7 motive uimitoare pentru care câinii sunt buni să ajute la creșterea copiilor

Băiețel ieșit la joacă alături de câinele său

Creșterea copiilor este o provocare în sine. Cu toate acestea, creșterea copiilor cu animale alături poate fi cea mai bună decizie pe care ați luat-o vreodată.

Cu 90% dintre copii care trăiesc cu animale de companie în anumite perioade de-a lungul copilăriei, beneficiile de a avea un animal de companie nu pot fi trecute cu vederea.

De la reducerea stresului și stimularea stimei de sine a copiilor până la creșterea stării generale de sănătate a familiei, animalele sunt de asemenea un ajutor prețios atunci când vine vorba de creșterea copiilor.

Cu informațiile de mai jos dorim să subliniem avantajele reale și impactul pozitiv asupra copiilor care cresc cu câini și în preajma animalelor în general:

Construiesc relații

Nicio relație nu este ca cea dintre un om și un animal. Mai ales copiii răspund intuitiv animalelor. Dragostea unui câine este necondiționată, câinii nu judecă si nu critică, astfel încât este ușor pentru copii să aibă încredere și să construiască o relație cu ei. Animalele sunt prietenii pe care copiii pot conta mereu și care nu îi vor dezamăgi niciodată.

Cresc stima de sine

Copiii timizi sau mai puțin populari pot beneficia de faptul că au un animal de companie, deoarece câinele oferă un fel de companie liniștitoare specială, care nu poate fi oferită de oameni. De asemenea, câinii sunt adesea văzuți ca un interes comun cu alți copii și le pot oferi subiectul prin care să se conecteze cu ceilalți copii și despre care să vorbească.

Ajută la reducerea stresului

Cel mai mare avantaj când crești cu câini poate fi scăderea nivelului de stres, deoarece animalele oferă în mod natural relaxare și ușurare. Acest lucru poate fi valoros în situațiile de învățare, în special, în timp ce copiii fac teme sau citesc. De asemenea, s-au observat efecte pozitive asupra armoniei familiale generale.

Îi învață maniere și responsabilitate

Copiii pot deveni mai încrezători când au responsabilitatea de a avea grijă de cel mai bun prieten al lor cu blană. Aceasta poate include îndeplinirea unor sarcini simple, cum ar fi hrănirea, îngrijirea sau chiar plimbarea zilnică a câinelui. Animalele îi învață pe copii empatia, bunătatea și încurajează grija față de cineva pe măsură ce învață să crească activ o ființă vie.

Îi ajută să socializeze

A crește cu câini poate ajuta la îmbunătățirea abilităților sociale, deoarece copiii interacționează natural cu animalele. De asemenea, este mai probabil ca micuții să iasă afară să se joace mai mult atunci când există un animal de companie în casă. De asemenea, familiile tind să petreacă mai mult timp împreună interacționând unii cu altii după ce au primit un animal de companie în familia lor.

Poate fi terapeutic

Pentru copiii cu autism sau care suferă de alte tulburări, animalele îi pot ajuta la dezvoltarea comunicării, la scăderea nivelului sanguin și la accelerarea timpului de recuperare. Mai ales copiii cu provocări fizice și emoționale pot beneficia de prezența unui animal, deoarece ei au încredere în animale în mod intuitiv, deoarece animalele răspund doar cu indicii non-verbale și acceptare autentică.

Ajută familia să rămână sănătoasă

Este dovedit că proprietarii de animale de companie în general se îmbolnăvesc mai puțin. În special copiii sunt în general mai sănătoși în primul lor an de viață, prezentând mai puține probleme respiratorii și infecții decât copiii care au fost crescuți fără animale. Expunerea timpurie la diferite bacterii reduce probabilitatea de a dezvolta alergii comune în viitor.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top