Acest cățeluș adorabil este gata de somn

Cum să faci un cățeluș să doarmă noaptea

Noul tău cățeluș este adorabil. Capriciile sale îți aduc bucurie și zâmbești mereu atunci când te linge pe obraz. Cu toate acestea, te ține treaz noaptea cu văicărelile lui constante și te face să te simți groaznic. Din fericire, nu trebuie să fie așa.

De ce atât de mult zgomot de la un cățeluș în toiul nopții?

Din moment ce cățelușul este echivalentul canin pentru un bebeluș, poți anticipa că ai un cățel care se comportă ca un bebeluș sau un copil mic când ne referim la somnul pe timpul nopții. Există o mulțime de motive solide pentru care cățelul tău ar putea face zgomot nocturn în timpul primelor săptămâni de la sosirea în casa ta. Majoritatea țin în principal de mediul care îl înconjoară.

In mod normal, durează în jur de 8-12 săptămâni ca un cățeluș să-și formeze o rutină consistentă de somn. Totuși, această perioadă s-ar putea prelungi dacă echivalează cu perioada de acomodare după tranziția de la crescător la căminul tău. Dacă se tânguiește și scâncește după această perioadă standard, trebuie să dai dovadă de răbdare și compasiune – cel mai probabil casa ta este primul loc în care cățelușul a dormit, privat fiind de confortul mamei și fraților lui.

Asigurarea unui mediu confortabil este cea mai eficientă strategie

Toți câinii au nevoie de rutină și consecvență pentru a prospera, aceasta aplicându-se în special la cățeluși. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a stabili un mediu de dormit în casa ta, pe care micuțul tău amic se poate baza în fiecare seară. Acest lucru îi va permite să se „instaleze” în timp ce devine mai confortabil cu împrejurimile sale, ceea ce de altfel îi conferă liniște.

Componenta de bază a acestui mediu este stabilirea unui loc de dormit ideal încă din prima noapte în casa ta. Trebuie să-l înveți să se acomodeze cu locul lui, deoarece ar putea asocia trimiterea lui în acel loc cu o pedeapsă. Acest loc poate fi o cușcă, dar nu este neapărat o piesă de echipament.

Amintește-ți că stabilirea unui loc de dormit este un drum cu două sensuri. Locul ales pentru puiul tău trebuie să fie confortabil atât pentru tine cât si pentru el. Dacă te îngrijorează ceva la locul în care doarme câinele tău, vei încerca zadarnic să prinzi un somn bun.

Plănuiesc să-mi las câinele să doarmă cu mine: pot începe imediat?

Câinele tău trebuie să învețe cum să doarmă toată noaptea, înainte de împărți același pat. Asta se aplică în special când este în stadiul de plâns și scâncet. Dacă îl iei în patul tău de fiecare dată când plânge, va crede că este de ajuns să facă zgomot, că va fi cum vrea el.

Poate că nu sunt obosiți, așa că obosește-i!

Câinii dorm mult, dar nu au același tip de somn inerent pe care îl avem noi oamenii. Din această cauză, cățelușul tău s-ar putea obișnui să fie somnoros în timpul zilei, și un animal petrecăreț noaptea – sau, cel puțin, un cățel lătrător, zgomotos. Din fericire,  poți înăbuși asta în fașă cât încă este un cățeluș, așa că îi poți planifica inteligent perioade de activități pe parcursul zilei.

Nu încerca să-ți răsfeți puiul

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru cățelușul tău, în timp ce învață cum să doarmă noaptea, este și cel mai dificil. Poți simți că ți se rupe sufletul auzindu-l plângând și lătrând chiar dacă asta te ține treaz noaptea și ai putea sări imediat să-l împaci, ridicându-l și copleșindu-l cu afecțiune. Sigur nu vrei să faci asta.

Văzând că vocea sa are impact asupra ta și de fiecare dată când plânge îl cocoloșești, ar putea înțelege că el este cel care dictează când vei dormi în fiecare noapte, inclusiv când te vei trezi. Nu e bine.

În schimb, te poți strădui să reziști răsfățului și să menții mediul de somn pe care l-ai creat pentru câinele tău. Poate fi dificil în primele nopți auzindu-l cum plânge și scâncește după atenția ta, dar pe termen lung va fi mai bine pentru el dacă te menții pe poziție. Va fi mult mai bine și pentru tine.

Scroll to Top