Leziuni ale cozii câinelui (de ce este o problemă serioasă!)

Beagle cu coada în poziție verticală

Ați observat că este ceva în neregulă cu privire la coada câinelui vostru. Poate că atârnă constant. Poate că o mușcă în mod repetat. Ați fi putut observa că pare mai mare decât în mod normal. Toate acestea indică faptul că ceva rău se întâmplă cu coada câinelui și ar trebui să acționați.

Leziunile cozii câinelui nu sunt rare, dar nu sunt pentru cei slabi de inimă

Nu este chiar atât de neobișnuit ca un câine să sufere o leziune a cozii. Totuși, asta nu face boala mai puțin înfricoșătoare decât prima dată când fost descoperită. Acest lucru este valabil mai ales când avem de-a face cu o rană sau cu o sângerare.

Coada unui câine este mai mult decât o proeminență ciudată – este o extensie a coloanei vertebrale care este încărcată cu nervi și vase de sânge. Cu toate acestea, fluxul de sânge către această parte a corpului nu este chiar atât de mare, iar lipsa capacității de coagulare poate face ca rana cozii să sângereze pentru o perioadă lungă de timp. Această problemă poate fi agravată în continuare, în cazul în care câinele mușcă și roade continuu tăietura sau rana care sângerează.

Ce pot face pentru a opri sângerarea câinelui?

Dacă vedeți coada câinelui ruptă sau îndoită, nu încercați să o acționați singuri. Cu toate acestea, dacă observați că problema câinelui a provocat sângerare, atunci o puteți bandaja cu grijă. Pentru a face asta, aveți nevoie de instrumente adecvate și este ceva ce necesită atenție, deci încercați acest proces numai dacă aveți răbdarea necesară.

Care sunt unele dintre celelalte leziuni ale cozii pe care le poate suferi un câine?

În marea schemă a lucrurilor, cele mai multe leziuni canine nu sunt atât de groaznice. Cu toate acestea, o coadă ruptă, fracturată sau chiar foarte rănită poate fi destul de dureroasă pentru un câine. Amintiți-vă, există un grup de oase învelite în interiorul acelui smoc pufos de carne!

Acestea fiind spuse, o coadă rănită ar putea fi un semn al unor leziuni sau boli deosebit de neplăcute. O coadă care este moale, nu se mișcă sau abia se dă la o parte atunci când trebuie să-și facă nevoile poate fi un semn al mai multor afecțiuni care vă pot cere atenția imediată. Acest lucru se datorează faptului că problema iminentă s-ar putea să nu aibă vreo legătură cu coada – cauza ar putea fi ceva legat de posteriorul său.

Tratament și post-îngrijire pentru câini cu o leziune a cozii

Dacă leziunea câinelui este pur și simplu o tăietură sau o rană provocată de mușcătură, există mai multe tratamente ambulatorii pe care dumneavoastră și veterinarul le puteți administra. Atât unguentele antiseptice cât și cremele cu acțiune locală pot fi instrumente esențiale care ajută la prevenirea infecției.

Dacă câinele își cauzează leziunea ca urmare a unei probleme legată de purici sau căpușe, faceți tot ce puteți pentru a trata problema de la rădăcina sa înfiorătoare și îngrozitoare.

A avea grijă de comportamentul câinelui odată ce problema cozii este sub control are o importanță la fel de mare ca abordarea inițială a problemei. Dacă bandajați coada câinelui, asigurați-vă că schimbați bandajul o dată la două – trei zile pentru a ajuta vindecarea. Dacă vă este teamă că câinele va continua să-și muște coada pe durata procesului de vindecare, puteți îmbiba bandajul cu spray cu gust de măr amar sau îi puteți atașa câinelui un guler elisabetan.

Nu intrați în panică! Probabil nu este chiar atât de rău!

Deoarece coada unui câine poate sângera o perioadă lungă de timp, puteți intra în panică foarte ușor. La urma urmei, este o leziune cu aspect neplăcut. Cu toate acestea, cel mai bine este să inspirați adânc și să vă nu vă pierdeți cu firea, pentru că, în perspectivă, probabil nu este atât de rău.

Amintiți-vă, cele mai multe leziuni ale cozii sunt minore. Da, ar putea fi un semn al unei probleme mult mai crunte legate de partea sa posterioară, dar acele răni nu reprezintă decât o parte din afecțiunile cozii de care ar putea câinele le-ar putea suferi. Ca atare, este înțelept să nu trageți concluzii pripite – câinele nu va putea spune asta, dar puteți paria că va aprecia faptul că nu vă pierdeți calmul.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top