Cât valorează un Schnauzer pe piața canină

Doi schnauzeri gata de joacă

Dur şi robust, cu o blană sârmoasă şi inconfundabila faţă mustăcioasă, Schnauzerul standard este imposibil de confundat printre celelalte rase de dimensiuni medii de pe mapamond. În timp ce personalitatea independentă şi gradul ridicat de inteligență situează rasa în topurile preferințelor, există şi o urmă de întrebare: oare îmi pot permite un exemplar?

Prezentarea generală a Schnauzerului standard

Un mare motiv pentru care Schnauzerul standard sunt nişte câini atât de interesanţi este acela că sunt nişte câini de familie excelenţi, mai ales în relaţiile cu cei mici. Loialitatea familială, în tandem cu inteligenţa au adus acestei rase distincţia de „câinele cu creier uman”.

Deşi capacitatea intelectuală a rasei îl poate face pe câine incăpăţânat şi egocentric, intuiţia lui debordantă este elementul secret care va crea un camarad loial, cum rar vei mai întâlni.

Costurile iniţiale şi pe termen lung pentru achiziţionarea unui Schnauzer standard

Preţul unui nou-născut pleacă de la 400$, însă scade semnificativ atunci când vorbim despre pui care se apropie sau au împlinit vârsta de doi ani. Ca regulă generală, o femelă va fi mereu mai scumpă faţă de un exemplar de sex opus.

Este de precizat că Schnauzerul standard este cel mai accesibil ca preţ din familia sa, chiar dacă el este iniţiatorul celorlalte rase. Schnauzerii gigant au preţuri asemănătoare cu cei standard. Pe cealaltă parte a baricadei, Schnauzerii pitici sunt semnificativ mai scumpi.

Nu uita de costurile ulterioare achiziţionării acestei rase de câine. Ia în considerare cheltuielile suplimentare precum înregistrarea în cadrul Asociaţiei Canine, vaccinurile şi hrana – aceasta din urmă fiind foarte importantă ca stimul psihologic. Fiind foarte deschişi, aceşti câini au nevoie de cât mai multe recompense pentru a-i menţine concentraţi şi ocupaţi.

Prin urmare, pregătește-te pentru cheltuieli adiţionale pe lucruri care vor determina cele menţionate mai sus, cum ar fi jucării sau sisteme de recompensare interactive ce necesită nişte aptitudini din partea animalului pentru a ajunge la recompense.

Dacă el nu va primi aceste mici atenţii şi stimuli cognitivi, el îşi va crea activităţile cu propriile lăbuţe, ceea ar putea fi distructiv şi, totodată, costisitor.

Costul unui Schnauzer Standard nu se cuantifică doar în bani!

Un portofel doldora nu este îndeajuns pentru creşterea unui Schnauzer. Timpul şi răbdarea sunt la fel de importante. Odată cu inteligenţa ieşită din comun a rasei, s-au dezvoltat spiritul independent şi încăpăţânarea, iar îmblânzirea acestor caracteristici necesită o dedicare superioară a stăpânului faţă de alte rase.

Un Schnauzer standard tânjeşte după exerciţiu fizic şi este de datoria ta să îl ţii în continuă priză! Nu încercaţi să vă eschivaţi prin plimbările relaxante din jurul blocului. El are nevoie de activităţi solicitante timp de minimum o oră pe zi, cum ar fi înotul, alergările sau drumeţiile.

De altfel, un Schnauzer antrenat îţi va fi loial pentru totdeauna şi va şti să umple orice colţ de suflet rămas gol. De altfel, din cauza capacităţilor lui intelectuale, Schnauzerul tinde să stabilească o ierarhie. Dacă nu eşti îndeajuns de vigilent, el abia aşteaptă să-şi asume statutul de mascul-alfa în locul tău!

Ca atare, va trebui să îţi răpeşti din timpul preţios pentru a-l supune unor antrenamente serioase, iar câinele va înţelege de la sine statutul tău de stăpân.

Acordă timp asupra deciziei – Ambele părţi au de câştigat

Cumpărarea unui Schnauzer nu ar trebui să fie o decizie de moment. Pe lângă preţul câinelui, trebuie să îţi asumi timpul, răbdarea, precum şi fondurile necesare pentru ca el să se simtă fericit sub acoperişul tău.

Vestea bună e că, dacă reuşeşti să îi intri capriciosului în graţiii, vei câştiga un prieten demn, loial şi inteligent, devotat întregii familii!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top