Exemplar adult de Cane Corso într-o zonă de deal

Cât costă un Cane Corso (Mastiff Italian)? Prețul unui pui

Un Cane Corso este, probabil, prototipul câinelui de pază. Puternic, robust și protector înverșunat al celor pe care îi iubește, acest membru maiestuos al clasei Mastiff nu va accepta niciun afront din partea nimănui care încearcă să facă rău. Dar cât de mult rău poate face această rasă portofelului tău?

Cane Corsos la o primă privire

Cunoscut și sub numele de Mastiff italian, Cane Corso a fost crescut pentru a fi vânător de vânat mare și câine de pază. Aceste atribute curg puternic prin venele câinelui, întrucât el manifestă o dorință de a trece la acțiune în orice mediu.

În timp ce educația/dresajul adecvat îl poate transforma pe acest câine într-un tovarăș prietenos fidel familiei, natura sa agilă și protectoare îl face să fie o teroare pentru infractori.

Care este eticheta de preț pentru un Cane Corso?

Dacă ești interesat să cumperi un pui de cățel Cane Corso de la un crescător care oferă informații detaliate despre origine (pedigree), sănătate și temperament, așteaptă-te să plătești între 6.000 lei și 18.000 lei. Ca și în cazul tuturor raselor, te poți aștepta ca prețul să crească spre capătul superior al spectrului dacă te interesează un câine de calitate.

De asemenea, poți beneficia de un preț redus dacă ești dispus să renunți la stadiul de pui și să cumperi un Cane Corso mai în vârstă. Există o mulțime de grupuri de salvare a câinilor din rasa Cane Corso, care te pot ajuta să aduci acasă un câine mai în vârstă.

Costuri alimentare și de sănătate pentru întreținerea unui Cane Corso

Un Cane Corso este un câine mare, plin de energie, așa că va avea nevoie de o cantitate semnificativă de hrană pentru a fi alimentat corespunzător. În timp ce cantitatea de mâncare de care ai nevoie ca să-l hrănești – și, bineînțeles, pe care să o plătești – va varia în funcție de stadiul vieții lui, așteaptă-te să hrănești un adult de 4 până la 5 măsuri pe zi. În mod ideal, vei împărți această cantitate de mâncare pe parcursul întregii zile.

Durata de viață a unui Cane Corso este de 10 până la 11 ani și este considerată o rasă sănătoasă, așa că este posibil să nu fii nevoit să îți faci griji pentru costuri medicale suplimentare. Acestea fiind spuse, rasa este sensibilă la afecțiuni comune la rasele mari, atletice, precum displazia. De asemenea, prezintă un risc mai mare de balonare, deși debutul acestei afecțiuni poate fi controlat prin dietă.

Costuri abstracte și intangibile ale unui Cane Corso

Există puține rase care necesită costuri intengibile mai mult decât un Cane Corso. În timp ce această rasă poate fi un animal de companie loial, iubitor de familie, vă va costa mult timp și energie pentru a ajunge în acest punct.

Deoarece un Cane Corso este un câine dornic de lucru, a-i oferi posibilitatea de exercițiu fizic pentru a-și exprima această energie este o necesitate absolută. Dacă plasezi acest câine într-un mediu plictisitor, el îți va pedepsi portofelul, distrugându-ți casa. Aceasta include curtea, așa că nu te gândi că doar lăsându-l să se plimbe liber în curtea din spate te va salva de efort.
Din cauza naturii dificil de controlat și pline de energie a unui Cane Corso, ar trebui să iei în considerare această rasă doar dacă dispui de spațiul potrivit pentru el. Spre deosebire de alți câini mari, care se pot adapta la spații de locuit mai mici, un Cane Corso are nevoie de spațiu amplu pentru a fi fericit. Dacă locuiești într-un apartament, nu te gândi de două ori la asta – nu e cazul, renunță și mergi mai departe.

În timp ce un Cane Corso răspunde mai bine la dresaj în comparație cu alți câini din clasa mastiff, aceasta nu înseamnă că vei putea să-l dresezi pentru a fi un câine prietenos cu toată lumea. Acesta este un câine care nu va fi prietenos deloc cu alte animale sau oameni în afara celor pe care el se simte însărcinat să îi protejeze.

Această natură a dus, din păcate, la o percepție publică negativă, deoarece puteți întâlni oameni care consideră câinii din rasa Cane Corsos a fi nimic altceva decât câini periculoși. Acest lucru se poate transforma în dureri de cap sociale pentru tine. Doar pentru că tu învestești timp și energie pentru a afla cât de minunat este un Cane Corso nu înseamnă că alții vor face același lucru.

El este câinele tău, și va fi întotdeauna

Dacă dispui de spațiu, răbdare și dorință de a-l ajuta să-și consume energia, un Cane Corso se va transforma în cel mai mare fan al tău. În timp ce acest câine gata de acțiune are puterea și capacitatea de a fi dur, odată ce veți ajunge să vă cunoașteți va fi greu de găsit un cățel care să aibă mai multă loialitate față de tine ca un Cane Corso.

Scroll to Top