Supranumit Cârnăcior sau Șoricar: Care sunt cele mai bune jucării pentru câinii din rasa Teckel?

Câine din rasa Teckel se joacă bucuros cu o minge de tenis

Cu picioarele scurte și îndesate, corpul extrem de lung și botul îngust și ascuțit, este greu să nu dezvolți o slăbiciune pentru un Teckel. În timp ce această rasă voinică și compactă poate arăta ca din desene animate, îndrăzneala și capacitățile atletice surprinzătoare ale acestor câini îi face mai puternici decât pot părea. Deci, cum se joacă ei?

Cum le place câinilor din rasa Teckel să se joace?

Nu există o estimare a timpului necesar pentru exercițiu fizic pe care ar trebui să-l acorzi câinelui tău din rasa Teckel, în primul rând pentru că micuțul câine cârnăcior se va simți bine cu orice cantitate de mișcare pe care ești dispus să-l faci împreună cu el. În timp ce proprietarii mai sedentari ar putea crede că au un câine de vis, această flexibilitate referitoare la mișcare ar putea fi o sabie cu două tăișuri.

Lipsa de exercițiu fizic și un corp mic reprezintă o rețetă care poate duce cu ușurință la probleme de greutate dacă nu ești atent. Acest lucru poate sfârși prin a pune tensiune suplimentară pe spatele unui teckel – ceva deosebit de important de subliniat, deoarece problemele de spate sunt o mare sensibilitate pentru această rasă. De asemenea, să ai grijă să nu îl hrănești în exces, ceea ce poate fi o problemă comună în rândul câinilor de talie mică.

În timp ce îți scoți cârnăciorul la plimbare pentru a-l împiedica să devină un ditamai cârnatul, ar trebui să te asiguri întotdeauna că este în lesă. Acești căței sunt predispuși să intre în acțiune cât ai clipi și să alerge animale mici imediat ce văd mișcare. Deoarece ei sunt surprinzător de sportivi, este posibil să ai de furcă până îl prinzi după aceea.

În timp ce câinii din rasa Teckel pot să alerge intens – o trăsătură care le-a permis să se implice în curse de vânătoare cu câini din rasa Ogar englez (Greyhound), nu te aștepta ca Teckel-ul să fie un câine care să joace aport. Cu toate acestea, te poți aștepta ca el să țină pasul cu tine dacă alergi de-a lungul unei plaje sau pe un teren deschis. Desigur, asta până când va vedea o veveriță mișcându-se în apropiere.

Câinii din rasa Teckel iubesc de asemenea și un joc bun de-a v-ați ascunselea. Acest lucru se datorează faptului că îi atinge direct instinctele sale de vânătoare. Această acțiune înseamnă că el nu se va opri până nu va găsi orice obiect ai ascuns de el.

Recomandările noastre

Minge PlanetDog Orbee, Verde/Albastru, S
 

Jucarie pentru caini Planet Dog Minge Orbee, Verde/Albastru, SInstinctul de vânătoare curge adânc în linia de sânge a câinelui din rasa Teckel și nu trebuie ignorat când vine vorba de joacă.

Având mingea PlanetDog Orbee S în preajmă câinele tău își va satisface cu ușurință acest instinct. Iar tu vei putea crea cu ușurință un moment fericit de legătură cu câinele tău în cadrul acestei activități.

De fapt, poți folosi această mingiuță pentru a-i testa elanul de vânătoare. Când ești gata să te joci, o poți ascunde în cameră în locuri în care poate ajunge câinele tău și îl poți ruga să o caute. Având în vedere că Teckelii sunt câini de vânătoare, el își va putea folosi simțul ascuțit al mirosului, precum și intelectul său pentru a o localiza.

Când o „identifică”, asigură-te că îi vei sărbători victoria! Câinii răspund pozitiv la laude și recompensele comestibile delicioase, iar Teckelii nu fac excepție. Ei pot fi încăpățânați și independenți, dar vor ceda în fața anumitor lucruri.

Jucărie pentru câini KONG Classic, S
 

Jucării KONG din cauciucȚinând cont de instinctele pe care le poartă toți câinii din rasa Teckel, jucăria pentru câini KONG Classic poate fi jucăria ideală pe care o poți cumpara. Motivul acestei afirmații oarecum îndrăznețe are legătură cu designul jucăriei.

Forma alungită, conică, este suficient de mică pentru ca Teckel-ul tău să o prindă între labe și este suficient de rezistentă pentru a rezista mușcăturii sale, ajutând și la curățarea dinților în acest proces. Cel mai important, gaura largă a jucăriei din partea de jos este suficient de mare pentru a pune în ea o recompensă delicioasă, și poate chiar și un pic de unt de arahide pentru a o acoperi.

Când aceste elemente lucrează împreună, vei putea vedea instinctele câinelui tău manifestate la capacitate maximă. Un Teckel va putea să țină jucăria stabilă și să intre cu botul său îngust pentru a scoate cu atenție și cu precizie chirurgicală recompensa delicioasă din interior. De fapt, merită să vezi această priveliște fascinantă.

Jucăria creează, de asemenea, un mod bun de a lupta împotriva plictiselii dacă trebuie să-l lași singur pentru o perioadă lungă de timp. Își va petrece timpul încercând să îndepărteze coaja de cauciuc dur, chiar dacă nu va ajunge departe pentru că această jucărie este foarte rezistentă. El va fi, de asemenea, mai puțin predispus la un comportament distructiv.

Dar recunoaște: chiar dacă l-ai prins pe micuțul tău înconjurat de scame de pe canapea sau de fulgi de pernă, tot ce va trebui să facă este să te privească cu ochii săi mari și frumoși și vei fi obligat să-l ierti. Aceasta este puterea magică și totală a rasei Teckel. El este suficient de inteligent pentru a-și folosi privirea ca să-ți obțină iertarea pentru năzbâtiile lui.

Și șanse sunt, tu vei fi complet în regulă cu brandul său unic de voodoo canin, chiar dacă apucăturile lui răutăcioase obțin tot ce e mai bun de la tine si de la mobilier. Dacă este cazul, vei fi într-o companie bună – există grupuri de oameni care sunt atât de devotați acestei rase, încât nu ar putea concepe să aibă un câine din altă rasă. În mod clar, Teckelul face ceva exact așa cum trebuie.

Ce jucării mențin interesul unui Teckel pentru mult timp?

Cele mai bune tipuri de jucării pe care le poți cumpăra pentru Teckel-ul tău sunt cele care permit instinctelor sale să se manifeste cât mai liber cu putință. Jucăriile de ros rezistente în care poți să plasezi recompense comestibile delicioase sunt jucării minunate, deoarece le dă șansa să câștige premiul în deschidere – la fel ca și cum câinele tău ar fi plecat după un bursuc ascuns într-o vizuină.

În timp ce Teckelii nu sunt o rasă care să joace aport, este bine să ai mingiuțe sau jucării mici și rezistente la îndemână pentru a le ascunde. Câinele tău se va bucura să meargă după obiect, deoarece nu este numai vorba de instinct, dar creează și un moment de legătură fidelă cu tine. Doar asigură-te că Teckel-ul tău poate ajunge la premiu relativ ușor.

Ce jucării ar trebui evitate?

Dacă dorești să păstrezi o casă curată, fără puf din jucăriile umplute, ar fi indicat să te abții de la a cumpăra multe jucării cu zornăitor pentru Teckel-ul tău. Dacă îi cumperi asemenea jucării, vei accesa câteva locuri foarte întunecate din cățeluș. Acel mic zornăitor nu este pentru el un dispozitiv care face zgomot – este chiar inima unui adversar și el trebuie să nu se dea înapoi de la nimic până nu va reuși să o distrugă.

Expresia cheie aici este „din abundență”. S-ar putea să scapi cu a-i cumpăra câinelui tău Teckel câteva jucării umplute de înaltă calitate, concepute pentru a rezista la dinții câinelui și la labele lui puternice. Dacă o faci, asigură-te că nu lucrează la ele prea aproape de mobilierul tău sau el poate alege să investigheze mai departe – mai ales dacă se plictisește.

Câinii din rasa Teckel la o primă privire

În timp ce aspectul lor speriat și totuși adorabil atrage suficiente inimi pentru a fi o rasă imens de populară, Teckel-ul nu a fost crescut pentru a fi un câine răsfățat care să se cuibărească lângă tine. Această rasă a fost creată pentru a vâna bursuci, deci, numele rasei – Dachs înseamnă bursuc în germană, în timp ce hund înseamnă câine în germană – Dachshund. Corpurile lor zvelte și labele lor puternice au făcut posibilă această operație cu ușurință.

În timp ce câinele din rasa Teckel este cunoscut pentru corpul său lung și aerodinamic, această structură a corpului îi dă posibilitatea unei mulțimi de variații fizice. Ei vin cu trei aspecte distincte ale blănii – netedă, lungă și ondulată. De asemenea, ei vin în două dimensiuni – standard și mini. La nivel universal, însă, rasa este pronunțată DAKS-sund, nu DOUSH-hund.

Indiferent de dimensiunea, lungimea sau culoarea pe care o are câinele tău, să te aștepți ca Teckel-ul tău să fie plin de încredere. Acesta este un câine mic și curajos, care va acționa adesea de parcă nu-și cunoaște dimensiunea. Adaugă și disprețul pentru străini și un lătrat tare, profund și rezultă un câine care poate fi un paznic destul de eficient.

Deși dimensiunea mică a unui Teckel și nevoile sale de îngrijire în general ușoare (în special în ceea ce privește soiul neted) fac ca această rasă să fie plăcută de locuitorii de apartamente și de locuitorii orașelor, vecinii tăi ar putea să nu aprecieze lătratul rasei. Câinii Teckel needucați/nedresați pot fi, de asemenea, problematici în jurul copiilor și pot fi predispuși să muște  dacă se enervează.

Dacă este un lucru care se potrivește cu lungimea corpului unui Teckel, acesta este trăsătura de independență a rasei. Aceasta este o rasă inteligentă, încăpățânată; care va face tot ce poate pentru a face lucrurile în felul lor, cum vor ei, cât de mult este posibil. Ca atare, acești câini pot reprezenta o provocare de dresaj pentru proprietarii de câini începători sau pentru proprietarii cu puțină răbdare.

Chiar dacă aceste trăsături te pot face să te urci pe pereți, iritarea cauzată de aceste lucruri tinde să se topească în momentul în care câinele tău te privește cu ochii lui adânci, plini de suflet și cu o figură care pare să spună fără cuvinte „Îmi pare rău – iubește-mă!” ori de câte ori este prins că a făcut ceva greșit. Și tu îl vei iubi.

Vestea bună este că Teckel-ul tău te va iubi imediat la rândul lui. Câinii Teckel tind să relaționeze în principal cu un singur membru al familiei și, în timp ce un câine socializat corespunzător se va atașa de familia ta, el poate arăta o afinitate specială față de cel pe care l-a ales să formeze această legătură.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top