Vaccinul Dhpp (Fundament)

Veterinarul administrează acestui câine în cadrul cabinetului

Știm că vaccinările sunt o parte esențială atunci când devenim proprietar de câine. Ceea ce poate nu știm, însă, sunt detaliile din spatele învălmășelii alfabetice care este vaccinul Dhpp.

Adevărul e că, împreună, literele dau naștere unui acronim nedorit. Dar fiecare reprezintă o parte esențială a măsurilor profilactice cu privire la sănătatea câinilor.

Ce înseamnă DHPP?

DHPP nu este atât un acronim, cât este o colecție de caracteristici care intră în componența vaccinului împotriva virusul Distemper canin. Uneori, acest vaccin nici măcar nu este denumit DHPP.

Dacă vă uitați la abrevierile DA2PP, DA2PPV sau DHPPV trecute în carnetul de sănătate al câinelui dvs., ar fi bine să rețineți că acele însemnări codate sunt nume alternative ale vaccinului DHPP.

Indiferent cum le numiți, vaccinurile DHPP sunt constituite din diverse componente, fiecare dintre ele fiind concepută pentru a vă proteja câinele de contactarea bolilor grave.

Bolile împotriva căruia luptă compusul injectabil includ Distemper canin, hepatita, parvoviroza canină și parainfluența canină. În unele cazuri, vaccinurile sunt concepute pentru a combate alte boli, cum ar fi leptospiroza și coronavirusul.

Ce este exact Distemper canin?

Distemper canin ar putea suna ca un vaccin care împiedică dezvoltarea problemelor temperamentale la câine, dar este mult mai serios de atât. De fapt, este o boală virală potențial mortală care face ravagii în sistemul respirator, nervos, urogenital și gastrointestinal al câinelui. Până acum nu s-a descoperit nici un remediu pentru această afecțiune.

Virusul care provoacă Distemper (Boala Carré sau Jigodia) poate fi răspândit prin contact direct, contact indirect sau prin aer. La început, virusul va provoca febră, secreții nazale, ochii roșii și o stare de letargie. Pe măsură ce boala avansează, vor fi afectate părți esențiale ale corpului câinelui dvs. cum ar fi sistemul nervos și creierul.

Distemper canin tinde, de asemenea, să dăuneze corpului câinelui destul de rapid. Dacă animalul dvs. are un sistem imunitar mai slab, ar putea muri din cauza acestei boli în aproximativ două până la cinci săptămâni de la contractarea virusului.

Inutil să mai spunem că ar trebui să vă grăbiți cu câinele la medicul veterinar cât mai curând posibil dacă suspectați că a contractat această boală înfiorătoare.

Cât de des ar trebui să administrez vaccinul DHPP câinelui meu?

Este recomandat să-i administrați primul vaccin DHPP între șase și nouă săptămâni, când imunitatea pe care o primește în mod natural din laptele mamei sale începe să scadă.

Odată ce acesta i-a fost administrat, se recomandă să administrați o altă doza a vaccinului la aproximativ șase săptămâni de la prima vaccinare. De acolo, micuțul dvs. nu va mai avea nevoie de o altă vaccinare până la împlinirea vârstei de un an.

Trebuie menționat că vaccinările nu se opresc odată ce câinele dvs. ajunge la vârsta adultă. Cu toate acestea, recomandările referitoare la vaccinările câinilor adulți au fost modificate. Înainte se recomanda ca un câine să fie vaccinat anual; acest interval a fost extins undeva de la trei la cinci ani.

Motivul aceste modificări se datorează îngrijorărilor legate de vaccinarea excesivă a câinelui. În mod specific, există unele îngrijorarea că reacțiile adverse care ar putea fi nocive pentru câine s-ar putea dezvolta dacă acestuia îi sunt administrate prea multe doze de vaccin DHPP.

Trebuie să vă consultați cu medicul veterinar pentru a stabili ce tip de interval de vaccinare este potrivit pentru câinele dvs.

Nu există dezbateri referitoare la importanța vaccinului DHPP

Dacă intervalul actual dintre doze ar putea fi subiect de discuții aprinse, importanța administrării vaccinului DHPP de-a lungul vieții câinelui dvs. este ceva ce pur și simplu nu intră în discuție.

Distemper canin este o boală devastatoare și nu doar pentru că provoacă multă suferință câinelui. Chinurile prin care va trece un câine afectat de această boală pot fi ceva mult prea mult de îndurat pentru un stăpân.

Din cauza aceasta, dacă vă considerați un stăpân responsabil, ar trebui să consultați un veterinar pentru a elabora o strategie de vaccinare care va maximiza protecția generală a câinelui dvs. pe toată durata vieții sale.

Fără să aveți un plan solid de vaccinare DHPP implementat, riscați să vă puneți câinele în pericol – să nu mai menționăm cicatricile psihice pe care vi le-ar putea lăsa. Totuși, cu un plan adecvat, veți spori dramatic șansele ca dvs. și cățelul dvs. să vă bucurați unul de celălalt pe toată durata vieții sale.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top