Top 10 câini pentru vânătoarea de păsări

Acest câine de rasa Brittany aduce pasărea vânătorului

Câinii pentru vânătoarea de păsări au făcut parte din relația omului cu fiara timp de secole – la urma urmei, micul câine din Duck Hunt (jocurile NES) nu a fost pus acolo din coincidență. Câinii sunt de un mare ajutor la vânătoarea de fazani, rațe și alte păsări. Mai jos găsiți o listă  cu cele mai bune rase pentru această activitate.

Deci, care sunt cei mai buni câini de vânătoare de păsări?

1. Brittany

brittany-caine

Câinii din rasa Brittany sunt fantastic de loiali și afectuoși, și foarte drăguți cu blana lor albă și petele maro adorabile. Sunt puțin mai mici decât alte rase de tip pointer, dar Brittany este un adevărat câine pentru vânătoare de păsări.

2. Pointerul German cu păr sârmos

pointerul-german-cu-păr-sârmos

Adevăratul beneficiu al pointerului cu păr sârmos este faptul că sunt buni urmăritori – ei sunt extrem de buni în a scoate prada pentru ucidere. Mai mult decât atât, sunt fantastici în alergarea prin vegetație deasă, fiind surprinzător de agili pe un astfel de teren dificil. Rasa își are originile în secolul al XIX-lea, dacă vrei un câine care este puțin mai versatil decât rasele normale, pointerul cu păr sârmos este pentru tine.

3. Vizsla

Vizsla este minunat dacă dorești un câine inteligent și energic pe care să îl poți avea ca și cel mai bun prieten chiar și în afara vânătorii. Acești câini sunt ușor de dresat și vor face ce-ți dorești, ceea ce este, evident, o trăsătură extraordinară pentru un câine. Pe teren, rasa este la fel de bună la vânătoare, fiind afectuoși și haioși.

4. Deutsch Drahthaar

deutsch-drahthaar

Deutsch Drahts sunt specialiști în urmărire și vânătoare, fiind tovarășul perfect pentru această activitate. Ei pot face tot felul de lucruri, cum ar fi urmărirea sângelui, aducerea vânatului pe care l-ați împușcat (chiar dacă a căzut într-un lac sau pe un râu) și să-l aducă înapoi. Mai mult, acești câini mari sunt duri și loiali, ceea ce înseamnă că te pot menține în siguranță în pădurile sălbatice.

5. Chesapeake Bay Retriever

chesapeake-bay-retriever

Chesapeake Bay Retrieverii sunt fiare uriașe, cu cantități extraordinare de energie a mușchilor picioarelor pentru o alergare rapidă, și pot face față vremii nefavorabile dacă vânezi în climă non-ideală. Ei sunt remarcabili pentru haina lor cu două straturi, o blană deasă pe partea inferioară și o blană mai aspră deasupra pentru vremea rece.

6. Springer Spaniel Englez

springer-spaniel-englez

Este „pointing-ul” cea mai puțin importantă parte a activităților tale de vânătoare? Dacă da, te vei descurca foarte bine cu unul dintre acești câini. Cu Springerii Spanieli, este foarte ușor, doar un câine care aleargă într-un grup de păsări, pentru a le ridica în aer și în raza armei tale.

7. Golden Retriever

golden-retriever

Dacă vrei ceva mai puțin exotic, Golden Retrieverii sunt unii dintre cei mai buni câini de vânătoare de păsări, chiar dacă au mai multă reputație ca și câine de casă agreabil. Fidelitatea lui servește bine în ambele contexte, adică va sta lipit de tine indiferent de situație și este și ușor de dresat. Un câine foarte bun pentru vânătoare de păsări de toate felurile, este și un câine pe care îl puteți folosi atât pentru hobby-ul dvs., cât și pentru a-ți ține companie acasă.

8. Labrador Retriever

labrador-retriever

Labrador Retrieverii sunt la fel de buni ca și Golden Retrieverii, dar cu o specialitate unică: iubesc apa. Labradorii sunt fantastici pentru a recupera vânatul care a căzut în apă și sunt unii dintre cei mai obișnuiți câini de vânătoare de păsări din jur. Dacă vrei un câine care să fie fiabil, eficient și loial, nu te uita mai departe.

9. Pointer

pointer-caine

Este „pointing-ul” cea mai importantă parte din vânătoare pentru tine? Ei bine, avem câinele de vânătoare de păsări pentru tine. Pointerii sunt printre cele mai vechi rase de câini, cam din anul 1600, pentru a îi îndemna pe vânători spre vânat, astfel încât ogarii să-i alerge. Acești câini sunt tovarăși fantastici și adorabili, dar servesc și un scop interesant pentru vânătoarea de păsări.

10. Setterul englez

setter-englez

Setterii englezi sunt numiți în așa fel pentru că tendința lor de a “stabili” sau de a se stabili, după ce au văzut vânatul, astfel încât să nu rămână în calea vânătorilor cu plase. De aceea, ei sunt însoțitori excelenți la vânătoare de păsări în acea etapă crucială, când dorești ca ei să nu intervină.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top