Neomicina pentru câini – scurtă recenzie

Câine întins pe iarbă cu o lăbuță rănită

Este ușor să vă pierdeți cu firea când vedeți o tăietură prin blana câinelui vostru. La urma urmei, aceasta implică sânge și sângele canin are tendința de a ne face pe noi, proprietarii de câini, agitați.  Atunci când găsim tăietura, este posibil să recurgem la Neomicină pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare. Așa ar trebui?

Câini, tăieturi, sânge și Neomicină

Dacă aveți un câine, trebuie să știți că tăieturile și zgârieturile sunt inevitabile, așa cum sunt la oameni. Chiar dacă aveți un câine de rasă sedentară căruia nu îi place să iasă afară mult, va găsi o cale de a căpăta o zgârietură ici, colo. Acceptând acest lucru, veți reacționa mai ușor la o tăietură suferită de câine.

Există tot felul de căi prin care câinii se vor alege cu o tăietură minoră, de la zgârierea într-o o piatră sau un tufiș spinos, în timpul unei zbenguieli  în aer liber, până la pășirea accidentală pe un obiect ascuțit din casă. De cele mai multe ori, aceste tăieturi vor apărea pe membre și labe. Dacă observați sânge canin, acestea sunt primele locuri pe care ar trebui să le verificați.

În momentul în care descoperiți o tăietură minoră la câinele vostru este complet acceptat să utilizați un unguent de uz uman pe bază de Neomicină. Funcționează deoarece unguentul în sine este conceput pentru a ucide bacteriile sensibile care se descompun într-o rană, astfel încât procesul de vindecare poate fi accelerat. Substanța nu ține cont de proveniența bacteriei, fie că este vorba de carne umană sau canină.

Utilizarea Neomicinei: acționați cu atenție!

Așa cum se întâmplă în cazul oricăror medicamente fără rețetă pentru diverse boli, există restricții de utilizare a Neomicinei de care ar trebui să fiți conștienți înainte de a administra unguentul câinelui. Majoritatea acestor restricții sunt determinate în primul rând de aprecierea rațională, cum ar fi dimensiunea și adâncimea plăgii. În general, dacă rana arată urât, consultați un veterinar.

Ce este necesar înainte de a administra Neomicină

A administra Neomicină câinelui nu presupune doar să luați tubul, să-l presați și să întindeți unguentul pe zona afectată. Sunt câțiva pași esențiali pe care ar trebui să-i urmați înainte de a ajunge la faza importantă a procesului de vindecare.  Acești pași sunt concepuți pentru a se asigura că procesul de vindecare se desfășoară in mod corespunzător și eficient.

Primul pas pe care ar trebui să îl faceți poate chiar să nu implice vreo tăietură. Când câinele se liniștește după o sesiune de joacă viguroasă – mai ales dacă sesiunea este în aer liber – verificați-i corpul pentru a vă asigura că nu s-a ales cu tăieturi sau zgârieturi. Chiar și rănile minore ar putea deveni refugii festive de murdărie dacă nu sunt îngrijite în timp util.

Dacă vedeți, într-adevăr, sânge, cercetați sursa rănii. Nu uitați, juliturile minore vor fi cel mai probabil de-a lungul membrelor sau pe labe, așa că începeți mai întâi de acolo. Pe măsură ce verificați, nu uitați să rămâneți calmi – nu-i faceți niciun bine câinelui dacă vă panicați.

Când este localizată sursa tăierii, este important să curățați mai întâi rana. Clătirea rănii cu apă va ajuta la eliminarea oricărei murdării care s-ar fi putut acumula în zgârietură. Puteți utiliza, de asemenea, ceva mai solid, dar mai blând precum iodul, dacă îl aveți la îndemână.

Dacă aveți de-a face cu o rasă deosebit de blănoasă, care are o tonă de păr în jurul zgârieturii, ar trebui să tundeți ușor zona din jurul rănii. Astfel, veți putea o vizibilitate mai bună a rănii. Aceasta va ajuta de asemenea la accelerarea procesului de vindecare, deoarece nu va trebui să vă faceți griji cu privire la păr și la ceea ce ar putea agăța căzând peste rană.

Un alt lucru important de reținut: câinelui nu îi va plăcea ceea ce îi faceți. Nu uitați, lucrați pe o zonă care, atunci când este atinsă, îi va provoca dureri. Chiar dacă dețineți cel mai dulce cățeluș din lume, el poate reacționa la acest disconfort mușcându-vă ca un mijloc natural de autoapărare.

Ca atare, ar trebui să luați în considerare aplicarea unei botnițe pentru întregul proces de îngrijire a tăieturii, de la spălarea rănii până la aplicarea Neomicinei. Chiar dacă aveți o rasă de buzunar sau un câine mic, o mușcătură agresivă, de protecție, poate provoca vânătăi sau poate chiar perfora pielea. Este mai bine să fiți siguri decât să vă pară rău.

Îngrijirea rănii odată ce este descoperită

Dacă aveți de-a face cu o tăietură minoră, vă puteți aștepta să aplicați Neomicina de două până la trei ori pe zi până la vindecarea completă a rănii. Totuși, Neomicina nu este neapărat ceva “de aplicat și uitat.” Este înțelept să monitorizați comportamentul câinelui în timpul procesului de vindecare.

Câinele va încerca cel mai probabil să-și lingă rănile. Aceasta este o circumstanță naturală care datează din rădăcinile străvechi ale animalului, deoarece s-a demonstrat că saliva unui câine conține puteri de vindecare antibacteriene minore. Totuși, spre deosebire de câinii sălbatici care au trebuit să fie într-o continuă mișcare pentru supraviețuire, câinii domesticiți au luxul să stea și să se lingă după placul inimii.

Comportamentul de lingere ar putea deveni obsesiv dacă este lăsat necontrolat. Acesta este un lucru rău, deoarece dacă un câine linge o zonă prea mult, puterile naturale de vindecare se disipează, ceea ce duce la agravarea tăieturii. Mai mult, dacă aplicați Neomicină pe tăietură, acesta va ajunge să o ingereze în mod constant, ceea ce nu este un lucru bun.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta câinele să se abțină de la dezvoltarea unui obicei de lins. Ați putea folosi un guler elisabetan sau puteți folosi ceva mai puțin neplăcut ca o șosetă sau un bandaj. Puteți, de asemenea, să vă bazați pe comenzile dresajului de bază a-i da de înțeles că îi dezaprobați comportamentul.

Ajutați-vă câinele să se vindece

Cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru câine atunci când aplicați Neomicină pe o tăietură nu trebuie să aibă neapărat legătură cu substanța reală. Cu toate acestea, este esențial să urmați toate aceste etape în cazul unei tăieturi minore. Câinele s-ar putea împotrivi, dar va fi mai bine pe termen lung.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top