Cât valorează un Ciobănesc de cireadă mare elvețian pe piața canină

Doi ciobănești de cireadă mare elvețieni ieșiți la joacă

Sunt puternici. Au o etică a muncii de la care mulţi dintre noi au de învăţat. Sunt de un entuziasm imposibil de stăpânit, dar în acelaşi timp vigilenţi si protectivi. Ciobănescul de cireadă mare elvețian este plin de calităţi care fac cu ochiul oricărui posibil posesor.

Dar oare aceste calităţi vin alături de un preţ intimidant?

Totul despre Ciobănescul de cireadă mare elvețian

Ciobănescul de cireadă mare elvețian, cunoscut în lumea canină si sub diminutivul de „Swissy”, este un câine de talie mare, atletic, cu blana scurtă.

Dezvoltă o forţă nebănuită şi, cu antrenamentele potrivite, îşi pot folosi puterea pentru a face lucruri incredibile, cum ar fi tractarea unor cărucioare ce pot depăşi o tonă. Pe lângă puterea colosală, ei sunt recunoscuţi pentru comportamentul delicat în preajma copiilor.

Costurile iniţiale şi pe termen lung în urma achiziționării unui „Swissy”

În general, preţul unui pui de rasă pură de ciobănesc de cireadă mare elvețian variază între 3000 şi 4000 ron. Sunt criterii clare care stabilesc preţul, cum ar fi proveniența puiului din părinţi campioni. Şi raritatea acestui câine este un factor decisiv ce determină preţul acestora – în Statele Unite ale Americii sunt înregistraţi numai 500 de ciobăneşti elveţieni anual!

Atunci când te decizi să cumperi un ciobănesc elveţian, trebuie să ai în vedere că urmează anumite cheltuieli în primii ani de viaţă ai căţeluşului. Acestea includ vaccinurile, obligatorii indiferent de rasa de câine pentru care optezi, cum ar fi cele împotriva rabiei sau a parvovirozei.

Trebuie să fii avertizat şi de cheltuielile medicale pe termen lung specifice rasei. Ciobăneştii elveţieni sunt particular predispuşi la probleme ortopedice, cum ar displazia de de cot şi şold. În unele cazuri, acestea pot deveni foarte costisitoare.

Timpul şi energia – Investiţia nematerială pentru un ciobănesc de cireadă mare elvețian

 

Dacă sumele pentru îngrijire sunt bineștiute, vor trebui luate în considerare şi „bunurile” nepalpabile de care câinele are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă şi fericită. Va fi nevoie de mult timp şi energie dedicate lui pentru ca acesta să devină un câinele pe care ţi l-ai dorit mereu.

Din păcate, degeaba îţi poţi permite achiziționarea şi îngrijirea câinelui, dacă nu eşti dispus să munceşti cot la cot cu el pentru buna sa creştere.

De exemplu, ciobăneştii elveţieni sunt renumiţi pentru greoaia lor dezvoltare, atât fizică cât şi psihică. Atunci când câine atinge maturitatea temperamentală este momentul oportun ca tânărul exemplar să înceapă sesiunile de dresaj şi antrenament, pentru a-şi folosi entuziasmul într-un mod constructiv.

Socializarea joacă un rol decisiv în formarea câinelui. Datorită personalităţii sale, este necesar ca el să înceapă să cunoască tot felul de oameni, animale şi să se lovească de situaţii variate la o vârstă fragedă, de preferat la 12-16 săptămâni.

Dacă vei încerca să scurtezi timpul alocat educării câinelui, el se va adapta adapta dificil şi ar putea dezvolta un comportament distructiv, care va deveni mult mai costisitor.

Va trebui să te asiguri că ai suficiente resurse pentru a-l face pe „Swissy” să îşi consume dozele inepuizabile de energie. O trăsătură de caracter a rasei este că ei au nevoie de mult efort fizic pentru a creşte armonios. Prin urmare, dacă locuieşti într-un apartament sau o casă mică fără o curte sau un spaţiu exterior destul de mare, ar fi indicat să te orientezi asupra altei rase.

Ia în considerare costurile pe termen lung înainte de cumpărarea lui „Swissy” sau a oricărei alte rase

Înainte de achiziţionare, este moral să îţi pui în balanţă bugetul, spaţiul şi timpul dedicat viitorului câine în raport cu necesităţile acestuia. Categoric, ciobănescul elveţian este un uriaş adorabil, dar şlefuirea calităţilor sale necesită multe sacrificii. Aşadar, nu este loc pentru compromisuri.

Prin urmare, dacă beneficezi de bugetul, timpul şi spaţiul necesar pentru ca locuinţa ta să devină căminul unui ciobănesc de cireadă mare elvețian, vei câştiga prietenul pe care ţi l-ai dorit mereu. Deşi are un aspect intimidant, iar constituţia atletică întăreşte acest lucru, unui „Swissy” îi va fi foarte uşor să te copleşească prin devotament şi afecţiune.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top