Cât costă un Pomeranian?

Pui de pomeranian cu blană cafenie

Câinii din rasa Pomeranian sunt o alegere bună dacă vă plac animalele pline de energie, jucăușe și inteligente. Ei veghează atent la tot ce este în jurul lor și nu se vor da înapoi de la nicio provocare, în ciuda dimensiunii lor minuscule.

Cu o greutate de doar 2 până la 3 kilograme, cu o înălțime sub 35 cm, sunt niște mingiuțe frumoase de blană, care adesea cred că sunt la fel de mari ca tine. În ceea ce privește prețul de achiziție, luați în considerare următoarele.

Deci, cât costă un cățeluș din rasa Pomeranian?

Există o gamă mare de prețuri pentru rasa Pomeranian, iar prețul depinde de o mulțime de factori. Potrivit PuppyFind, prețurile pot ajunge de la 2.000 lei la 18.000 lei. În general, totuși, un Pomeranian costă între 2.700 lei – 7.000 lei.

Ar trebui să cumpăr un Pomeranian cu Pedigree?

În primul rând, decide care sunt intențiile tale pentru care îți dorești un Pomeranian. Vrei un câine de spectacol sau un animal pentru familie? Calitatea rasei și aspectul câinelui vor afecta destul de mult intervalul de preț. De exemplu, cusururile sau aspectul „mai puțin-spectaculos” pot reduce prețul în mod semnificativ, în timp ce, pe de altă parte, blana în culori rare și exotice poate ridica destul de mult prețul.

Câinii din rasa Pomeranian cu Pedigree pot costa destul de scump, dar sunt încântător de drăguți și foarte distinși (dacă sunteți interesați de acest aspect). Cu toate acestea, rasele mixte precum Pomeranian-Husky pot fi unice și la fel de cool.

Dacă te gândești să cumperi un Pomeranian de rasa mixtă, trebuie să reții că puiul va avea caracteristici de personalitate din ambele rase, ceea ce înseamnă o atenție specială dacă câinele va fi în preajma copiilor.

Reprezintă vârsta un factor în prețul unui Pomeranian?

Vârsta este un alt factor de luat în considerare. Perioada cea mai bună de cumpărare a unui cățeluș este la aproximativ șase până la opt săptămâni. În acest moment, sunt înțărcați și capabili să se adapteze rapid la noul mediu. De asemenea, vor avea și cel mai mare preț. Cu cât câinele este mai în vârstă, cu atât prețul va deveni mai mic.

Faci o afacere bună cu un Pomeranian, alegând un moment și un loc bun.

Prețurile pot varia în funcție de statul din care cumpărați câinele. Diferitele reglementări ale statelor pot supune crescătorul sau vânzătorul la taxe mai mari, care ulterior ar putea fi transferate clientului într-o anumită formă.

În plus, există întotdeauna costurile de transport. Dacă cumperi local, în mod evident poți aduce câinele acasă chiar tu. Cu toate acestea, transportul animalului pe distanțe mai lungi te va costa benzina sau costul unui bilet de avion pentru a aduce câinele acasă. Toate acestea sunt destul de frecvente (nu uitați doar că zborul poate fi stresant pentru câini).

Anotimpurile afectează de asemenea disponibilitatea și prețul. Cererea scade în mod obișnuit în lunile de iarnă, astfel încât crescătorii își reduc adesea prețurile, ca să nu rămână blocați cu animale nevândute. Acest lucru nu se poate aplica în zonele în care climatul rămâne mai moderat, dar poate fi o modalitate bună de a cumpăra un cățel mai ieftin în zonele cu ierni mai reci.

Câteva semnale de alarmă…

Orice preț care pare excesiv de mare sau de mic este probabil un semnal de alară. Prețurile foarte mici pot însemna că ceva nu este în regulă cu animalul sau că provine dintr-o fermă de cățeluși pentru vânzare, caracterizată prin reproducere rapidă și condiții precare. Prețurile foarte mari pot indica o înșelătorie. Așadar, nu vă lăsați păcăliți de pretenții de linii de sânge speciale de la câinele reginei Victoria și altele asemenea.

Asigură-te că citești cu atenție oferta crescătorului sau vânzătorului. Este posibil ca prețul să nu fie doar pentru câine. El poate include, de asemenea, un set cu materiale de îngrijire, cupoane, o căsuță pentru cîine sau o cușcă etc. pentru a te ajuta cu îngrijirea pe durata primei luni, sau poate chiar cu unele lucruri speciale pentru câine.

Notă rapidă despre îngrijirea de care au nevoie câinii din rasa Pomeranian…

Chiar și după ce ai achiziționat un Pomeranian, vor exista costuri continue pentru a avea grijă de acesta. Blana este de obicei destul de groasă și cade destul de mult. Este întotdeauna recomandată îngrijirea regulată. În caz contrar, ghemotoace de blană și încâlcirea ei se pot produce cu ușurință și pot provoca disconfort animalului.

Există, de asemenea, costuri lunare pentru alimente și alte lucruri necesare pentru întreținerea generală, plus vizite periodice la medicul veterinar. Câinilor din rasa Pomeranian le place să aibă jucării sau obiecte pe care le pot revendica ca fiind ale lor. Un asemenea obiect ar putea fi chiar un pătuț de câine sau o zonă specifică din casă pe care i-o puteți destina.

Gânduri de final

Câinii din rasa Pomeranian sunt de obicei câini foarte fideli și sunt protectori cu oamenii din preajma lor. Cu toate acestea, ei pot fi foarte teritoriali și adesea nu se înțeleg bine cu copiii care fac mișcări bruște sau rapide. Aceștia tind să latre mult cu un sunet puternic și strident. Nu uita să fii corect atât cu câinele, cât și cu cei care împart același mediu și vei beneficia la maxim de investiția făcută.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top