Metisul Dachshund (Teckel)- Golden Retriever – Un altfel de șoricar

Pui de Golden Weiner cu o privire adorabilă

După cum știm cu toții, puiuții de Teckel și Golden Retriever sunt printre cei mai drăgălași micuți din lumea canină! Acum imaginați-vă un cățeluș adorabil cât cei doi la un loc. Tocmai ai făcut cunoștință cu metisul Metisul Dachshund (Teckel)-Golden Retriever!

Este drăguț, jucăuș, distractiv și, uneori, prostănac, în cel mai drăgălaș mod! Pe lângă toate aceste trăsături irezistibile, el are un aspect fizic de-a dreptul copleșitor!

Însă, precum în cazul oricărui metis, apar anumite semne de întrebare. Și este perfect normal. Pe parcursul acestui articol, vom răspunde pas cu pas la toate întrebările pe care acești câini de designer le aduc în lumină.

La finalul lecturii, vei ști cu siguranță dacă Metisul Dachshund (Teckel)-Golden Retriever este câinele potrivit pentru tine!

Cine este câinele Golden Weiner?

După cum probabil ți-ai dat seama, este vorba de Metisul Dachshund (Teckel)-Golden Retriever, dar sub o altă denumire. Rasele părinților sunt foarte populare în rândul câinilor de familie atât in Statele Unite cât și în Europa, motiv pentru care Golden Weiner este atât de râvnit în rândul metișilor de pretutindeni.

Câinele Golden Weiner a preluat tot felul de denumiri. Este cunoscut drept metis Golden Retriever-Dachshund sau Golden Dachshund. Alții îi spun pe scurt Golden Dox.

El nu este considerat o rasă unitară probabil pentru că este o apariție foarte proaspătă în lumea canină și nu a devenit încă un câine „standard”. Toate rasele s-au format prin încrucișări în acele vremuri, dar odată cu trecerea timpului, caracteristicile și trăsăturile rezultatelor au devenit universale, creând rase noi.

Probabil acest lucru se va întâmpla și cu metișii descoperiți mai recent, care devin din ce în ce mai populari.

Însă pentru Câinele Golden Weiner încă se pot stabili niște trăsături generale. Caracteristicile și personalitatea fiecărui individ depind în întregime de cele ale părinților. Un exemplar poate împrumuta mai mult fie de de la părintele Golden Retriever, fie de la cel Dachshund.

Unul dintre aceștia va înclina balanța care sine, în funcție de gena predominantă regăsită în ADN-ul puiului.

Ce îl face diferit pe metisul Dachshund (Teckel)-Golden Retriever?

Metișii Golden-Dachshund sunt diferiți față de părinții lor din mai multe aspecte. În primul rând, aspectul fizic al metișilor poate varia foarte mult. Ei pot semăna cu niște Golden Retrieveri mai mici sau cu șoricari mai mari.

De asemenea, pot împrumuta caracteristici fizice de la ambele rase de proveniență. Aspectul câinelui va depinde mult de fizionomia părintelui Dachshund, deoarece Golden Retrieverii au un aspect general asemănător.

Golden Dox va avea o blană de lungime medie spre lungă ce poate fi mătăsoasă sau cârlionțată. Dacă părintele Dachshund are o blană cârlionțată, atunci șansele ca puiul să aibă și el o blană cârlionțată cresc exponențial. Blana poate fi aurie, neagră sau maronie.

Metișii se apropie mai mult ca mărime de Golden Retriever, însă nu ating cifrele acestora. Un pe metis Dachshund (Teckel)-Golden Retriever poate ajunge la 58 de centimetri înălțime și poate cântări între 14 și 28 de kilograme.

Așadar, după proba cântarului și a metrului, metisul Dachshund (Teckel)-Golden Retriever se încadrează cu brio printre câinii de dimensiuni medii. Mulți viitori stăpâni preferă acești câini: sunt destul de mari pentru a fi luați în serios, dar îndeajuns de mici pentru a nu te copleși prin dimensiuni.

Prin urmare, Metisul tău Dachshund (Teckel)-Golden Retriever își formează aspectul fizic și personalitatea din diferențele între cei doi părinți. Este de menționat faptul ca între cei doi părinți există o anumită tensiune la nivel de personalitate.

Golden Retrieverii adoră să îți facă pe plac și își vor depăși limitele pentru a duce sarcinile la bun sfârșit. De cealaltă parte, câinii Dachshund (șoricarii) sunt mult mai independenți și capricioși. Ei îți vor pune autoritatea la grea încercare și vor face tot ce le stă în putință pentru a fi proprii lor stăpâni.

Să aleg un metis Golden-Dachshund?

Dacă genetica metisului tău tinde să se încline mai mult către cea a Golden Retrieverului, dresajul său nu va fi o misiune prea grea.

Golden Retrieverii sunt una dintre rasele cele mai ușor de dresat din universul canin pentru că ei își doresc cu tot dinadinsul să-și vadă stăpânii radiind de fericire. Sârguincioși, Golden Retrieverii vor executa o comandă până când stăpânul îi va lauda.

Șoricarii sunt mai greu de dresat din cauza încăpățânării native. Chiar dacă le pot învăța din mers, executarea comenzilor nu va fi o acțiune prea plăcută pentru aceștia. Dacă îi vei spune unui șoricar „șezi!”, iar acesta nu va executa, să nu te mire acest lucru. Ei vor decide când comanda merită executată cu adevărat, nu stăpânul.

Dacă personalitatea metisului tău este mai apropiată de cea a unui Golden, atunci așteaptă-te la cât mai mult antrenament. Atunci când câinele va executa o comandă așa cum se cuvine, nu uita să îi oferi o mică recompensă pe un ton cât mai entuziast, arătându-i aceeași satisfacție pe care el ți-a oferit-o.

El va asocia executarea comenzii cu primirea recompensei și astfel lucrurile vor merge șnur. Din acest motiv Golden Retrieverii sunt recomandați persoanelor cu dizabilități. Ei învață repede și pot trece cu ușurință la trucuri avansate.

Dacă metisul tău va prelua mai mult atitudinea Dachshund autentică, înarmează-te cu răbdare. La extrema opusă față de un Golden, un șoricar va necesita dresaj pentru aproape fiecare aspect al vieții sale.

Pentru a-i comanda ceva, asigură-te că animalul este calm în acel moment. El trebuie lăudat și recompensat imediat pentru a crea conexiunea câine-stăpân. Este necesar să păstrați această atitudine pentru a reuși să vă educați câinele. Fiți sigur că fiecare membru al familiei știe ce comandă să folosească.

Indiferent de circumstanțe, metisul trebuie să ia contact și cu alte animale. Șoricarii au un simț vânătoresc foarte ascuțit și vor alerga după pisici, iepuri sau alți câini dacă nu vor fi dresați corespunzător.

De asemenea, câinele solicită mult efort fizic pentru o dezvoltare armonioasă. Ambele rase de proveniență sunt câini de vânătoare, obișnuiți să își petreacă majoritatea timpului afară. Așadar, metisul este un câine minunat pentru familiile cu un ritm de viață activ. Metisul are nevoie de 30-60 de minute pe zi alocate exercițiilor fizice.

Este ideal să-i oferiți o plimbare dimineață și una seara.

Dacă Golden-Dachshundul tău este mai apropiat de Golden Retriever, un joc de-a prinselea este întotdeauna binevenit. Dacă se apropie mai mult de șoricar, s-ar putea să participați la acest joc de unul singur.

Concluzie

Pe lângă orice alt aspect, metisul tău Golden Dox va fi adorabil, distractiv, loial ție și familiei tale. Va fi un animal de companie ideal dacă stăpânul va beneficia de timpul și răbdarea pentru a-i oferi micuțului educația potrivită și o creștere armonioasă.

Achiziționarea acestui câine poate fi destul de costisitoare. Contează mult reputația crescătorului.

Acesta îți va spune linia de proveniență a părinților. Asta te va ajuta să înțelegi mult mai clar dacă exemplarul tău va prelua mai mult din trăsăturile părintelui Golden Retriever sau a părintelui șoricar.

Prețul unui pui de metis Dachshund (Teckel)-Golden Retriever variază în jurul sumei de 1000 de dolari, dar fii sigur că acesta te va recompensa pe măsură!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top