Coada câinelui tău este coborâtă? Ce ți-ar putea transmite animalul

Acest pui de Boxer își ține coada în jos

Expresia “coada între picioare” exprimă, pe scurt, remușcare si spășire în lumea umană. Când câinii noștri chiar fac această acțiune, ne putem da seama că încearcă să comunice cu noi la un anumit nivel. Dar are aceeași semnificație ca expresia noastră?

Diferite ridicări – sau coborâri – înseamnă lucruri diferite

Ca multe comportamente canine, o poziție joasă a cozii nu este marcată de o definiție universală. De fapt, mesajul pe care îl poate transmite câinele tău poate fi destul de subtil. Atât de mult încât este posibil să fie nevoie de o examinare pentru a identifica exact ceea ce se întâmplă.

În mod deloc surprinzător, o coadă coborâtă ar fi un semn de supunere. Dar poate fi și un semn al sentimentului de teamă sau anxietate la câine. Poziția cozii va indica nivelul său emoțional; cu cât mai strâns este lipită de corp, cu atât câinele se simte mai supus, temător sau anxios.

În același timp, o coadă care atârnă ar putea însemna exact opusul. Mai exact, ar putea fi un semn al stării de relaxare și confort a câinelui tău. Aceasta se întâmplă deoarece câinele  permite cozii să urmeze curba sa naturală.

Poate exista un motiv medical la baza poziției cozii

Dacă ai un câine de obicei energic care prezintă intervale lungi persistente în care coada lui de regulă dreaptă sau orientată în sus este coborâtă, ar putea suferi de o afecțiune numită coadă flexibilă. Cunoscută și prin denumiri precum coadă de apă rece, mișcare fragilă sau coadă flască, starea ar putea fi determinată de exerciții fizice excesive, prea mult timp într-o cușcă sau chiar de o schimbare a unui climat. Deși este posibil să îi provoace un anumit disconfort, nu este o afecțiune atât de dificil de tratat – în măsura în care implici veterinarul prietenos din cartier în procesul de vindecare.

Alte posibile motive medicale pentru poziția coborâtă a cozii

În timp ce coada lăsată nu este prea deconcertantă, există câteva alte leziuni specifice cozii pe care le poate avea câinele tău și care necesită o mai mare examinare și îngrijire. O coadă care este constant lăsată în jos poate indica o cantitate substanțială de durere pe care o resimte câinele tău. O parte din acest disconfort ar putea proveni direct de la coadă, deși poate fi, de asemenea, legată de dureri de la baza coloanei vertebrale a câinelui sau din partea posterioară a acestuia.

Un anumit tip de leziuni ale cozii, cum ar fi o tăietură sau o mușcătură, ar putea arăta un pic mai rău decât sunt de fapt. Acest lucru se datorează faptului că există o cantitate mare de sânge care curge prin coadă. Dacă pielea cozii este ruptă, sângerarea rezultată ar putea fi prelungită și se poate vindeca mai greu în comparație cu alte părți ale corpului.

Uneori, leziunea cozii ar putea fi auto-provocată. Dacă este nervos, un câine își poate mușca vârful cozii pentru a se calma. Tendința de mușcare a cozii ar putea indica și o problemă cu puricii.

Deși aceste afecțiuni specifice sunt relativ ușoare, leziunile de la baza cozii nu sunt. În aceste cazuri, o coadă îndreptată în jos ar putea indica o vătămare a mușchilor care îl ajută să-și satisfacă nevoile fiziologice. Acest tip de leziune ar putea coincide cu alte afecțiuni medicale care ar trebui tratate, cum ar fi constipația sau incontinența.

La majoritatea raselor, o lipsă de mișcare a cozii te poate duce la concluzia că prezintă această leziune În cazul în care câinele are partea posterioară inflamată și are probleme în ridicarea cozii pentru pregătirea golirii intestinelor, există șanse mari să se confrunte cu o boală a mușchilor intestinului și vezicii urinare. Dacă observi oricare dintre simptome, programează imediat o vizită la veterinar.

Învață limbajul câinelui prin coada câinelui tău

Mișcările cozii câinelui tău nu sunt arbitrare și a ști să interpretezi cum se mișcă, se îndoaie și se agită este o modalitate excelentă de a îmbunătăți legătura dintre tine și câinele tău. În acest caz, știind precis de ce coada câinelui tău este orientată într-o anumită poziție îți va permite să îi oferi confort sau ajutor suficient într-un mod după care tânjește sau de care are nevoie. Acest lucru îi spori în cele din urmă încrederea în tine; o acțiune care ar putea face ca legătura voastră să fie cât mai puternică.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top