Pui de Golden Retriever se scarpină din cauza puricilor și căpușelor

Cele mai bune 5 tratamente pentru a preveni apariția puricilor și căpușelor

Puricii și căpușele reprezintă o adevărată pacoste pentru câini, dar și pentru noi, stăpânii. Din păcate, acești paraziți externi pot acapara cu ușurință un câine. În cazul în care și câinele tău iese des afară și intră în contact cu alți câini care deja au fost asaltați de purici sau căpușe, șansele ca aceste insecte să ajungă în blana câinelui tău sunt și mai mari.

În orice caz, prevenirea apariției și controlul prin tratament asupra puricilor și al căpușelor s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Așadar, câinele nu mai este obligat să suporte toată suferința adusă de purici și căpușe datorită soluțiilor antiparazitare precum picăturile, șampoanele, zgărzile sau comprimatele special create pentru a elimina aceste insecte enervante din viața câinelui tău.

comprimate masticabile, SimparicaComprimate masticabile SimparicaA+
Verifică Preț

BrandNutrițieRatingPreț
Soluții antiparazitare AdvantixPicături antiparazitare AdvantixA+ Verifică Preț
Soluție antiparazitară Frontline Combo, LPicături antiparazitare FrontlineA+ Verifică Preț
sampon-impotriva-puricilor-și-căpușelor-tropiclean-neem-citriceȘampon Tropiclean Neem & CitriceA+ Verifică Preț
Șampon antiparazitar Artero Bye ByeȘampon Artero Bye ByeA+ Verifică Preț

Cele mai bune tratamente pentru câini împotriva puricilor și căpușelor

Există tratamente disponibile în diferite forme împotriva puricilor și căpușelor la câini. Însă cea mai bună soluție pentru câinele tău va fi aleasă în funcție de preferințele și toleranța acestuia la tratamentul respectiv împotriva puricilor și căpușelor.

Însă, dintre toate aceste produse antiparazitare, care sunt cele mai bune? Printre cele mai frecvente metode de prevenire a apariției și tratare a unei infestări cu purici sau căpușe, le putem enumera următoarele:

Soluții aplicate prin picurare: aceste tratamente se vor aplica folosind o pipetă pe anumite zone de pe corpul câinelui tău. De obicei, picăturile se vor administra în zona intre umerii câinelui și, mai jos, pe spate, către coadă. Aceste zone au fost alese pe motiv că patrupedul nu poate ajunge să lingă zonele respective, evitând contactul pe cale orală cu picăturile antiparazitare.

Șampoane antiparazitare: puteți face o baie câinelui folosind un șampon împotriva puricilor și căpușelor fie pentru a preveni apariția acestora, fie pentru a ucide acești paraziți externi.

Zgărzi antiparazitare: zgărzile împotriva unor astfel de paraziți externi precum puricii și căpușele oferă protecție pe termen lung, prevenind apariția acestor insecte și exterminându-le pe cele deja prezente în blana câinelui tău.

Comprimate masticabile: comprimatele masticabile împotriva puricilor și căpușelor își vor face efectul în doar câteva ore de la administrare, omorând dăunătorii.

Tratamente de casă: și acest tip de tratamente pot ucide puricii și căpușele, cât și ouăle acestora, prevenind o nouă infestare.

Am realizat acest articol cu scopul de a ne concentra atenția asupra celor mai bune tratamente împotriva puricilor și căpușelor. Vom include soluții aplicate prin picurare, șampoane, dar și comprimate masticabile, acestea fiind unele dintre cele mai comune tratamente antiparazitare.

Descrieri și ratinguri pentru cele mai bune 5 tratamente antiparazitare la câini

Comprimate masticabile Simparica
 

comprimate masticabile, SimparicaSimparica este un medicament de uz veterinar utilizat pentru tratarea infestărilor cu căpușe și purici, dar și cu diferiți acarieni. În urma administrării, comprimatele își for menține efectul împotriva puricilor și căpușelor timp de 5 săptămâni.

De asemenea, aceste comprimate masticabile luptă împotriva alergiilor cauzate de mușcăturile de purice. Substanța activă conținută de comprimatele Simparica se numește sarolaner. Tabletele antiparazitare Simparica sunt disponibile în diferite concentrații (5, 10, 20, 40, 80 și 120 mg). Pentru un tratament complet pe tot parcursul sezonului în care puricii și căpușele își fac apariția, comprimatele trebuie administrate o dată pe lună, în toată această perioadă.

Substanța activă din comprimatele Simparica acționează precum un ectoparaziticid. Asta înseamnă că sarolaner-ul din compoziție va ucide căpușele, puricii și acarienii din blana câinelui. Această substanță va ataca sistemul nervos al paraziților.

Rezultatul se concretizează prin activitatea anormală a sistemului nervos al puricilor și căpușelor, conducând la paralizia și apoi decesul acestora. De asemenea, comprimate masticabile Simparica vor ucide și ouăle acestor paraziți.


Verifică preț comprimate masticabile Simparica aici!

Picături antiparazitare Advantix
 

Soluții antiparazitare AdvantixAdvantix, un produs fabricat de gigantul farmaceutic Bayer, este una dintre soluțiile antiparazitare cele mai recomandate de diferiți doctori veterinari datorită eficienței acestor picături. Aplicarea topică lunară ucide puricii și căpușele, însă are și un efect respingător pentru aceste insecte. Picăturile Advantix elimină paraziții aflați în orice stadiu al vieții, de la ouă la puricii și căpușele adulte.

În afară de purici și căpușe, picăturile Advantix asigură protecție și ucid și alți paraziți externi precum acarienii sau țânțarii.

Folosind Advantix, voi și câinele vostru veți scăpa de căpușe, purici, dar și alți dăunători în 12 ore de la aplicarea picăturilor. Efectul acestora va rămâne activ pe parcursul unei luni de zile.


Verifică preț picături antiparazitare Advantix aici!

Picături antiparazitare Frontline
 

Soluție antiparazitară Frontline Combo, LAlte produs deja arhicunoscut pe piața soluțiilor antiparazitare pentru câini sunt picăturile Frontline. Precum Advantix, și acestea se bucură de multă popularitate în rândul stăpânilor de câini fiind una dintre cele mai bune și eficiente moduri de a combate puricii și căpușele.

Datorită acțiunii puternice ale acestora, picăturile Frontline sunt principala recomandare pentru mulți doctori veterinari atunci când aceștia au de a face cu o infestare. Substanțele active conținute de picăturile Frontline sunt denumite fipronil și S-metopren, considerate, de asemenea, ectoparaziticide.

Acestea vor ucide atât puricii și căpușele adulți cât și ouăle acestora lăsate prin blana câinelui. Precum în cazul picăturilor Advantix, Frontline garantează protecție împotriva paraziților externi timp de o lună de la administrarea produsului.

Frontline este recomandat pentru câinii ce au depășit vârsta de 8 săptămâni. După ce ați aplicat Frontline pe blana câinelui, acesta se poate bucura de o baie sau un scăldat deoarece picăturile sunt rezistente la apă, păstrându-și efectul ce va respinge potențialii paraziți.


Verifică preț picături antiparazitare Frontline aici!

Șampon împotriva puricilor și căpușelor Tropiclean Neem & Citrice
 

Tropiclean Opti Neem & Citrice este un șampon medicinal foarte popular ce poate utilizat doar dacă dețineți câini mai mari de 1 an. 70% din formula ce stă la baza Tropiclean Opti Neem & Citrice conține doar ingrediente naturale, iar principalul combatant al puricilor și căpușelor este chiar uleiul de Neem.

Acest ulei previne apariția puricilor și căpușelor, iar șamponul Tropiclean Neem & Citrice poate fi utilizat în combinație cu un tratament topic pentru a extermina paraziții deja existenți. Datorită formulei fără săpun a șamponului Tropiclean Neem & Citrice, soluții precum picăturile nu vor fi „spălate” din blana câinelui tău.

Așadar, utilizând Tropiclean Neem & Citrice alături de o altă substanță activă (ectoparaziticidă) ce va ucide paraziții, câinele tău se poate bucura de o baie bine meritată, în timp ce ambele produsele vor elimina paraziții din blana sa, bucurându-se și de protecție împotriva acestora pe tot parcursul utilizării șamponului.

În plus, șamponul Tropiclean Neem & Citrice va elimina senzația de mâncărime sau arsură produsă de mușcăturile diferitelor insecte, calmând pielea câinelui datorită uleiului de ovăz din componență.


Verifică preț șampon antiparazitar Tropiclean Neem & Citrice aici!

Șampon antiparazitar Artero Bye Bye
 

Șampon antiparazitar Artero Bye ByeArtero Bye Bye este un șampon pentru câini creat special împotriva puricilor și căpușelor. Șamponul pentru câini Artero Bye Bye conține ingrediente care împiedică puricii și căpușele să fie atrase de pielea și blana animalului tău, păstrând aceste dăunători la distanță.

Uleiurile esențiale din șamponul Artero Bye Bye ajută la relaxarea și calmarea pielii câinelui vostru, având proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Șamponul Artero Bye Bye conține, de asemenea, extracte care oferă proprietăți antibiotice, antiseptice și antifungice.

Realizat cu propilen glicol, șamponul Artero Bye Bye pentru câini asigură o curățare eficientă atât pentru blana cât și pentru pielea, având o acțiune hidratantă. Poate fi utilizat pentru orice fel de câine, indiferent de vârsta sau talia acestuia.


Verifică preț șampon antiparazitar Artero Bye Bye aici!

Care este cel mai indicat mod de prevenire a apariției puricilor și căpușelor în blana câinelui?

Cea mai bună metodă de prevenire a puricilor și a căpușelor depinde de câinele vostru, dar și de zona în care locuiți. Există nu mai puțin de 2200 de specii de purici, iar acestea vor reacționa diferit la un anumit tratament. În plus, pielea câinelui poate dezvolta o reacție adversă la anumite soluții împotriva puricilor și căpușelor.

Cele mai bune soluții antiparazitare extermină atât puricii și căpușele adulte cât și ouăle și larvele lăsate de acestea. Așadar, câinele tău va fi protejat împotriva mâncărimilor, dar și alte potențialelor infestări ulterioare.

De asemenea, luați în considerare și dăunătorii specifici zonei în care locuiți. În cazul în care căpușele sunt o problemă majoră, un tratament o gamă variată de acțiune poate ajuta la combaterea unui număr de specii de paraziți și la prevenirea infestării câinelui tău.

Acest videoclip interesant explică mai detaliat modul de acțiune al puricilor și al căpușelor asupra câinelui tău:

În încheiere

Prevenirea apariției puricilor și căpușelor face parte din îngrijirea câinelui tău. Pe lângă disconfortul creat, acești paraziți externi pot aduce riscuri grave pentru nu doar pentru sănătatea câinelui, ci și pentru sănătatea celorlalți membri ai familiei.

Deși descoperirea celei mai bune soluții împotriva puricilor și căpușelor necesită o perioadă mai îndelungată de timp, nu încape îndoială că este necesar să treceți prin această etapă alături de prietenul vostru.

Există o gama variată de tratamente împotriva puricilor și căpușelor pentru câini, de la zgărzi antiparazitare, la comprimate, picături sau șampoane cu acest efect. În cazul infestărilor majore, este bine să discutați cu un doctor veterinar pentru a stabili alături de acesta cel mai bun tratament pentru a beneficia de eficiență maximă.

Toate soluțiile antiparazitare prezentate de noi sunt de calitate superioară și oricare dintre acestea este un pas important în căutarea celei mai bune alternative.

Scroll to Top