Oui, bien sûr! Care sunt cele mai bune jucării pentru un Bulldog Francez (Frenchie)?

Bulldog Francez se joacă cu o minge de cauciuc

Ai întâlnit vreodată o rasă și te-ai gândit: „Mi-aș dori să existe o versiune mai mică?” Bulldogul Francez atinge această idee, deși într-un sens giratoriu. Această rasă de câini rară, dar populară, cu legături genetice cu Bulldogul Englez, este un câine drăguț, ciudat, al cărui stil de joacă poate fi la fel de adorabil.

Bulldog-ul Francez la joacă

Unul dintre cele mai încântătoare lucruri despre câinele din rasa Bulldog Francez este tendința lor de a fi un ghemotoc caraghios și neobosit atunci când vine vorba de joacă. Le place să facă spectacol pentru tine în timpul jocului, în primul rând pentru că sunt suficient de deștepți încât să știe că giumbușlucurile lor te distrează. Acest lucru îi face la fel de fericiți ca tine.

Deși câinii Frenchie au tendința de a face ghidușii, acest sentiment de voioșie tinde să vină dintr-o înclinație spre divertisment și nu dintr-un exces de energie. Nu este nevoie să le oferi plimbări lungi sau ședințe de exercițiu fizic prelungite pentru a le hrăni sufletul. Câteva plimbări ușoare de 15 minute pe zi reprezintă suficient pentru a-i menține fericiți și în formă.

Un lucru la care trebuie să fii atent atunci când ieși la plimbare cu câinele tău Frenchie se referă la vreme. La fel ca majoritatea câinilor brahicefalici (cu capul scurt, fața turtită), această rasă nu suportă bine vremea caldă extremă. Te rog să manifești prudență în timp ce te joci în aer liber cu câinele tău pe timpul verii – nerespectarea acestui lucru poate duce la o problemă serioasă de sănătate, cum ar fi insolația.

De asemenea, fii foarte atent cu câinele tău Frenchie dacă ai piscină. Din cauza modului extrem de greoi în care este construită această rasă, el se află în imposibilitate de a face ceva care seamănă pe departe cu un câine care dă din picioare pentru a se menține la suprafață și se va scufunda ca o piatră. Cea mai bună rezolvare a situației este să te asiguri că este imposibil pentru el să aibă acces în apropierea piscinei.

Recomandările noastre

Jucărie plușată Raton, 43 cm
 

Juc[rie pluș pentru câini raton 43 cmLucrul important de reținut în ceea ce privește un câine și jucăriile de pluș umplute este că de multe ori câinilor nu le pasă cu adevărat cum arată jucăria, atât timp cât ea poate fi folosită la joacă.

Jucaria demonstrează acest lucru prin simplul fapt că este greu de imaginat situația în care câinele dumneavoastră ar da nas în nas cu un raton (pe teritoriul țării noastre). Dar această jucărie funcționează deoarece aduce beneficii.

De exemplu, este o jucărie de pluș, dar nu are un exterior gros de pluș, ceea ce înseamnă că este mai puțin expusă să devină scârboasă din cauza balelor câinelui. De asemenea, stratul exterior este suficient de rezistent pentru a te asigura că își servește scopul pentru o lungă perioadă de timp.

Dimensiunea de 43×13 cm o face ușor de folosit pentru ca Frenchie-ul tău să o arunce în aer fără ca jucăria să ajungă prea departe. Acest lucru îl poate face să se joace cu mai multă plăcere, pentru că nu va trebui să consume o cantitate mare de energie pentru ca să-și recupereze jucăria.

Minge PlanetDog, Orbee Woof, 8 cm
 

Jucărie câini minge PlanetDog Orbee WoofDacă ai de gând să cumperi o jucărie pentru câinele tău Frenchie, ar fi bine să fie o minge. Din perspectiva jocului, nimic nu face această rasă mai fericită decât șansa de a alerga după o minge.

Unul dintre motive se datorează faptului că tu ești cel care o aruncă, iar faptul că tu te joci împreună cu el îl face extraordinar de fericit.

Aceste mingi Orbee Woof funcționează foarte bine aici, deoarece acestea sunt versatile. Poți să le folosești atât în interior, cât și în aer liber, cu condiția să nu le arunci tare prin casă.

Având în vedere că vrei ca Frenchie-ul tău să se bucure de timpul lui de joacă, nu ai vrea să faci asta în primul rând.

Deoarece sunt confecționate din cauciuc, îți va fi ușor să le cureți după ce ați terminat joaca. Poți doar să le ștergi bine și vei fi gata.

Ori de câte ori te așezi și începi să te joci cu Frenchie-ul tău, fii pregătit să vezi un câine care va fi entuziasmat până la cer. Aceasta este o rasă concepută pentru a oferi companie, iar joaca cu el reprezintă activitatea lui favorită și pentru care el există. Este posibil să nu aibă rezistența altor câini, dar depășește multe alte rase în entuziasm.

Chiar așa, să te joci cu acest câine reprezintă o gură de aer proaspăt, poate pentru că toate giumbușlucurile lui nostime care îl fac atât de atrăgător vor fi afișate pe deplin, dacă nu chiar amplificate. Respirația lui zgomotoasă, mișcările nerăbdătoare ale corpului și alergătura lui plină de viață sunt toate motive bune pentru a primi un Frenchie în casa ta. De ce să nu încurajezi un astfel de comportament cu un pic de joacă?

Cele mai bune tipuri de jucării pentru câinii din rasa Bulldog Francez (Frenchie)

Deloc surprinzător, câinii din rasa Frenchie prosperă în orice tip de joacă care implică interacțiune cu proprietarul lor. Le place să se hârjonească cu animale de pluș, să se joace aport și chiar ai putea crede că rațiunea lor de a fi este să alerge după mingi. Acești câini nu sunt construiți pentru rezistență, așa că te poți aștepta ca perioadele de joacă să aibă loc în cea mai mare parte în scurte explozii.

Desigur, atunci când captează bățul sau mingea, aerul va fi probabil umplut cu acele sunete mârâite și zgomotoase. Cu toate acestea, atunci când îți aduc mingea înapoi, s-ar putea să dorești să ai o cârpă la îndemână, deoarece rasa este înclinată să producă salivă în exces. (să lase bale)

Evită aceste jucării cu orice preț

Evident, de vreme ce câinii din rasa Frenchie nu pot înota, cumpărarea oricărui tip de jucărie de piscină concepută pentru câini nu are rost. Sigur, este posibil să poți folosi aceste tipuri de jucării pe uscat, dar dacă vei face acest lucru, este indicat să cumperi direct jucării de uscat pentru câine.

În plus, deși câinii Frenchie adoră să alerge după mingi și pot fi chiar dresați să folosească un skateboard, ei nu sunt exact ceea ce am numi sportivi înnăscuți. Jucării precum discul Frisbee sau materiale pentru cursele cu obstacole pentru câini nu vor funcționa cu acest tip de cățel. Este puțin păcat – ar fi fost drăguț.

De asemenea, poate vrei să te gândești de două ori la cumpărarea oricărei jucării de ros sau a unei jucării folosite pentru un joc de aport confecționată din pânză sau orice alt material care poate absorbi lichid. Câinii din rasa Frenchie sunt predispuși la salivă în exces și bălesc mult. Dacă își pune în permanență gura umedă pe o astfel de jucărie absorbantă ea se îmbibă în mod constant cu salivă și poate deveni dificil să o păstraezi curată.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să eviți cu totul jucăriile moi și de pluș – din nou, câinilor din rasa Frenchie le place să se joace cu jucăriile umplute. Dacă ai de gând să-i cumperi o jucărie de pluș, asigură-te că nu are o blană groasă sau că este un pluș excesiv.

O privire asupra câinilor din rasa Bulldog Francez (Frenchie)

Câinele din rasa Bulldog Francez este probabil cel mai impresionant specimen genetic din lumea câinilor. După cum sugerează și numele, linia sanguină a rasei provine din rasa Bulldog Englez. Cu toate acestea, dezvoltarea rasei a fost finalizată prin introducerea în amestec de elemente consistente de Terrier și de Mops (Pug).

Această împerechere încrucișată, care a fost inițial creată pentru câini „de birou” în fabrici pentru a stimula moralul în timpul Revoluției Industriale, a dus la un câine mic, cu greutate superioară, care are un aspect ciudat de fermecător. Combinația dintre ridurile feței, urechile de liliac, ochii expresivi și botul turtit nu este strălucitoare, dar totuși reușește să fie irezistibil de drăguță.

Instinctul de companie al câinelui din rasa Frenchie este însă un element primordial și el va dori să fie alături de tine ca să-ți arate cât de mult te iubește. Această trăsătură face ca un Frencie educat  corespunzător să fie un însoțitor grozav pentru copii, mai ales că el va plonja în afecțiunea pe care o primește din partea copiilor.

În cea mai mare parte, câinii din rasa Frenchie sunt căței relaxați și comozi, care sunt perfect mulțumiți să stea pe canapea, ceea ce îi face un câini ideali de apartament. Faptul că au blana scurtă înseamnă, de asemenea, că sunt destul de ușor de îngrijit. Tot ce trebuie să faci pentru a menține blana sănătoasă câinelui tău Frenchie este să îl periezi ocazional.

Câinii din rasa Frenchie au, de asemenea, tendința de a fi încăpățânați, gândeasc independent, sunt bine pregătiți să se așeze și să aștepte până când tu vei răspunde cerințelor lor. Acest lucru poate uneori transforma dresajul lor într-o provocare și poate fi necesar să experimentezi diferite abordări. Totuși, dacă faci ședințele de dresaj să fie distractive și presărate din plin cu recompense comestibile delicioase, aceste lucruri îl vor determina, de obicei, să se înmoaie și să cedeze.

Întrucât câinii Frenchie sunt o rasă brahicefalică (cu alte cuvinte, câini cu fețe plate, teșite), te poți aștepta să auzi o respirație zgomotoasă, o mulțime de sforăituri, mormăieli și sunete șuierătoare  pe care le scoate fața lui ridată. Aceasta poate reprezenta fie o binecuvântare, fie un blestem, în funcție de punctul tău de vedere. Iar o trăsătură neplăcută purtată de linia sa de Pug este o tendință de a avea gaze.

Cu toate acestea, dacă nu te deranjează o grămadă de sunete puternice și câte un vârtej ocazional de aer neplăcut, câinele Frenchie poate fi un plus de excepție pentru casa ta. Un lucru este sigur – aceasta este o rasă care te va iubi necondiționat atunci când îl vei trata cu bunătate. Ba mai mult, el nu va fi niciodată timid în a-și exprima sentimentele.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top