Elegante și rezistente: cele mai bune lese din piele pentru câini

Bulldog francez scos la plimbare în parc cu o lesă din piele

Lesa și zgarda pe care le veți alege pentru câinele vostru sunt două dintre cele mai importante decizii pentru un stăpân. Mai mult, în anumite spații publice, legea vă obligă să folosiți lesa. Varietatea leselor și a zgărzilor de piața actuală din România este de-a dreptul copleșitoare.

Din acest motiv ne-a fost greu să alegem cele mai bune produse în funcție de design, preț și calitate. Pentru că lesele din piele sunt o alegere comună, am selectat cele mai bune 4 tipuri de lese din piele de pe piață.

La rândul nostru, vă vom ajuta să alegeți cea mai potrivită lesă pentru prietenul vostru patruped!

Recenzii rapide: 4 tipuri de lese din piele pentru câini

Alege lesa din piele potrivită pentru câinele tău!

Lesa ta este unul dintre cele mai importante instrumente pentru dresaj pe care le vei folosi vreodată alături de câinele vostru. Le puteți găsi într-o varietate de dimensiuni, lungimi și materiale, dar acestea vor fi eficiente doar dacă prietenul vostru va fi instruit corespunzător.

Fără dresaj, lesa nu poate crea legătura potrivită între puterea de ascultare a câinelui și stăpân. Lesa este necesară pentru ca animalul să fie oricând în afara oricărui pericol din mediul înconjurător și îl va ajuta pe acesta să deprindă bunele maniere necesare pentru a interacționa cu alți câini și alte persoane.

Lesele de cauciuc nu sunt la atât de mare căutare față de cele produse din alte materiale, iar asta se întâmplă cu un motiv întemeiat. În cele mai multe cazuri, elasticitatea lesei face câinele să tragă mai tare, fiind un comportament pe care nu îl încurajăm.

Corectarea unui comportament necorespunzător cu o lesă de cauciuc este, de asemenea, mai dificilă.

Lesele din nylon sunt foarte comune deoarece acestea sunt ieftine, puternice și disponibile într-o gamă variată de culori. Dacă dețineți un câine puternic, care are prostul obicei de a trage puternic de lesă, o lesă din nylon nu este o alegere bună deoarece, prin frecare, îi poate cauza arsuri câinelui.

Însă, dacă aveți un pui și încercați să-l învățați mersul în lesă, o lesă din nylon poate fi o variantă indicată datorită greutății reduse a puiului. Dacă vreți ca acesta să vă însoțească la înot, nu recomandăm lesa de nylon. Materialul va deveni alunecos și greu de controlat în contact cu apa.

Lesele cu lanț sunt o altă variantă accesibilă, dar nu fac parte din zona noastră de interes dintr-o serie motive. Este o lasă prea grea, iar zalele sale, dacă ajung în gura câinelui, ar putea extrage fără probleme un dinte.

Dacă dețineți un câine puternic și lesa de fier se va încolăci în jurul mâinii voastre, v-ar putea crea disconfort și chiar rupe un deget.

Lesele din bumbac sunt destul de greu de găsit, dar sunt o opțiune demnă de luat în calcul datorită materialului fin ce poate totuși susține greutăți impresionante. Există însă șanse ca lesa să cedeze, dar o lesă de bumbac este ideală pentru o sesiune de înot.

Lesele retractabile sunt alegeri îndoielnice. Sunt nesigure chiar prin atuul acestora: oferă un plus de lungime. Vă vom explica imediat: dacă mecanismul (de plastic) se defectează, iar un pericol iminent (o mașină, un câine agresiv) apare în fața câinelui dumneavoastră, vă va fi imposibil să îl trageți pe acesta aproape, iar urmările ar putea fi fatale.

Mai mult, dacă ceva îi va distrage atenția câinelui și va țâșni de lângă stăpân, se va alege cu o arsură serioasă cauzată de materialul textil încins al lesei.

Scurt interviu cu Cesar (protagonist al celebrei serii „Cesar și câinii”) despre cum câinele trebuie să meargă în lesă

Cum rămâne cu lungimea lesei?

Lungimea lesei este, de asemenea, un considerent important. O lesă de 120-150 cm este bună pentru plimbările prin oraș deoarece câinele se bucură de mai mult spațiu pentru a explora și a-și face nevoile, păstrându-l constant îndeajuns de aproape, mai ales atunci când străbateți o porțiune cu trafic intens.

Lesele de 150-200cm oferă mai multă libertate și sunt ideale pentru dresajul „mers la pas” și „stop”. De asemenea, câinele se poate juca liniștit în spațiile libere.

Aceste lungimi sunt orientative. Punctul forte al leselor din piele este aderența acestuia. Pentru siguranța câinelui, încolăciți lesa în jurul palmei și ajustați distanța acesteia în funcție de mediul înconjurător.

Nu neglijați alegerea zgărzii. Zgărzile fixe sunt bune pentru corectarea mersului la pas al câinelui. Hamurile sunt indicate doar dacă vă lăsați câinele să va tragă pentru ca zgarda să nu-i afecteze respirația. Nu uitați să atașați în jurul zgărzii elemente reflectorizante pentru a fi vizibili pe timp de noapte.

De ce o lesă din piele?

Rottweiler purtând o lesă din piele

Pielea este materialul nostru preferat – câinele nostru are la rândul lui o lesă din piele. De ce? Este unul dintre cele mai puternice materiale disponibile pe piața actuală a accesoriilor – chiar și hamurile pentru cai sunt făcute din piele. Deși foarte puternică, pielea este un material fin, blând pentru mâinile stăpânului.

Odată cu trecerea timpului, pielea se tăbăcește și devine și mai fină la atingere. Noi folosim pentru câinele nostru o lesă de 2m pentru a-i oferi acestuia spațiul necesar, limitând totuși distanța la care acesta se poate îndepărta.

Este recomandat să dețineți lese de diferite mărimi pentru diferite situații. Dacă vă duceți câinele într-o plimbare în parc, o lesă cât mai lungă poate fi o idee mai bună. Astfel va beneficia de mai mult spațiu de deplasare.

De asemenea, asigurați-vă că prietenul vostru patruped el va zburda liber într-o zonă sigură. În acest caz, o lesă retractabilă (de calitate superioară) este, de asemenea, o alternativă a lesei confecționate din piele.

Cele mai bune 4 tipuri de lese din piele pentru câin

Lesă piele bivol Julius K9
 

Lesă piele bivol Julius K9https://l.profitshare.ro/l/6913881Este de prisos să mai menționăm notorietatea brandului de accesorii pentru câini Julius K9. Vă putem spune de calitatea acestor produse se bucură și câinii polițiști americani. Vă punem la dispoziție lesele din piele de bizon oferite de Julius K9 într-o gamă variată de dimensiuni și specificații. Puteți opta pentru lese cu lungimea de 1.2, 2, 2.2 și chiar 5m!

Grosimile leselor variază și ele de la 10 la 18 mm. Aceste lese au fost special create pentru satisface diferite nevoile oricărui tip de câine, indiferent de talie, dar și pretențiile celor mai exigenți stăpâni.

Lesa Julius K9 confecționată din pielea naturală de bizon oferă aderență și confort pentru stăpân, rezistând în timp fără urme de degradare. Cusăturile sunt executate manual în piele, iar fabricarea nu include procese chimice.

Lesele din piele de bizon Julius K9 acoperă diferite cerințe. Pe lângă lungimile și groimile diferite ale acestora, lesele sunt simple sau duble, includ sau nu mâner, sunt sau nu ajustabile.

Câinele tău merită să trăiască experiența Julius K9 care, după părerea noastră, este cel mai calitativ brand de pe piața mondială a accesoriilor canine!

 • Lesă: simplă/dublă
 • Material: piele naturală de bizon
 • Culoare: negru
 • Mâner: da/nu
 • Lungime: 1.2/2/2.2/5m
 • Latime: 10/13/16/18mm

Lese Nobby Custailo
 

Lese Nobby CustailoLesele din piele Nobby Custailo au un design minimalist și sunt disponibile într-o gamă largă de culori uni. Eleganța prin simplitate ale acestor lese este completată de materialele de calitate folosite în fabricarea acestora.

Compania germană Nobby este unul dintre cei mai mari producători de accesorii pentru câini (și nu numai) de pe piața actuală din România. Acest brand este renumit pentru calitatea germană oferită la un preț rezonabil.

Lesele din gama „Gustailo” sunt realizate exclusiv din piele naturală și sunt disponibile într-o varietate de culori. Lungimea acestor lese este de 2m, lungime suficientă pentru o plimbare degajată în condiții de siguranță alături de stăpân. Pielea de proveniență este cea de bovină, ideală pentru folosirea zilnică, având o durată de viață impresionantă.

 • Model: ajustabil
 • Material: Piele naturală
 • Culoare: maro-cognac, negru-maro, negru, rosu-visiniu, mov-negru
 • Lungime: 2 m
 • Lățime: 2.2 cm

Lese Nobby Pacific
 

Lesa Nobby Pacific este ideală pentru dresaj nu numai datorită lungimii de 2m ci și pentru manevrabilitatea ușoară a acesteia. Lesa este creată din piele de bovină, cusută. Datorită design-ului elegant și a calității materialelor folosite, lesa Nobby Pacific este o alegere excelentă.

Pielea utilizată provine din Italia și este certificată UE. Interiorul lesei este căptușit cu piele colorată, disponibilă într-o gamă largă de culori.

Puteți achiziționa zgărzile oferite de Nobby Pacific accesând acest link. Acum câinele dumneavoastră este gata de o sesiune intensă de dresaj sau o plimbare relaxantă, în afara oricărui pericol!

 • Talie: mică, medie, mare
 • Model: fix
 • Material: piele naturală
 • Culoare: rosu, orange, verde, roz, albastru, gri
 • Lungime: 2m
 • Talie: mare, mică, medie
 • Model: ajustabil
 • Material: piele naturală
 • Culoare: roșu, orange, verde, roz, gri
 • Lungime: 47/52/60 cm

Zgardă + lesă piele Easyfinder AntiLost
 

Zgardă + lesă piele Easyfinder AntiLostDupă cum îi sugerează și numele, zgarda și lesa Easyfinder AntiLost conține și o tăbliță ce poate fi inscripționată cu numele câinelui și numărul dumneavoastră de telefon. Astfel, cine îl va găsi, va putea lua legătura cu dumneavoastră. Desigur, și un medalion inscripționat poate rezolva această situație neplăcută.

Atât lesa cât și zgarda Easyfinder AntiLost sunt produse din piele naturală. Zgarda este concepută pentru câinii de talie mică sau medie, având o circumferință reglabilă între 30 și 39 de cm. Împletiturile sunt realizate manual, oferind cățelușului dumneavoastră un aspect inedit.

Pielea este moale și flexibilă, rezistând astfel pe o perioadă lungă de timp, iar plăcuța pentru inscripționare este confecționată din oțel inoxidabil.

 • Tip produs: lesă și zgardă
 • Talie: foarte mică, mică, medie
 • Material: piele naturală
 • Culoare: albastru/negru
 • Lungime max. zgardă: 39 cm
 • Lungime lesă: 120 cm
 • Model zgardă: ajustabil
 • Circumferință: 30-39 cm
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top