor și dăunătorilor de diferite dimensiuni.

Dacă locuiți într-o zonă expusă la ninsori sau fluctuații mari de temperatură, puteți lua în considerare o ușă batantă care este construită pentru a rezista în mod special la astfel de condiții.

Dimensiunea ușii este extrem de importantă dacă achiziționați o ușă pentru un cățeluș. Dacă aveți un câine de talie mai mare, va trebui să vă asigurați să achiziționați o ușă batantă proiectată pe dimensiunea acestuia.

Dacă credeți că puteți economisi câțiva dolari cumpărând o ușă mare pentru o rasă care ar fi cea mai potrivită pentru o poartă gigantică, atât dvs. cât și cățelul dvs. veți trece printr-o mulțime de frustrări.

O poartă către libertate pentru dvs. și câinele dvs.!

Odată ce câinele dvs. își va da seama cum să folosească ușa batantă, el va putea să se bucure efectiv de mai multă libertate.

Veți putea, de asemenea, să împărtășiți acest sentiment de libertate, deoarece un proprietar al cărui câine folosește o ușă batantă, nu trebuie să se trezească în timpul nopții pentru a permite câinelui să iasă.

Pentru aceia dintre noi care preferă să doarmă la orele 4 dimineața sau aproximativ, acesta este un mare avantaj.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top