De ce Dogul german face toţi banii!

Corpul puternic al unui Dog german

Un câine colosal vine alături de responsabilități colosale! Dacă vă gândiţi să achiziţionaţi un Dog german, ştiţi deja că asta implică lucruri mari – inclusiv costurile.

Preţul unui astfel de câine va creşte direct proporţional cu dezvoltarea acestuia pe tot parcursul vieţii sale, de la costul iniţial al alimentaţiei, al îngrijii medicale sau al accesoriilor.

Aşadar, care e investiţia iniţială?

Este destul de clar cu ochiul liber de ce un Dog german costă mai mult faţă de majoritatea reprezentanţilor din lumea canină – cu cât mai mare, cu atât mai mult de iubit! Masculii ajunşi la maturitate cântăresc între 63 şi 80 de kilograme, în timp ce femelele oscilează între 50 şi 63 de kilograme.

Precum în cazul oricărei alte rase, puteţi opta spre a adopta un Dog german. Adopţia este, evident, o variantă de achiziţionare mai ieftină, însă va implica mai multă muncă, mai ales dacă sunteţi în căutarea unui pui.

În funcţie de locul din care veţi adopta, taxele pot ajunge până la 400 de dolari. Cumpărarea Dogului de la un crescător vă va face o scoateţi din portofel o sumă întte 600 şi 3000 de dolari, în funcţie de renumele crescătorului şi de exemplarul ales, în sine.

Preţul poate urca în cazul unui exemplar de concurs, din părinţi campioni. S-ar putea ca aceste ultime specificaţii să nu fie necesare atât cât eşti în căutarea unui simplu animal de companie.

În cazul în care preţul unui Dog german este prea piperat pentru buzunarul tău, gândeşte-te bine înainte de a lua decizia finală. Este vorba de sume importante şi un angajament imens. Pentru a afla toate detaliile necesară despre acest uriaş, urmăreşte filmuleţul de mai jos!

Cât costă alimentaţia unui Dog german?

Preţul alimentaţiei unui Dog german este de asemenea un factor important ce-ţi poate influenţa verdictul. Aceşti câini au nevoie de multă hrană pentru a se dezvolta armonios. Apetitul va creşte odată cu puiul dumneavoastră, iar un mascul adult poate ajunge şi la 7-10 cupe de hrană pe zi, în timp ce femelele solicită 6-9 cupe. Aşadar, bugetul alocat alimentaţiei lunare se va situa undeva între 250 şi 330 ron.

Dogul german necesită o dietă scăzută în proteine, calciu sau grăsimi, chiar din primele zile de viaţă. Este important să alocaţi această dietă câinelui dumnevoastră şi pe parcursul perioadei de maturitate şi să adoptaţi varianţă simplă, hrana generală pentru pui sau adulţi.

De exemplu, mâncarea generalizată pentru pui va oferi „micuţului-gigant” un aport exagerat de proteine, calciu şi grăsimi accelerând dezvoltarea în mod nefiresc, fapt ce va aduce cu sine probleme medicale.

Pentru a evita balonarea câinelui, este bine să separaţi dieta zilnică în două-trei mese pe zi. Balonarea sau volvulusul gastric este o afecţiune înspăimântătoare a Dogului german. Atunci când stomacul câinelui se răsuceşte, intestinele nu mai funcţionează normal, iar această complicaţie poate cauza chiar moartea animalului.

Dacă totuşi câinele ajunge în această situaţie, el are nevoie de îngrijiri medicale urgent care, în majoritatea cazurilor, conduc la o intervenţie chirurgicală foarte scumpă.

Există şi alte costuri medicale necesare?

Pe lângă balonare, există şi alte afecţiuni ce survin acestei rase impresionante. Ei sunt predispuşi la cardiomiopatie, o boală a inimii ce poate apărarea odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, osteosarcomul (formă a cancerului osos), displazia de şold, epilepsia sau hipotiroidismul se numără printre afecţiunile atrase de această rasă, cu menţiunea că hipotiroidismul îi afectează mai des doar pe masculi.

Înălţimea debordantă a Dogului german va fi o grijă în plus pentru stăpâni. Ei vor ajunge cu uşurinţă în locuri în care nu-ţi poţi imagina. Un stâpân precaut va depozita substanţele toxice la o distanţă de sol suficient de mare, departe de labele sau colţii uriaşului.

În cazul în care câinele se va lovi de anumite probleme de sănătate menţionate anterior, cheltuielile vor fi pe măsură. Pe lângă acestea, vizitele la veterinar vor fi mai costisitoare pentru un Dog german faţă de cele aferente unei rase de talie medie sau mică. Răspunsul este simplu: mărimea contează!

Unui Dog german i se vor administra doze mai mari de medicamente pentru ca acestea să acţioneze aşa cum trebuie. De asemenea, în cazul intervenţiilor chirirgicale sau al radiografiilor, preţul acestor servicii medicale va fi direct proporţional cu dimensiunea câinelui.

Ce alte cheltuieli mai implică posesia unui Dog german?

Şi în cazul altor cheltuieli, dimensiunea îşi va face simţită prezenţa. Un culcuş mai mare, un coteţ mai mare sau o lesă mai puternică determină preţuri pe măsură. El nu se va fi cazat „low-cost” nici în hotelurile pentru animale aşa că, înainte de delegaţii sau vacanţe, pregătiţi-vă buzunarele. Deşi acest câine nu dezvoltă un comportament distructiv, forţa sa copleşitoare poate aduce casei stricăciuni destul de mari.

Prin natura lor, aceşti coloşi sunt nişte câini iubitori, inteligenţi, şi se vor simţi minunat într-o atmosferă prietenoasă. Au un potenţial extraordinar, dar, fără o pregătire corespunzătoare, un Dog german riscă să lovească, chiar să trântească persoane dintr-o simplă joacă. El va trebui disciplinat si învăţat cu mersul corect în lesă, deoarece forţa pe care o dezvoltă va face imposibil controlul câinelui atunci când va fi distras sau va dori să alerge.

Din aceste motive, dresajul joacă un rol esenţial pentru posesorii de Dog german. Sesiunile de dresaj vor aduce încă un adaos asupra cheltuielilor stăpânului, însă sunt de-a dreptul necesare. Este important de reţinut că, datorită temperamentului lor sensibil, Dogul german va rezona foarte bine cu o atmosferă pozitivă, motivațională.

În caz contrar, comenzile dure şi corecţiile fizice vor aduce cu sine o atitudine negativă din partea câinelui.

În concluzie, un câine mare implică satisfacţii şi costuri pe măsură. Dogul german este un câine minunat şi, dacă sunteţi în căutarea celui mai bun prieten, atunci aţi descoperit o comoară!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top