Fulgerul cu patru picioare! Cele mai bune jucării pentru un ogar

Ogar scos la plimbare pe un câmp înverzit

Întrebați pe oricine despre ogari, iar „viteza” va fi cel mai probabil primul lucru menționat. În timp ce performanțele atletice au pus pe hartă acest câine elegant, aerodinamic, latura drăgălașă a rasei este ceea ce îl face să fie îndrăgit.

Astfel, stăpânii unui ogar se pot bucura de ambele trăsături ale acestui câine unic atunci când vine ora de joacă – dar oare ce jucării se apropie cel mai mult de dorințele ogarilor?

Recomandările noastre: cele mai bune jucării pentru un ogar

 

Ogarul – scurt istoric

Este suficient să aruncăm o privire asupra ogar pentru a ne convinge că acesta este un vitezist nativ. Înzestrat cu o talie subțire, aerodinamic și ajutat de picioarele lungi, capul îngust și coapse definite, acest membru al clasei de câini poate atinge viteze de până la 40 mile pe oră. Nu este de mirare că unii consideră ogarii niște adevărați „bolizi” ai lumii canine.

Viteza rasei a fost consacrată încă din timpuri uitate, ogarul fiind singura rasă de câini menționată în Biblie. Ogarii erai folosiți pentru vânătoarea de vulpi în Europa, dar și pentru a izgoni de pe proprietățile private iepurii de câmp și coioții, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. De asemenea, s-au organizat curse între ogari, lucru ce a continuat să se petreacă și în zilele noastre.

Cu toate acestea, atunci când nu atinge viteze uluitoare, ogarul adoptă un comportament apropiat de cel al unei pisici. Este o rasă cu o atitudine independentă ce are nevoie de multă odihnă. Prin prisma acestor caracteristici, ogarul își merită pe deplin titlul de una dintre cele mai neobișnuite rase ale universului canin – un câine de talie mare care se adaptează cu brio la viața într-un apartament sau într-o casă de mici dimensiuni.

Mai exact, latura docilă a ogarilor îi face pe aceștia să ducă o viață fericită în diferite situații, având în vedere, ca stăpân, nevoia acestora de mișcare în regim de viteză. În plus, blana scurtă a ogarilor vă va scăpa de grija firelor lungi de păr, lăsate de alte rase peste tot prin casă. De asemenea, blana unui ogar nu necesită îngrijire suplimentară.

Atunci când un ogar este lăsat afară, trupul său tras prin inel și pasul grațios îi oferă acestuia un aer nobil și cât se poate de atrăgător pentru privirile celor din jur. Din fericire, un ogar nu va abuza de toată atenția de care se va bucura, fiind renumit pentru comportamentul prietenos atât cu alți câini cât și cu persoanele din jur.

Rasa este, de asemenea, suficient de inteligentă pentru a putea simți chiar și cel mai mic potențial pericol. Tot datorită flerului nativ, un ogar va detecta și cea mai fină urmă de tensiune sub acoperișul familiei stăpânului. Ogarul va ști să te avertizeze atunci când ceva e se petrece – urechile ciulite vor fi primul semnal de alarmă prin care acesta te va înștiința.

În cele din urmă, dacă doriți să achiziționați un câine mare, dar nu sunteți pregătit să primiți un pui, un ogar trecut de vârsta copilăriei ar putea să fie exact ceea ce căutați. Deși cursele de câini încă se practică, fiind de altfel un subiect controversat în rândul iubitorilor de animale, mulți câini sportivi retrași din activitate vor fi abandonați sau chiar mai rău. Așadar, adopția un ogar fost atlet i-ar putea oferi acestuia o viață liniștită și plină de apreciere, așa cum o merită orice performer retras din activitate.

Cum își petrece un ogar orele de joacă?

Este destul de clar că un ogar are nevoie de multe exerciții fizice și timp petrecut pe terenul de joacă, raportându-ne la calitățile atletice ale acestei rase. Însă este o concluzie incompletă. În timp ce ogarii dispun de bagaje incredibile de energie, personalitatea calmă a acestora îl trage în adâncul canapelei pentru a se bucura de un somn lung și odihnitor.

Bineînțeles, nici chiar cei mai leneși câini nu ar trebui să ducă o viață sedentară. Stăpânul unui ogar este nevoit să aloce timp unei plimbări lungi alături de prietenul său patruped în fiecare zi. Dacă vreți să diversificați plimbarea, ogarul va fi bucuros să vă însoțească pe parcursul unei ședințe de alergare.

Deoarece ogarii au împerecheați pentru a alerga după vulpi sau iepuri de câmp este o idee excelentă să apelați la creativitate și să inventați jocuri care îi stimulează ogarului acest instinct specific. De exemplu, puteți opta pentru un joc de aport sau pur și simplu îi puteți ascunde jucăria preferată într-un loc știut doar de dumneavoastră. Cu siguranță, ogarul va participa activ până când va apărea cu jucăria în colți.

Deși ogarii au o fire liniștită, este o idee înțeleaptă să împrejmuiți locul de joacă al ogarului cu un gard suficient de înalt și puternic. Dorința sa de a fugări animale l-ar putea face să-și extindă teritoriul de unul singur și acesta se poate rătăci în goana sa nebunească. Un șoarece, un iepure, o veveriță sau chiar o mașină i-ar putea capta atenția ogarului.

De reținut: ogarii adoră să se joace în aer liber, dar blana lor subțire nu este suficient de călduroasă în zilele reci. Dacă locuiți într-o zonă de munte, de exemplu, unde termometrul poate coborî destul de mult sau pur și simplu urmează sezonul rece, îmbrăcați ogarul într-o hăinuță specială pentru a evita apariția problemelor de sănătate din cauza frigului.

Ce tipuri de jucării i se potrivesc cel mai bine unui ogar?

Orice tip de jucărie care hrănește instinctele de vânător al unui ogar va aduce multă fericire câinelui pe parcursul orelor de joacă. Un simplu animăluț umplut cu materiale speciale va capta atenția ogarului atunci când acesta se va juca de unul singur.

Dacă doriți ceva mai interactiv, o jucărie de tip sfoară este o idee excelentă. Puteți folosi acest gen de jucărie pentru ca ogarul să-și însușească anumite comenzi simple precum „aport” sau „lasă-l jos”. În plus, atunci când ogarul va roade sfoara, involuntar, acesta își va curăța dinții de anumite impurități din zone greu accesibile ale cavității bucale.

Dacă vă puneți inventivitatea la contribuție, puteți cumpăra o frânghie simplă de care veți lega o jucărie umplută. Astfel veți simula ogarului mișcarea animăluțului umplut, fie plimbându-l pe pământ, fie învârtindu-l, ambele cu ajutorul frânghiei. Această jucărie improvizată va putea crea o legătură fantastică între dumneavoastră și ogar în timpul jocului.

Care sunt cele mai nepotrivite jucării pentru un ogar?

În ciuda calităților atletice ale ogarilor, o jucărie care pare că ar stimula latura lor sportivă ar putea fi doar o sumă de bani aruncate. Evitați jucăriile de tip Frisbee sau orice alt tip de jucării ce poate fi asociată cu sporturile dedicate câinilor. Un ogar nu-și va investi timpul prețios într-o astfel de jucărie.

Motivul pentru care ogarii nu preferă astfel de jucării „competiționale” este unul simplu: jucăriile de acest fel nu le stârnesc in niciun fel instinctul de vânător. Spre deosebire de câinii de cireadă sau cei de lucru ce tratează jocurile sportive precum o sarcină stabilită, un ogar nu va îndeplini astfel de sarcini nici pe terenul de joacă, nici în afara sa.

Recomandări finale: cele mai bune jucării pentru ogari

Jucărie Trixie cu sunet, iepure pluș, 38 cm
 

Jucărie Trixie cu sunet, iepure pluș, 38 cmSe pare că anumite forme de animale stimulează în mod natural instinctul de prădător al ogarilor, iar iepurele este unul dintre acestea.

Jucăria Trixie de pluș în formă de iepure funcționează de minune. Urechile lungi sunt asemuite de ogar cu cele ale unui iepure adevărat, iar dimensiunea de 38 de cm este destul de cea apropiată de cea a unui iepure de câmp, mai firav ce-i drept. Ogarul va asocia imediat iepurașul de pluș cu o pradă. Astfel, instinctele de vânător intervin, iar joaca poate să înceapă.

După cum am sugerat mai sus, acest iepuraș de pluș poate fi legat de o frânghie pentru ca dumneavoastră să puteți controla „mișcările” jucăriei. Folosind o simplă frânghie, jocul va deveni și mai atractiv pentru ogar deoarece el se va simți și mai bine atunci când și stăpânul său participă.

Ogarul va face orice îi stă în puteri pentru a răpune iepurașul de pluș ori de câte ori are ocazia!

Set 10 jucării din sfoară pentru câini
 

Set 10 jucării din sfoară pentru câiniPrecum toți câinii, ogarii au nevoie dresaj și exerciții fizice pentru a-și etala calitățile. În cele mai fericite cazuri, accesoriile de antrenament pot deveni și jucăriile preferate ale ogarului, jucării interactive de care câinele se poate bucura și după ce sesiunea de dresaj a luat sfârșit.

Din acest motiv, setul de zece jucării din sfoară este o variantă ideală pentru ogarul dumneavoastră. Prin intermediul acestor zece jucării, ogarul se va familiariza cu diferite forme și va învăța cu ușurință comenzi precum „aport” și „lasă jos”, în regim de control total din partea stăpânului.

Cele 10 jucării din sfoară sunt incredibil de versatile și se pot transforma în jucării de divertisment după finalizarea dresajului. Le puteți arunca departe, iar, în goana de a vi le aduce înapoi, ogarul își va etala viteza fantastică de care acesta dispune. Deși cele zece jucării funcționează pe același principiu, câinele va avea o abordare diferită pentru fiecare în parte, iar asta îl va menține activ și îi va capta interesul de fiecare dată când va primi o jucărie nouă din cele zece.

Jucăriile de sfoară pot crea o legătură strânsă între stăpân și câine deoarece acestea trebuie aruncate câinelui. Astfel, relația dintre dumneavoastră și ogar va trece la un alt nivel, văzând în stăpân și cel mai bun partener de joacă. Cu atât mai mult, dacă ați adoptat un ogar, vă va fi mult mai simplu să socializați cu acesta prin intermediul jucăriilor.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aveți în minte atunci când alegeți aceste jucării este faptul că motivația principală a ogarului atunci când vine vorba de timpul de joacă este ca acesta să-și hrănească instinctele de vânător, nu să se mândrească prin viteaza pe care acesta o poate atinge. Dacă pe parcursul orelor de joacă ogarul va primi șansa de a i se aminti de originile vânătorești ale acestuia, atunci câinele va fi mereu vesel și recunoscător!

Dacă întrebați orice iubitor al speciei canine, un câine fericit înseamnă o viață fericită. Anumite aspecte mai puțin plăcute precum comportamentul agresiv sau distructiv al câinelui pot fi stopate dacă patrupedul va petrece timp de calitate pe terenul de joacă, iar niște jucării alese așa cum se cuvine vor înlesni misiunea stăpânului în drumul către cea mai frumoasă prietenie!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top