Cât valorează un Samoyed pe piața canină?

Pui de Samoyed alături de mama acestuia

Alături de blana sa pufoasă şi albă, spiritul jucăuş şi fericirea nemărginită citită pe chipul său, un Samoyed poate să îţi lumineze şi zilele cele mai gri din viaţa ta.

Dar aşa cum marele alb prietenos este în căutarea unui cămin, s-ar putea ca potenţialii stăpâni să fie speriaţi că nu şi-l pot permite… Oare?

De ce Samoyedul este prima opţiune?

Primul lucru la care te face un Samoyed să te gândeşti este fericirea. Asta pentru că exemplarele din rasă sunt considerate acel prieten vechi, atent şi dulce prin natura sa, emânând bucurie la fiecare pas. Toate aceste trăsături au făcut ca Samoyedul să fie supranumit „Zâmbitorul Sammy”.

Aşadar, care este preţul care se învârte în jurul unui Samoyed?

Costul mediu al unui pui de Samoyed se situează între 1000 ron şi 2000 ron. Precum la oricare câine de rasă pură, există anumiţi factori care influenţează preţul unui Samoyed. De exemplu, dacă eşti în căutarea unui pui înregistrat la Asociaţia Canină, e de aşteptat ca preţul să fie unul mai ridicat.

Un câine fără certificatele respective, va costa mai puţin. Dacă alegeţi drumul mai complicat, va fi nevoie să vă informaţi în detaliu despre pui, cât şi despre crescător – fapt ce va asigura faptul că veţi avea un pui de calitate.

Dacă doriţi să economiști o suma substanţială în vederea achiziţiei unui Samoyed, puteţi opta pentru un exemplar mai înaintat în vârstă. Cum preţul scade odată cu vârsta, preţul unui Samoyed de vârstă medie se va situa între cel al puiului şi cel al seniorului. Dacă vei opta pentru câinele de vârstă mijlocie, vei scăpa de momentele dificile ale creşterii unui pui.

Costul de achiziţionare este doar primul prag – Îngrijirea necesită costuri suplimentare

Dacă ai reuşit să achiziţionezi un exemplar, nu uita că va urma o investiție pe termen lung. Trebuie să îţi asumi şi alte preţuri înainte de a cumpăra câinele.

Dacă ai găsit un crescător din afara ţării, transportul cățelușului ar putea fi un motiv de îngrijorare. Dacă se ajunge în această situaţie, majoritatea crescătorilor vor încerca să te convingă să îi cumperi puiului şi o asigurare.

De asemenea, dacă vrei să te asiguri Samoyedul tău este într-o stare bună de sănătate, carnetul  de sănătate va avea preţul său. Apoi aminteşte-ţi că un control veterinar şi vaccinurile sunt obligatorii.

Apoi urmează cheltuielile de îngrijire ale câinelui pe care va trebui să ţi le permiţi pe tot parcursul vieţii lui. Factori esenţiali precum mâncare, jucării, vizite la veterinar pot fi destul de costisitori. Având în vedere că un Samoyed traieşte între 12 şi 16 ani, cheltuielile pot fi destul de costisitoare.

O decizie importantă asupra unui angajament şi mai important

Cumpărarea unui pui de Samoyed este o decizie importantă nu doar prin prisma preţului său piperat. Alţi factori precum îngrijirea şi mediul înconjurător propice vor cântări greu asupra achiziţionării unui pui de rasă pură.

După o analiză detaliată a situaţiei, vei şti clar dacă Samoyedul este rasa potrivită. Dacă răspunsul este pozitiv, atunci nu mai ai nimic de aşteptat! Cu siguranţă, el se va bucura cel mai mult pentru decizia ta!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top