Melatonina pentru câini – Calmează personalitatea sălbatică a câinelui tău

Câine agitat rozând papucul stăpânului

Viața alături de un câine nervos poate fi dificilă. În cel mai rău caz, acesta vă poate împiedica să aveți un somn liniștit, odihnitor, sau chiar vă vă va face să părăsiți casa fără să vă simțiți vinovat. Din fericire, puteți utiliza melatonina pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți relația cu amicul dumneavoastră, dacă o veți utiliza corespunzător.

Privire în ansamblu asupra melatoninei

Pentru a înțelege de ce melatonina poate fi un tratament eficient pentru anxietatea puiului tău, este important să aruncăm o scurtă privire asupra substanței în sine și de ce poate fi considerată un calmant eficient.

La urma urmei, nu este niciodată o idee bună să oferiți câinelui dumneavoastră ceva fără să înțelegeți ce anume îi oferiți.

Melatonina este un hormon natural care este secretat de glanda pineală a câinelui. Această secreție ajută oamenii și animalele să-și regleze ciclurile de somn și de veghe, transmițând mesaje când este timpul ca organismul să se relaxeze și să se pregătească pentru odihnă.

Produsele auxiliare ce transmit somnolență (calmante, somnifere)conțin în mod obișnuit melatonină în formula lor.

Proprietarii de câini pot fi atrași de melatonină deoarece este o substanță naturală, în niciun caz sintetică. Din cauza proprietăților asociate hormonului, proprietarii de câini utilizează melatonina drept somnifer pentru câinii acestora. Cu toate acestea, proprietățile melatoninei aduc multe alte beneficii nu doar somnolență câinilor.

Moduri de utilizare ale melatoninei

Pe lângă faptul că este folosită ca somnifer, melatonina este folosită pentru a ajuta câinii să combată anxietatea creată de separare.

De asemenea, este utilizată și pentru combate anxietățile unui câine dezvoltate de anumite zgomote, cum ar fi artificiile. Melatonina va stimula hormanii, iar câinele va deveni mai relaxat și mai puțin irascibil.

De asemenea, s-a dovedit că melatonina este un tratament eficient pentru alopecie sau căderea părului. Se crede că hormonul poate promova regenerarea parțială sau completă a blăniței la anumite animale care sunt in pericol de pierdere a părului. Acest tratament poate fi deosebit de important pentru anumite rase predispuse la alopecie, precum Pomeranienii.

Există și teorii referitoare la alte beneficii asociate cu utilizarea melatoninei. Unii afirmă că poate ajuta la creșterea în greutate în urma unei intervenții chirurgicale sau a unei boli. Alții afirmă că poate combate sindromul de disfuncție cognitivă canină, o afecțiune similară cu boala Alzheimer la oameni.

Lucruri de știut înainte de a oferi melatonină câinelui

Desigur, toate afirmațiile privind beneficiile pentru sănătate asociate cu melatonina fac din această substanță de medicament minune, prea bun ca să fie adevărat. Deși a fost considerat sigur pentru consumul canin, acest nivel de siguranță vine la pachet cu anumite restricții.

În primul rând, în ciuda recunoașterii sale generale ca produs sigur, este totuși considerat un tratament experimental. Nu există îndeajuns de multe informații cu privire la siguranța utilizării melatoninei pe termen lung.

Acestea fiind spuse, există câteva caracteristici legate de utilizarea melatoninei care tind să demonstreze siguranța deplină a utilizării acestei substanțe într-o zi. De exemplu, mulți medici veterinari au folosit melatonină pentru a trata alopecia, fără să sesizeze semne reacții adverse. Aceste implanturi speciale pot dura până la patru luni.

Cum ar trebui să administrez melatonina câinelui meu?

Câine dormind liniștit pe canapea

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui medicament fără rețeta, cantitatea de melatonină pe care ar trebui să o administrați câinelui dumneavoastră depinde de mărimea lui. Câinii care cântăresc mai puțin de 10 kilograme trebuie să ia doar 1 miligram de substanță. În schimb, câinii care cântăresc 45 de kilograme sau mai mult ar trebui să ia între 3 și 6 miligrame.

Există mai multe metode de administrare a melatoninei pentru câinele dumneavoastră. Suplimentul vine sub formă de tablete, capsule, pulbere sau lichid. În cazul ultimelor două metode de administrare, substanța poate fi încorporată cu ușurință în hrana câinelui tău.

Dozele administrate de melatonină își mențin efectul în corpul câinelui dumneavoastră timp de 8 ore. Dacă utilizați substanța utilizați pentru a-i controla anxietatea, veți dori ca timpul de administrare a substanței să acopere momentele în care acesta devine foarte agitat. Melatonina își face efectul, de obicei, în 10 până la 15 minute după administrare.

Melatonina este o substanță sigură pentru toți câinii?

În perioada de gestație, melatonina nu trebuie administrată. Suplimentul nu este considerat, de asemenea, sigur pentru cățelușii foarte mici de până la 12 săptămâni. Motivul, în ambele cazuri, este că fiziologia câinelui are un flux propriu, iar introducerea unei substanțe externe poate provoca o perturbare a funcționării naturale a organismului canin.

De asemenea, pe baza celor constatate în urma consumului uman, melatonina nu trebuie luată când câinele dumneavoastră are probleme de sănătate legate de ficat, creier, sânge sau rinichi. S-a dovedit, de asemenea, că suplimentul încetinește procesul de coagulare a sângelui, așa că nu ar trebui să-l administrați în cazul în care câinele dumneavoastră se află sub tratament cu medicamente anticoagulante.

Care sunt efectele secundare ale melatoninei?

Pe baza informațiilor existente despre melatonină, efectele secundare ale consumului de melatonină sunt aparent rare. Acestea fiind spuse, se presupune că, în urma consumului de melatonină, probleme precum ritmul cardiac crescut, tulburările gastrice, crampele stomacale și senzația de mâncărime pot fi accentuate. Unele dintre aceste reacții adverse sunt efecte secundare preluate din cele descoperite la om în urma consumului de melatonină.

Așa cum se întâmplă în cazul oricărui medicament, dacă nu sunteți sută la sută sigur că melatonina poate fi administrată în siguranță, ar trebui să faceți o vizită la medicul veterinar.

Acesta va examina animalul dumneavoastră de companie cu minuțiozitate pentru a exclude apariția oricăror potențiale probleme ce s-ar putea abate asupra câinelui dumneavoastră în urma consumului de melatonină. Astfel, veți ști cu exactitate dacă puteți sau administra melatonină câinelui dumneavoastră.

Ajută-ți câinele cu blândețe!

Dacă decideți să-i administrați câinelui melatonina, asigurați-vă că o faceți într-o manieră grijulie și blândă. Trecerea din punctul A în punctul B din punct de vedere comportamental este un proces gradual.

Cea mai bună modalitate de a pentru a ajunge la rezultatul dorit este să-i oferiți câinelui dragoste și blândețe la fiecare pas. Deși prietenul vostru patruped nu vă poate exprima prin cuvinte ce simte acesta, va fi foarte recunoscător!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top