Cei mai buni câini pentru oamenii leneși – Când „stai cuminte” e cea simplă comandă

Pitbull lenevește în canapea pe picioarele stăpânului

Câinii sunt creaturi adorabile. Dar pot fi și o sarcină grea. Pentru unii, anumite aspecte ale îngrijirii canine, cum ar fi îngrijirea sau mișcarea pot fi chiar neplăcute. Din fericire, există mai multe rase ușor de întreținut, perfecte pentru cei care vor să sară peste unele etape comune în îngrijirea câinelui.

Un câine leneș nu este  neapărat un câine pentru leneși

Poate fi ușor să presupunem că un câine din categoria „leneși” este floare la ureche pentru cei care caută un câine ușor de întreținut. Totuși, doar pentru că unora dintre acești câini le place să își petreacă cea mai mare parte a timpului lângă tine, nu înseamnă că sunt absolut perfecți pentru un stil de viață leneș.

Motivul principal este îngrijirea –  în special menținerea blănii câinelui. Unele rase care ajung pe lista câinilor leneși, cum ar fi Skye Terrier, au blănuri lungi și bogate care necesită o îngrijire complexă pentru a se menține curate și sănătoase. Dacă nu ești dispus să cheltui timpul și banii necesari pentru a te asigura că aceste tipuri de cățeluși arată cât mai bine, ar fi înțelept să cauți altceva.

Un câine independent este o alegere înțeleaptă pentru o persoană leneșă?

Există anumite rase de câini care au nevoie de independență pentru a se dezvolta armonios. Această trăsătură specifică provine din faptul că au fost crescuți drept câini de lucru, concentrați pe sarcina în cauză și nu pe nevoia de dragoste și afecțiune. Pe hârtie, aceștia pot fi considerați câini buni pentru o persoană leneșă pentru că „se pot descurca singuri.”

Cu toate acestea, există o problemă la acești câini independenți. Deoarece au fost crescuți pentru a fi independenți, ei au tendința de a fi încăpățânați, ceea ce i-ar putea face dificil de educat. Dacă ești în căutarea unui câine care să se conformeze ușor regulilor casei, o rasă independentă ți-ar putea pune răbdarea la încercare.

Dacă sunt o persoană leneșă ce fel de trăsături ar trebui să caut la un câine?

În mod ideal, vei căuta un câine ușor de întreținut, foarte puțin activ, care nu îți va da multă bătaie de cap în faza de dresaj. Luate împreună, aceste trăsături par să creeze rase care sunt prea bune pentru a fi reale. Totuși, poți fi sigur că există.

Vei fi surprins să afli că o parte zdravănă a acestor câini o reprezintă rasele mari – vorbim de mare în sensul că vor ocupa aproape toată canapeaua. Unii dintre acești câini, spre exemplu ogarii, au construcție atletică și își pot exercita abilitățile cu un dresaj pe măsură. Dacă nu au această trăsătură, nu au nicio problemă în a sta chiar lângă tine.

Doar pentru că sunt leneși, nu înseamnă că nu au nevoi

Frumusețea de a avea un câine ușor de întreținut este că, evident, poate fi fericit fără prea mult efort din partea ta. Cu toate acestea, chiar dacă „leneveala” a fost un principalul element în decizia ta de a aduce acasă o anumită rasă, trebuie să fii conștient că „ușor de întreținut” nu înseamnă „fără întreținere”. Nevoile amicului tău pot fi minime, dar sunt totuși nevoi.

Cea mai mare nevoie de care va trebui să te îngrijești este mișcarea. Este posibil să nu aibă nevoie de o mulțime de lucruri pentru a-și îndeplini bine-cunoscuta nevoie – unele rase pot avea grijă de nevoia lor de a-și consuma energia prin mici sărituri rapide sau printr-o plimbare vioaie. Cu toate acestea, este important ca aceste mici exerciții fizice să se întâmple în mod regulat deoarece îi ajută să-și mențină sănătatea mentală și fizică.

Leneș pentru totdeauna!

Dacă iei un câine ce tinde să lenevească toată ziua, nu te aștepta să se schimbe dacă îți schimbi brusc stilul de viață. Spre deosebire de noi, oamenii, care ne putem adapta modul în care funcționăm oricând dorim, un câine cu energie redusă nu se va transforma peste noapte într-un „argint viu”. Ca atare, este înțelept să-ți examinezi viața și să te asiguri că un câine leneș este ceea ce-ți trebuie înainte de a-l primi în casa ta.

Dacă nu se întrevede nicio modificare a stilului de viață, atunci un câine ușor de întreținut poate fi perechea trimisă din rai pentru tine. Lipsa nevoii de îngrijire excesivă sau de mișcare va fi compensată prin dragoste și afecțiune. Când vine vorba de asta, mai poți cere altceva?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top