Prețul Dogului German (Marele Danez): De ce aceștia își merită prețul fără îndoială!

Dog german la plimbare în aer liber

Cu un câine grozav vine o mare responsabilitate. Dacă te gândești să-ți cumperi un Dog German, știi că totul despre ei este mare – inclusiv costurile. Prețul unui Dog German crește de la costul inițial de-a lungul întregii sale vieți atât dacă vorbim de alimente, dar și dacă ne referim la îngrijirea sănătății și la accesorii.

Care este investiția inițială?

Este ușor să vezi de ce un Dog German costă mai mult decât un câine obisnuit, pentru că este mare. Masculii adulți cântăresc între 64 și 82 kg, în timp ce femelele cântăresc între 50 și 64 kg.

Ca în cazul oricărui câine, poți alege să adopți sau să cumperi un Dog German. Dacă îl adopți este, în mod evident, mai ieftin, dar poate fi mai multă muncă, mai ales dacă dorești un câine de când este pui.

În funcție de locul de unde îl adopți, taxele pot varia până la 400 USD. Achiziționarea unui Dog German de la un crescător poate costa între 2.400 și 13.000 lei, în funcție de crescător și de câinele însuși. Prețul mai mare vine de obicei cu un câine de concurs, de care s-ar putea să nu ai nevoie dacă ești pe piață doar pentru un animal de companie.

Dacă acest lucru pare abrupt, ține minte doar că ar fi indicat să îți dai seama care câine este cu adevărat potrivit pentru tine înainte de a face achiziția. Este vorba de mulți bani și de angajament pe măsură. Pentru a te ajuta să fii sigur de alegerea ta, iată câteva informații grozave despre rasa Dog German în general.

Cât de mari sunt cheltuielile pentru mâncare?

Un alt factor de luat în considerare când vă analizați bugetul de care dispuneți este mâncarea. Câinii din rasa Dog German au nevoie de multă mâncare pentru a fi hrăniți corespunzător. Apetitul lor va crește odată cu ei, dar masculii adulți necesită între 7-10 măsuri de mâncare pe zi, iar femelele între 6-9 măsuri. Ar trebui să alocați un buget de aproximativ 300-500 lei pe lună doar pentru mâncare.

Câinii din rasa Dog German necesită o dietă cu conținut scăzut de proteine, cu conținut scăzut de calciu și cu conținut scăzut de grăsime chiar și atunci când sunt pui. Este important să folosiți formulele de hrană pentru câinii adulți chiar de la început, NU alimente comercializate pentru pui. Mâncarea tipică pentru pui va avea prea multe proteine, calciu și grăsimi, ceea ce îi va determina să crească prea repede și le va duce la probleme de sănătate.

Este foarte important să împarți dieta zilnică a unui Dog German între două sau chiar trei mese pe zi pentru a evita balonarea. Balonarea este o problemă foarte serioasă pentru Dogul German; înseamnă că stomacul lui este dilatat (dilatație torsiune gastrică – GDV) și intestinele devin compromise, ceea ce este suficient de grav pentru a ucide. Dacă câinele tău se balonează, el necesită îngrijiri medicale imediate, ceea ce va duce cel mai probabil la o intervenție chirurgicală care costă între 1.000 și 1.500 lei.

Cum rămâne cu alte cheltuieli veterinare pentru un Dog German?

Pe lângă balonare, câinii din rasa Dog German au de obicei alte câteva probleme comune de sănătate care însoțesc personalitățile lor speciale.

În primul rând, sunt sensibili la cardiomiopatie dilatativă, o formă de boală de inimă, la bătrânețe. Câinii din rasa Dog German prezintă, de asemenea, risc de osteosarcom, o formă de cancer osos, hipotiroidism (mai frecvent la femele decât la masculi), displazie de șold și epilepsie.

Ar trebui să iei în considerare și înălțimea acestei rase. Datorită mărimii lor, ei sunt capabili să atingă suprafețele la care majoritatea câinilor nu pot ajunge. Probabil va trebui să păstrezi substanțele toxice într-un loc sigur, unde nu sunt la îndemâna lor, ceea ce poate fi dificil atunci când câinele tău este mai înalt decât tine dacă se ridică pe picioarele posterioare.

Pe lângă aceste riscuri pentru sănătate, care pot varia în funcție de costuri și severitate, îngrijirile veterinare de rutină vor costa mai mult pentru un Dog German decât pentru o rasă mai mică, deoarece prețul pentru medicamente și alte servicii este adesea determinat de greutate. Orice intervenții chirurgicale, radiografii sau proceduri complicate vor fi, de asemenea, mai mari pur și simplu din cauza dimensiunii câinelui.

Există și alte costuri?

În mod similar, toate articolele de care are nevoie un Dog German vor costa mai mult, de la lenjeria lui de pat până la cușcă (de transport și protecție) și lesă. Costul de masă și casă va fi adesea ridicat, așa cum ar putea fi costul înlocuirii articolelor pe care Dogul German le răstoarnă sau le apucă de pe blat și le mestecă!

Câinii din rasa Dog German sunt câini iubitori în mod natural, foarte inteligenți și răspund bine la întărirea pozitivă. Ei au un potențial minunat să devină câini grozavi, dar fără a fi educat/dresat corespunzător, un câine de această dimensiune riscă să dărâme oameni dacă sare pe ei sau să măture cu tine tot orașul, în situația în care nu învață cum să meargă corect în lesă.

Din acest motiv, educația temeinică este foarte importantă, care poate consta în înscrierea la dresaj de ascultare, un alt element care trebuie să fie inclus în buget. Este important de menționat că, datorită temperamentului lor sensibil, indiferent de tipul de dresaj pe care îl alegi, este foarte important să fie bazat pe întărire pozitivă, întrucât câinii din rasa Dog German tind să reacționeze negativ la comenzile dure și la corecțiile fizice.

Așadar, per ansamblu, câinii din rasa Dog German sunt costisitori și, în mare parte, doar pentru că au dimensiuni mari. Așa se spune. Sunt câini cu adevărat nemaipomeniți și, dacă tu cauți dragostea vieții tale, aceasta este o rasă care poate îndeplini frumos acest rol.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top