Faceți cunoștință cu Bentley, cel mai mare câine din lume în 2015

Bentley, un Dog german considerat cel mai mare câine din lume în 2015

Am mai văzut câini mari, dar puțin probabil să fi văzut un câine atât de mare. În districtul Lackawanna, Philadelphia, se află, probabil, cel mai mare „Mare Danez” dintre toți, despre care unii spun că ar fi cel mai mare câine din lume.

Conform WNEP (Programul de educație nutrițională din Wisconsin), Bentley cântărește 103 kilograme și o înălțime de 97 cm și trebuie să mănânce peste 46 de kilograme de mâncare în fiecare lună (în jur de 14 de kilograme pe săptămână) Poate părea incredibil, până când vedeți, efectiv, în cel fel mănâncă hrana riguros distribuită de stăpâni.

Bob Magliocchi, stăpânul lui Bentley, vorbește adesea despre modul în care câinele său este de obicei confundat cu animale mai mari. „Vezi o mulțime de oameni care își scot telefoanele sau ‚Este câine?’ ‚Este cal?’ De obicei, reacția majorității este: ‚Este, cumva, cal?’

Din păcate, Bentley este puțin cam scund și zgomotos pentru a fi înșeuat, dar dimensiunea îi impresionează pe toți cei care îl văd. Familia sa, care locuiește în Throop, PA, are o istorie lungă în creșterea acestei rase, dar Bentley sparge tiparele cu dimensiunea și exuberanța sa.  Dimensiunea lui le micșorează spațiul, dar ei îl iubesc indiferent.

Statutul lui Bentley ca cel mai mare câine din lume s-ar putea consolida, deoarece familia Magliocchi urmează să depună documentația pentru înscrierea lui în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai înalt câine din lume.

Cel mai amuzant este că, în ciuda naturii uriașe și responsabile și a greutății de peste 100 kg, Bentley încă se comportă ca un cățeluș. Natura sa blândă și exuberantă îi sfidează mărimea, întrucât are mereu dorința de a se ridica, juca, alinta, la fel ca orice alt câine.

Faptul că recent a început să atragă atenția este un fenomen relativ nou, deoarece proprietarii nu și-au imaginat că va avea, efectiv, șansa de a atinge recordul mondial până când a împlinit 5 ani, anul acesta.

Magliocchi declară: „Cred că medicii veterinari au fost, de fapt, șocați de dimensiunea lui, pentru că nu mai văzuseră vreodată un câine de talia lui… Așa că, odată ce mi-au spus, ‚Nu-l lăsa să treacă de 109 kg, mi-am dat seama că este mare.’ Ulterior, familia Magliocchi a decis să înceapă demersurile pentru înscrierea lui în cărțile de recorduri.

Bentley are deja un succes uriaș la petreceri, cu un truc celebru pe care adoră să-l arate – fiind capabil să-și aducă gheață de la aparatul de gheață.

Familia Magliocchi declară că până la sfârșitul anului vor ști dacă Bentley se califică pentru Cartea Recordurilor Mondiale. Între timp, așteaptă pentru a vedea ce se întâmplă înainte de a planifica vreo petrecere. „Poate că-i vom lua un tort”, dar probabil că nu vom planifica ceva extravagant, a mărturisit Magliocchi. În plus, pe Bentley îl interesează doar dragostea și atenția celor din jur.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top