Cine pe cine plimbă? Cele mai bune 4 lese și zgărzi împotriva trasului

Stăpână copleșită de forța acestui câine de a trage lesa

Există mai multe motive pentru care puteți căuta cea mai bună lesă pentru câinii care trag. Cu toții știm că prietenii noștri patrupezi sunt animale ce se entuziasmează cu ușurință, nu-i așa?

Problema este că…
Acest lucru poate deveni foarte deranjant atunci când încercați să vă plimbați câinele. Pentru că rolul tău ar trebuie să fie rolul celui ce dirijează câinele, nu îl poți lăsa pe acesta să te tragă încotro își dorește. Este foarte important să vă asigurați ca nu veți fi tras si condus de câinele dumneavoastră. Acest lucru ar putea atrage multe primejdii.

Din acest motiv există o multitudine de produse create special pentru câini cărora le place să-și tragă stăpânii.

Comparații rapide: cele mai bune 5 lese și zgărzi împotriva trasului;

Botniță pentru dresaj Halti
 

Botniță pentru dresaj Halti este ideală pentru a dresa câini de talie mică. Botnița Halti este fabricată din neopren rezistent, iar zgarda cuprinde capul câinelui de jur împrejur, fiind foarte confortabilă. O altă bandă va cuprinde botul câinelui.

Zgarda de mărimea 1 este recomandă pentru rase de dimensiuni apropiate de cele ale unui Jack Russell Terrier, West Highland Terrier sau Corgi.

Datorită botniței pentru dresaj Halti, câinele va fi ușor de educat, fără a recurge la corecții drastice. Atunci când câinele va trage, un inel glisant de sub bărbie va strânge botul acestuia. Când câinele se oprește din tras, presiunea este eliberată. Datorită unui disconfort creat prin presiunea aplicată asupra botului, câinele se va dezvăța de tras instinctiv. Cu botnița pentru dresaj Halti veți deține control complet asupra câinelui și vă veți putea bucura împreună de plimbări.

Mânerul de siguranță vă oferă manevrabilitate. Botnița nu va afecta respirația câinelui, iar acesta va putea bea și apă fără să o dați jos deoarece oferă destul spațiu de deplasare maxilarului.

Compatibilă cu orice tip de lesă, botniță pentru dresaj Halti este foarte ușor de reglat fiind o variantă excelentă, la un preț foarte bun. Calitatea plimbărilor alături de prietenul vostru patruped va crește, iar acestea se vor desfășura într-un ritm plăcut!

Botniță și lesă pentru dresaj Lead’n Walk Basic, Trixie
 

Botniță și lesă pentru dresaj Lead’n Walk Basic, TrixieO altă variantă interesantă pentru corectarea smucitului din lesă a câinilor de talie mare sau foarte mare este botnița Lead’n Walk Basic, produsă de Trixie. Botnița Lead’n Walk Basic va încuraja câinele să meargă la pas alături de stăpân fiind o metodă blândă de corectare a comportamentului pe durata plimbărilor. Botnița va echilibra forțele între opoziția susținută de stăpân și puterea câinelui de a trage lesa.

Atât lesa cât și botnița sunt fabricate din nailon rezistent. Dimensiunile acestora sunt reglabile. Lesa se va prinde de botniță printr-un inel metalic. Principiul de dresaj al ansamblului Lead’n Walk Basic este simplu: atunci când câinele va trage lesa, botnița va cuprinde botul câinelui, fără a-l vătăma. Astfel, câinele va ști ce se întâmplă atunci când smucește lesa, evitând de la sine un astfel de comportament.

Botnița Lead’n Walk Basic nu trebuie utilizat permanent, iar odată cu dezvățarea câinelui de a mai smuci lesa, puteți trece la un ham sau o lesă comună, ce se pot utiliza zi de zi.

Zgardă de forță Herm Sprenger
 

Calitatea zgărzilor Herm Sprenger este renumită pe piața accesoriilor canine. Zgarda de forță Herm Sprenger este recomandată pentru dresaj, corectând comportamentul câinelui pe parcursul unei plimbări în lesă. Așa cum am menționat și pe parcursul articolului, utilizați zgarda de forță doar sub supravegherea unui dresor profesionist.

Herm Spren deține supremația calității pe piața producătorilor de zgărzi de forță, iar popularitatea produselor Herm Spren întărește această afirmație. Zgarda de forță se va utiliza atunci când aveți de a face cu câine ce va trage excesiv.

Zgarda Herm Sprenger va ciupi ușor gâtul câinelui în momentul în care acesta va trage, însă nu va pune presiune și nu va afecta procesul de respirație. Este mult mai sigură față de o zgardă strangulantă. Zgarda Herm Sprenger este fabricată exclusiv din oțel inoxidabil, fiind dedicată câinilor de talie medie (zgarda are 58 de cm lungime).

Deși o zgardă de forță va corecta drastic instinctul câinelui de a smuci lesa, amintiți-vă că zgărzile de forță se vor utiliza doar în cazuri extreme, sub supravegherea unui profesionist.

Este mai important să învățăm câinele comportamentul potrivit decât să-i interzicem comportamentul nepotrivit.

Cordelina Julius K9 cu opritor
 

Ultima propunere pentru cele mai bune zgărzi împotriva trasului este cordelina Julius K9 cu opritor, 12mmx2m. Așa cum ne-a obișnuit renumitul producător de accesorii pentru câini Julius K9, cordelina este produsă doar din materiale de calitate superioară.

În momentul tragerii, cordelina se va strânge ușor în jurul gâtului animalului, însă datorită materialelor plăcute la atingere, nu va vătăma câinele în urma strângerii. De asemenea, prin prisma formei circulare a cordelinei, strangularea este exclusă. Mânerul va oferi priză și manevrabilitate cordelinei, iar dumneavoastră veți avea control deplin asupra câinelui.

Cordelina se poate folosi zi de zi, nefiind catalogată drept un accesoriu utilizat strict pe parcursul corectării smucitului din lesă a câinelui.

În punctele de presiune, cordelina Julius K9 este întărită cu piele. În țesătură sunt introduse inserții fosforescente ce oferă vizibilitate pe timp de noapte. Cordelina Julius K9 cu opritor este ajustabilă.

Tipuri de lese și zgărzi pentru câini împotriva trasului

Hamuri împotriva trasului

Una dintre cele mai comune tipuri de lese fabricată pentru a reduce dorința câinelui de a trage, este lesa de tip ham. Aceste lese arată precum o vestă, trasă peste picioarele din față și securizată în zona abdominală a câinelui.

Hamurile pentru câini au două scopuri: reduc presiunea produsă de lesele agățate de zgărzile în jurul gâtului și oferă mai mult control asupra mișcărilor câinelui.

Însă acest tip de lese anti-tras vin cu o serie de dezavantaje care reduc cumva beneficiile oferite. Unii câini consideră că hamurile sunt incomode, iar punerea acestora devine și mai dificilă, animalul împotrivindu-se. În plus, hamurile se murdăresc cu ușurință deoarece sunt prinse în jurul picioarele din față.

Hamurile împotriva trasului pot fi ineficiente în cazul câinilor de talie mare, fiind mult mai potrivite dacă dețineți o un exemplar ce aparține unei rase de talie mică.

Căpăstru pentru dresaj

Căpăstrul este o altă alternativă prin care îți poți dezobișnui câinele să te tragă. Aceste accesorii sunt atașate direct de botul și capul câinelui, oferindu-ți mult control asupra acestuia. Căpăstrul este foarte greu de dat jos și sunt disponibile pentru orice câine, indiferent de talia acestuia.

Dacă dețineți un câine puternic de talie mare, design-ul acestor accesorii este special proiectat pentru a transmite semnale fizice câinelui ca acesta să înțeleagă că trebuie să se oprească din tras.

Mulți câini consideră botnițele inconfortabile la început, așadar acomodarea cu botnița are putea dura ceva timp. Asta va face ședințele de dresaj puțin mai dificile.

Faptul că deții un control puternic asupra capului înseamnă că îți poți controla ușor câinele, dar este posibil ca un exemplar care chiar trage cu putere să-și poată strânge gâtul cu acest tip de lesă. Din acest motiv, se recomandă să utilizați căpăstrul doar în combinație cu o lesă mai scurtă.

Zgărzi strangulante și zgărzi de forță

Unii stăpâni apelează la consecințele trasului pentru ca prietenul lor să evite acest tip de comportament neadecvat. Zgarda strangulantă acționează asupra gâtului câine și creează disconfort acestuia atunci când începe să tragă. Zgarda va face câinele să tragă mai puțin, însă nu va fi utilizată în dresarea acestuia dintr-un număr de motive:

  • Zgărzile strangulante pot fi periculoase și pot accidenta câinele
  • Să îți faci câinele să evite un comportament este diferit de a-ți face câinele să adopte comportamentul potrivit
  • Învățarea câinelui tău utilizând durerea îl determina pe acesta să asocieze cu durerea și alți factori banali, întâlniți pe parcursul plimbărilor.

Din aceste motive, zgărzile strangulante nu ar trebui utilizate fără supraveghere de specialitate și nu înainte de a încerca celelalte tipuri de accesorii împotriva trasului.

Zgărzile de forță sau asemănătoare zgărzilor strangulante fiind, la rândul lor, o măsură drastică a dresajului ce ar trebui utilizată doar sub supraveghere specializată. Zgărzile de forță împung câinele în zona gâtului atunci când acesta începe să tragă. Mai puțin periculoase față de zgărzile strangulante, zgărzile de forță sunt mai indicate utilizării temporare decât pe termen lung.

Cum să îți dresezi câinele să nu mai tragă

Trei câini în lesă scoși la plimbare

Odată ce ai echipamentul adecvat care să te ajute să îți controlezi câinele la plimbare, este timpul să începi să-ți dresezi câinele pentru a nu mai trage.

Antrenarea eficientă a câinelui implică încurajare și susținere pozitivă, așa că asigurați-vă că aduceți câteva delicioase mici recompense atunci când mergeți la plimbare. Plimbările trebuie să fie scurte, într-un ritm alert.

Faptul că faceți plimbări mai scurte ajută la consolidarea dresajului, iar menținerea ritmului scade șansa ca animalul să găsească altceva mai interesant de făcut decât plimbarea.

De asemenea, asigurați-vă că strângeți îndeajuns de ferm lesa câinelui. și că păstrați lesa scurtă pentru a crește controlul pe care îl aveți asupra patrupedului.

Dacă prietenul vostru se entuziasmează repede și este dificil să îi puneți lesa și zgarda înainte să părăsiți casa, el trebuie învățat să se tempereze.

Dacă animalul începe să țopăie de jur împrejur, așteptați până când acesta se calmează înainte de a-i pune lesa. Dacă începe să sară din nou, perseverați Așteptați până când este suficient de calm pentru a-și primi lesa și pentru a fi scos afară.

Dacă sunteți îngrijorat de reacția câinelui față de alți câini în timp ce mergeți la plimbare, cel mai simplu mod de a a-l obișnui cu prezența altor câini este să-i oferiți o plimbare alături de un alt câine pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere.

Aceasta poate fi o modalitate bună de a-ți obișnui câinele să întâlnească alți câini și o bună șansă ca acesta să-și facă prieteni noi.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top