Prețul unui Bichon Havanez: cât costă acești adorabili pui de câine?

Pui adorabil de Bichon Havanez

Mic, robust și plin de farmec, Bichonul Havanez este un câine care obține fără efort fericirea stăpânilor săi. Dar, în timp ce blana pufoasă a rasei și faimosul lor pas sprințar sunt pregătite să te facă să zâmbești, poate fi prea mult pentru portofelul tău să-ți cumperi unul.

Bichonul Havanez la prima vedere

Venind din Cuba, Bichonul Havanez este un pufuleț prietenos de cățeluș cunoscut pentru mintea lui ascuțită și pentru că este dornic să-ți facă plăcere. Este o rasă care adoră să se joace, dar nu are nevoie de o mulțime de exerciții fizice pentru a avea o dispoziție fericită. Bichonul Havanez este, de asemenea, un câine care nu lasă păr, făcându-l o alegere excelentă pentru cei care se tem să nu fie nevoiți să curețe constant părul câinelui.

Iar costul mediu al unui Bichon Havanez este …

În mod obișnuit, vă puteți aștepta să plătiți între 500 și 1.500 lei pentru un pui de cățel din rasa pură Bichon Havanez. Există mai mulți factori care creează această gamă de prețuri, inclusiv locația cățelușului și Certificatul Pedigree – Certificat de Origine (înscris în Cartea de Origine Română). Puteți obține un preț mai ieftin pentru câine dacă sunteți dispus să renunțați la vârsta câinelui.

Dacă totuși căutați pe piață un Bichon Havanez de rasă pură, este prudent să vă asigurați că lucrați cu un crescător de animale de încredere. De asemenea, veți dori să aflați despre originea viitorului vostru cățel, astfel încât să puteți fi conștienți de eventualele probleme medicale care pot apărea în timpul vieții sale. Un crescător de încredere ar trebui să aibă aceste informații disponibile pentru voi, împreună cu alte detalii pertinente.

Costurile secundare ale unui Bichon Havanez

La fel ca orice rasă, Bichonul Havanez va necesita o parte din venitul dvs. lunar pentru a fi un câine fericit. Evident, aceasta va include vizite regulate la medicul veterinar, licențiere, fotografii și mâncare. De obicei, vă puteți aștepta ca aceste costuri să facă parte din bugetul dvs. pentru o perioadă substanțială de timp, deoarece Bichonul Havanez are de obicei o durată de viață de 15 ani.

Costul major care diferențiază Bichonul Havanez de alte rase sunt banii pe care trebuie să-i cheltuiți pentru îngrijire. Una dintre cele mai deosebite caracteristici ale rasei este posibilitatea de a avea două modele pentru blană, care poate fi fie scurtă, pufoasă, fie lungă, mătăsoasă. Tipul de blană pe care doriți să îl aibă Bichonul vostru Havanez și lungimea la care doriți să o păstrați, va dicta cât de scump va fi procesul de îngrijire al blănii câinelui.

Dacă doriți lungă blana Bichonului Havanez, fiți pregătiți să-i faceți baie săptămânal și să-l îngrijiți și periați zilnic. Dacă preferați să-i păstrați blana scurtă, va trebui să-i faceți baie la 2 săptămâni și să-l duceți la un salon de frizerie/cosmetică pentru câini pentru tunsoarea adecvată cam la șase până la opt săptămâni. Îndiferent de alegerea făcută, va trebui să cheltuiți bani în plus pentru a-l păstra sănătos și frumos.

Dacă ai un Bichonul Havanez te va costa nu numai bani, ci și timp

Evident, va trebui să alocați o perioadă sănătoasă de timp cu Bichonul Havanez pentru a vă asigura de o sănătate bună a blănii sale. Dar a avea grijă de blana lui nu este singura perioadă de timp potențială pe care trebuie să i-o dedicați dacă dețineți unul dintre acești câini. De exemplu, la această rasă unghiile cresc foarte rapid iar dinții sunt predispuși problemelor dentare; două aspecte ale îngrijirii care vor cere măsuri suplimentare de îngrijire comparativ cu alte rase.

Apucăturile Bichonului Havanez pot fi un mic blestem dacă nu ești atent. Dacă se plictisește, s-ar putea să intre într-un gen de răutate care te-ar putea costa bani dacă nu este dresat corespunzător. Și pentru că rasa este suficient de inteligentă pentru a ști ce atrage atenția, el ar putea fi în permanență lângă tine încercând să te mulțumească – ceva care poate fi neplăcut dacă vrei să fii singur.

Nu te poți abține să nu adori această rasă!

Rasa Bichon Havanez a fost dresată să fie câine de circ în trecut, iar aceste rădăcini în ale circului îi ajută pe micii câini distractivi să strălucească puternic. Dacă dorești un cățel mic, deștept, care iți face pe plac și care nu se va da înapoi de la nimic pentru a-ți pune un zâmbet pe față, atunci aceasta este rasa potrivită pentru tine. Inutil să spun, Bichonul Havanez pe care-l alegi va fi foarte fericit că l-ai adus acasă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top