Zile însorite: cele mai bune 4 piscine pentru câini!

Câine Husky se bucură de o baie într-o piscină specială pentru câini

Deoarece locuim într-o zonă călduroasă a țării, în zilele fierbinți ale verii, câinele nostru trebuie să se răcorească din când în când.

Adesea, termometrele ating temperaturi de peste 30 °C. Totodată, în astfel de zile, puteți am putut observa la câinele nostru simptome aferente supraîncălzirii.

Aceste simptome includ respirație rapidă, diaree, stări de vomă și greață. De asemenea, am observat că pielea urechii patrupedului se înroșește pe interior.

Însă aceste simptome au creat confuzii pentru noi, ca stăpâni, deoarece sunt unele dintre cele mai comune simptome pentru diferite afecțiuni canine.

Apoi am constatat că ori de câte ori câinele ajungea într-o încăpere răcoroasă, cum ar fi subsolul casei sau scara de bloc, și i se oferea apă proaspătă, patrupedul se liniștea, iar simptomele dispăreau.
Am vorbit cu un bun prieten doctor veterinar, iar acesta mi-a confirmat că zilele călduroase ale verii pot avea efecte deosebit de periculoase pentru cel mai bun prieten al omului. Același prieten mi-a sugerat să caut o metodă simplă prin care să mențin temperatura corpului câinelui meu în parametri optimi.

Apoi mi-a spus că o baie într-o piscină specială este cel mai simplu mod prin care câinele se poate răcori imediat, ajutând corpul să reobțină temperaturi normale.

Am luat în calcul această propunere și am început să caut cele mai bune piscine pentru câini disponibile pe piața actuală autohtonă. În urma cercetării pieței, am reușit să extrag cele mai bune piscine pentru câini în funcție de anumite criterii despre care vom discuta în continuare pe parcursul acestui articol.

Fără alte introduceri, iată ce am descoperit:

Cum să alegi o piscină pentru câini

Există câțiva factori importanți ce trebuie luați în considerare înainte de a alege piscina cea mai potrivită pentru câinele tău. De exemplu, o piscină fragilă nu este recomandată pentru câinii de talie mare care, din pricina gabaritului, ar putea fisura fundul acesteia. 

Materialul

Printre cele mai comune materiale utilizate în fabricarea piscinelor pentru câini putem enumera:

  • Metalul: dacă piscina pentru câini este fabricată din metal, acest metal ar trebui să fie impermeabil și rezistent la rugină.
  • PVC: PVC-ul este un material rezistent, dur, capabil să susțină greutatea câinilor de talie mare și foarte mare. De asemenea, PVC-ul este folosit și pentru realizarea piscinelor pliabile pentru câini.
  • Poliuretan: poliuretanul este un material foarte rezistent în timp la mușcături sau zgârieturi cu labele.

Capacitate

Analizați atent dimensiunea piscinei în funcție de talia câinelui. Dacă deții un câine de talie medie, alege o piscină pentru câini cu o capacitate maximă de 75l. O piscină prea adâncă poate fi periculoasă atât pentru câine cât și pentru copii. Dacă deții un câine de talie mare, atunci optează pentru o piscină cu o capacitate de 113l.

Dimensiune

De asemenea, dimensiunile sunt alte coordonate importante în vederea alegerii celei mai bune piscine pentru câinele tău. Caută o piscină în care câinele tău se poate scufunda și înota. Dacă deții un câine care urăște apa adâncă, o piscină de dimensiuni reduse îi poate oferi acestuia o bălăceală răcoritoare în zilele aride de vară.

Drenarea

Ia în calcul și modul de drenare al apei înainte de a achiziționa cea mai bună piscină pentru câinele tău. De obicei, orificiile de drenare sunt situate fie pe fundul, fie pe lateralul piscinei. Alege o piscină pentru câini ce oferă un acces facil la aceste orificii.

Acces rapid

Orice stăpân iubitor dorește să ofere câinelui său cât mai mult confort. Așadar, fii cu ochii după o piscină în care câinele tău poate avea acces cu ușurință.

Tipuri de piscine pentru câini

Există o varietate de piscine pentru câini pe piața acestor accesorii. Ele diferă în funcție de formă, mărime, design și material. În urma cercetărilor și recenziilor, noi am alcătuit acest top al primelor 4 piscine pentru câini disponibile în România.

Dintr-o bucată

Pe lângă materialele despre care am discutat în rândurile anterioară, există și piscine pentru câini fabricate din plastic dur, imposibil de pliat. Deși sunt rezistente, aceste piscine sunt mult mai anevoios de transportat.

Gonflabile

Piscinele gonflabile ocupă dimensiuni reduse, fiind compacte și ușoare. Aceste calități le recomandă pentru călătorii alături de câine. Indiferent de cât de spațioasă este piscina, odată dezumflată, va fi ușor de strâns și împăturit.

Piscinele gonflabile sunt mai potrivite pentru câinii de talie mică, dar și pentru interior, deoarece acestea ocupă foarte puțin spațiu. Singurul dezavantaj este că acestea pot fi înțepate cu ghearele.

Piscine pliabile

Aceste piscine pliabile pentru câini sunt o variantă demnă de luat în calcul deoarece sunt foarte ușor de împachetat. Sunt fabricate cu ajutorul unor „întărituri” semi-rigide din plastic, rezistențe la împunsăturile cu ghearele.

Este simplu să instalezi o astfel de piscină. Piscinele pliabile își vor lua forma de la sine odată ce sunt umplute cu apă. Orificiile pentru drenare sunt situate pe marginile piscinei, iar astfel o veți putea goli atunci când bălăceala a luat sfârșit.

Top 4 cele mai bune piscine pentru câini

Știm cu toții că este destul de dificil să alegeți cea mai potrivită piscină pentru câinele vostru. Pentru vă ușura decizia, vă propunem acest top 4 al celor mai bune piscine pentru câini:


Piscină câini PawHut, PVC

Piscină câini PawHut
Oferă câinelui tău plăcerea unei zi la piscină în toiul verii! Piscinele produse de PawHut, unul dintre cei mai mari producători de cuști și alte accesorii dedicate câinilor, sunt, în opinia noastră, cele mai bune piscine pentru câini disponibile pe piață la ora actuală.

Piscinele pentru câini PawHut ocupă primul loc în topul nostru nu datorită renumelui producătorului, ci datorită calității superioare obținute de acesta. PVC-ul este un material premium folosit adesea în construcții, non-toxic. Durabilitatea și versatilitatea acestui material garantează piscinelor pentru câini o viață lungă, fără ca acestea să se deterioreze odată cu trecerea timpului.

Piscinele din PVC produse de PawHut nu necesită utilizarea unei pompe cu aer. Orificiul de drenare a apei este foarte practic și ușor de folosit. Astfel, piscina va fi umplută și golită fără bătaie de cap. piscinele PawHut pentru câini excelează și la capitolul transportabilitate. Practic, piscina se va plina pe anumite îndoituri prestabilite, ocupând astfel foarte puțin loc în bagaje.

În plus, aceste piscine pentru câini nu au un singur scop. Ele pot fi utilizate și drept piscine pentru copii, gropi de nisip sau pot fi umplute cu bile. Așadar, nu doar câinele vostru se poate bucura de experiența PawHut, ci și cei mai mici membri ai familiei.

Piscinele PawHut pentru câini sunt disponibile în două culori (albastru și roșu) și două dimensiuni (140×30 cm și 80×20 cm).


Piscină câini Trixie, plastic/MDF
 

Piscină câini TrixieO altă variantă de calitate în vederea alegerii celei mai potrivite piscine pentru câinele dumneavoastră. Trixie, un alt producător de accesorii canine foarte cunoscut confecționează aceste piscine dintr-un plastic polivinil, rezistent la zgârieturi la exterior, iar pereții piscinei sunt realizați din MDF. Plasticul exterior este foarte ușor de curățat, iar MDF-ul din care pereții piscinei sunt confecționați oferă piscinei un plus de rezistență si stabilitate.

O altă caracteristică interesantă a piscinelor Trixie pentru câini este suprafața anti-derapantă de pe fundul acestora. Astfel, câinele nu va fi expus posibilelor accidentări survenite în urma euforiei pe care o baie într-o zi caldă de vară o poate stârni. De asemenea, aceste piscine beneficiază de o gură largă pentru o drenare cât mai rapidă a apei folosite.

Ușor de pliat datorită pereților flexibili, piscinele Trixie sunt plăcut colorate, fiind albastru deschis la exterior și albastru închis la interior.

Nici piscinele Trixie nu necesită umflarea cu ajutorul unei pompe. Pur și simplu așezați piscina, umpleți-o cu apă și anunțați-vă câinele că ora bălăcelii a sosit!

Acestea sunt disponibile în trei variante în funcție de dimensiuni: 160×30 cm, 120×30 cm și 80×20 cm.


Piscina câini Beeztees
 

Piscină câini BeezteesProbabil nu la fel de cunoscut ca brandurile prezentate anterior, Beezsties este, la rândul său, un producător important pe piața accesoriilor pentru câini. Piscinele Beezsties ocupă a treia poziție în topul preferințelor noastre.

Materialele utilizate în fabricarea piscinei sunt destul de calitative, desi probabil nu la fel de rezistente la zgârieturi precum variantele prezentate anterior. Piscinele Beeztees sunt ușor de montat, asigurându-i câinelui tău un moment de relaxare și distracție pe timp de vară.

De asemenea, beneficiază de un orificiu larg pentru eliminarea rapidă a apei din interior.

Piscinele Beeztees sunt disponibile în două dimensiuni, respectiv 160×30 cm și 80×20 cm.


Piscină câini Croci
 

Piscinele Croci încheie topul preferințelor nostru în materie de piscine pentru câini. Aceste piscine sunt ușor de instalat, însă cu mențiunea că pereții lor ceva mai lați față de cei de care dispun piscinele prezentate anterior.

Cu toate acestea, piscinele Croci sunt stabile și îndeajuns de rezistente. Odată pliată, piscina Croci poate fi depozitată și transportată cu ușurință.

Precum toate piscinele din acest top, piscinele Croci dispun de o valvă pentru eliminare rapidă a apei. Coloritul este unul atractiv, piscina îmbinând nuanțe precum albastru închis la interior și caramiziu la exterior.

Piscinele Croci sunt disponibile în două dimensiuni: 80×20 cm și 120×30 cm. Nu necesită umflare cu pompa.

În încheiere

Nu încape îndoială că o piscină pentru câini este un accesoriu obligatoriu, mai ales dacă locuiți în zone unde temperaturile ridicate pe timpul verii sunt ceva obișnuit. Astfel, câinele își va putea recăpăta cu ușurință temperatura corporală indiferent de condițiile meteorologice.

De asemenea, înotul poate ameliora diferite afecțiuni canine, fiind un exercițiu fizic excelent. Dacă prietenul tău blănos adoră apa, o piscină specială va fi principalul atracție pentru acesta atunci când vine vorba de distracție. Este accesoriu pe care câinele și l-ar achiziționa de unul singur pe timpul de vară (dacă acest lucru ar fi cu putință, bineînțeles).

Așadar, aici ai toate informațiile necesare în vederea achiziționării celei mai bune piscine pentru câinele tău! Însă, înainte de a lua o decizie, ia în calcul toți factorii pe care ți i-am expus în rândurile anterioare, în special dimensiunea piscinei în funcție de rasa câinelui tău. De exemplu, dacă deții un Labrador, vei avea nevoie de o piscină ceva mai mare pentru ca amicul tău să se bucure de o bălăceală pe cinste. 

Nu uita că nu doar dimensiunile sunt foarte importante atunci când vrei să achiziționezi o piscină pentru câini, ci și materialul din care aceasta este fabricată.

Niciun stăpân nu-și dorește să bântuie pe diferite site-uri de specialitate săptămâni la rând până va decide care este cea mai potrivită piscină pentru câinele său.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top