Șamponul de copii folosit pentru câini este sau nu o idee bună?

Beagle este spălat în cada cu spumă

Să recunoaștem niște adevăruri dure, oameni buni – câinii miros urât. Da, chiar și al tău. Și o știm cu toții. Oricât de mult ne iubim micii prieteni blănoși aceștia se bagă uneori în chestii neplăcute și trebuie pur și simplu să le zâmbim și să-i suportăm. Cu toate acestea, dacă dorești să-ți păstrați câinele frumos și curat, va trebui să-i faci câte o baie din când în când.

Este posibil să fi auzit ideea că folosirea șamponului pentru copii este bună pentru îmbăierea câinelui tău, dar ești puțin sceptic. Adică, șampon pentru copii? Acesta este pentru COPII. Cu siguranță, există un mod mai bun de a-mi spăla câinele decât să folosesc chestia cu care îmi spăl copilul, nu? Păi, citește mai departe pentru a afla dacă acest lucru este adevărat!

De ce să-mi spăl câinele cu șampon?

În afară de caracterul evident al răspunsului, există o mulțime de motive pentru care ar trebui să îți speli câinele cu șampon.

Așa cum am spus mai înainte, câinii pot intra în anumite lucruri urâte și nu sunt în stare să se curețe suficient de mult pentru a face față cu adevărat chestiilor urâte.

Cum am spus anterior, câinii pot lua contact cu lucruri neplăcute și nu sunt capabili să se curețe singuri suficient încât să înlăture acele chestii urâte.

Este bine când câinii miros a prosoape și păr umed, dar ar trebui să poți ține casa mai curată decât ar face-o ei.

Pe lângă toate acestea, câinii au nevoie de protecție ca și noi – murdăria și alte substanțe din blana lor ar putea atrage bacterii, ceea ce ar putea duce la infecții. Câinii ar putea lua chiar și căpușe din când în când, ceea ce necesită o baie pentru a le îndepărta pe toate.

Experții recomandă îmbăierea câinelui cel puțin o dată pe lună, doar pentru a ne asigura că nimic rău nu se dezvoltă în mod neașteptat pe blana lor. Spălarea cu șampon a câinelui asigură, de asemenea, menținerea nivelului de pH al blănii, ceea ce ajută și mai mult la prevenirea bacteriilor și a virusurilor.

Pot folosi șampon pentru copii pentru baia câinelui?

Ați auzit experții la TV sau pe vecinul de alături vorbind despre modul în care folosesc șamponul pentru copii Johnson & Johnson pentru a-și îmbăia câinii și s-ar putea să fii un pic sceptic. Cu toate acestea, adevărul este că de fapt funcționează!

Acestea fiind spuse, ar trebui să folosești întotdeauna un șampon pentru câini, dacă poți.

Șampoanele pentru copii sunt special concepute într-o formulă blândă, mai ales având în vedere natura fragilă a pielii, părului și ochilor bebelușului. Din această cauză, sunt suficient de blânde pentru a nu fi prea corozive sau dăunătoare pentru câini. Însă aceste șampoane pentru copii nu sunt îndeajuns de puternice pentru a putea spăla cum trebuie blana celui mai bun prieten al tău.

Ce alte șampoane ar trebui să folosesc?

Nu simți nevoia să te aprovizionezi cu Johnson pentru câinele tău doar pentru că este permis, totuși – există multe opțiuni mai bune, special concepute pentru câini. Poți găsi multe dintre aceste produse la salonul local pentru câini sau la frizeria canină, așa că îi poți întreba ce produse folosesc atunci când șamponează câinii.

În ceea ce privește nivelul de pH al câinelui tău, un motiv pentru care este important în special să iei cel mai bun tip de șampon pentru ei este că nivelul de pH  al câinelui este diferit de cel uman. Prin urmare, șampoanele pentru câini sunt specific concepute pentru a-i readuce la acel nivel. Mai mult, spre deosebire de șamponul pentru copii . acestea vor face blana câinelui tău frumoasă și lucioasă, astfel încât să aibă acea strălucire minunată pe care vrei să o vezi la câinele tău.

AVERTISMENT: nu folosi șampoane normale de uz uman pe câinele tău – asigură-te că folosești ori șampon de copii, ori șampon special conceput pentru câini. Chiar și atunci, există câteva limitări ale șamponului pentru copii, oricât de bune ar fi: șampoanele pentru copii usucă blana unui câine, ceea ce le poate dăuna.

Sănătatea blănii câinelui tău este importantă; trebuie să te asiguri că o tratezi (și pe ei) cu respect. Cu toate că șampoanele pentru copii sunt bune la nevoie, reține că există produse și șampoane mult mai bune pentru câinele tău. Îi vor menține blana strălucitoare, echilibra nivelul de pH și vor oferi o receptivitate îmbunătățită chiar și celui mai necooperant câine. Dacă dorești să ai un câine curat, bazează-te pe lucruri reale.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top