Preţul unui Terrier Ceh? Nepreţuit!

Terrier ceh la plimbare pe un câmp înverzit

Terrieri Cehi fac parte din grupul raselor canine cu un aspect inconfundabil. Cu botul său lung şi capul turtit, parul facial atipic şi pentru un terrier, acest câine micuţ, dar atletic este o apariţie inedită!

Oare ce mai ascunde acest câine simpatic înainte de a-ţi trece pragul?

Terrierul Ceh – Prezentare generală

Terrierul Ceh a fost folosit iniţial drept câine de vânătoare, formând grupuri. Această calitate i-a conferit şi statutul de câine ideal de familie. Şi aşa cum rasa nu mai este utilizată la vânătoare, calităţile ei au transmis Terrierilor Cehi energie şi agilitate.

Nu fac parte din animalele de companie uşor de întreţinut

Dacă eşti pe cale de a cumpăra un Terrier Ceh, pregăteşte-te să îţi scuturi bine portofelul. Preţul său de plecare este de $1200 de dolari! Unul dintre motivele principale ale preţului piperat este şi raritatea exemplarelor.

În Marea Britanie, unde crescătorii şi canisele înfloresc pe zi ce trece, viitori posesori pot ajunge pe listele de aşteptare în vederea achiziţionării unui Terrier Ceh. În termeni mai economici, adesea oferta nu face faţă cererii!

Pentru că ai de a face cu o rasă rară, s-ar putea să fie nevoie de transportul câinelui achiziționat de la un crescător din afara oraşului sau chiar a ţării. Acest serviciu va avea un cost suplimentar. Apoi te vei mai lovi de alte cheltuieli, cum ar fi înregistrarea, vizitele la veterinar şi vaccinurile.

Investiţiile pe termen lung şi scurt pe durata posesiei unui Terrier Ceh

Dacă eşti convins că Terrierul Ceh este căţeluşul pe care ţi-l doreşti, va trebui să fii avertizat asupra cheltuielilor aferente pe tot parcursul vieţii sale. Unele costuri sunt de natură financiară, altele, precum timpul investit, sunt şi ele la fel de importante.

O sumă importantă de bani se va îndrepta către îngrijirea blănii. Pentru a-i menţine aspectul mătăsos, blana are nevoie de un tratament special: tunderea mustății, bărbii sau a sprâncenelor este necesară lunar.

Pentru că timpul în sine are preţul lui, e bine de ştiut că un Terrier are nevoie de o groază de timp pentru a socializa. Dacă nu-l va primi, el va deveni retras şi introvertit, mai ales când aveţi oaspeţi. Chiar şi după dresaj, Terrierul Ceh poate fi puţin sceptic în raport cu persoanele străine, dar, în majoritatea cazurilor, este un câine prietenos.

De asemenea, este obligatoriu să aloci o parte din ziua ta antrenamentelor. Nu uită că rasa este la origine una de vânătoare şi are nevoie de activităţi afară pentru a atinge bunăstarea meritată. Nu are nevoie de exerciţii dificile precum alte rase, dar asigură-i o plimbare lungă zilnic. De altfel, nu-l scăpaţi din priviri. Rasa este renumită pentru şiretenia şi agerimea sa, mai ales când vine vorba de mâncare. Nu lăsaţi mâncarea la îndemâna sa pentru că riscaţi ca, în timp, să plimbaţi în lesă un minge blănoasă, plină cu răsfăţuri culinare.

Terrierul Ceh va rămâne aproape de tine peste ani şi ani… şi ani

Printre cele mai atractive aspecte ale Terrierului Ceh este durata sa de viaţă. Un exemplar trăieşte în medie între 12-15 ani. Iar asta se datorează în mare parte faptului că este o rasă tânără. A fost descoperit în 1949 şi are tendinţa de a se menţine mai sănătos faţă de rasele apărute înaintea sa.

Vei beneficia de acest avantaj dacă îndeajuns de înstărit pentru a-l îngriji şi dacă timpul liber îţi permite să îi oferi exerciţiile şi dresajul de care el are nevoie.

Vei descoperi cât de mult acest micuţ inteligent se poate ataşa de familie şi îi vei observa îndeaproape spiritul aventuros atunci când vine vorba de plimbări lungi şi timp petrecut pe-afară. Acasă, el va da dovadă de blândeţe şi calm, plus că s-ar putea să fii singurul din cartier care se bucură de tot ce oferă acest căţeluş-minune!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top