5 pași care să te ajute să păstrezi câinele după o separare sau un divorț

Cuplu tânăr și câinele acestora

Mulți proprietari sunt de acord că noi îi tratăm pe prietenii noștri cu blană ca și cum ar face parte din familia noastră restrânsă, cu toate acestea, în ceea ce privește legea, animalele de companie sunt considerate drept proprietate personală. În timp ce poți primi atât de multă bucurie de la un cățelandru care intră în relația ta, dacă decizi să oprești relația sau să divorțezi, poate fi dificil de decis cine primește custodia câinelui.

Suntem o națiune de iubitori de animale, așa că nu este o surpriză să aflăm că în 2017, în Statele Unite, se estima că trăiesc 89,7 milioane de câini, așa că dacă nu poți suporta să-ți iei la revedere de la cățelușul tău, iată câteva modalități care să te ajute să păstrezi animalul după o separare sau după un divorț.

Planifică din timp

Când intrăm într-o relație, este firesc să ne așteptăm ca aceasta să dureze pentru totdeauna, însă, din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Pentru a ști cum stai, este întotdeauna cel mai bine să vorbești cu partenera/partenerul tău de la începutul relației despre mai multe probleme cheie, cum ar fi cu cine rămâne animalul de companie în cazul în care va avea loc o separare. Există unii oameni care aleg chiar să semneze un contract prenuptial pentru animalele de companie, care prezintă modul în care se va avea grijă de acestea în cazul în care relația nu funcționează.

Decide ce este cel mai bine pentru câinele tău

În timp ce instanțele de judecată consideră animalele de companie drept proprietate personală, asta nu înseamnă că ele nu iau în considerare și alți factori. Dacă poți demonstra instanței că urmărești din inimă binele câinelui, este foarte probabil ca instanța să îți încredințeze ție câinele. Pentru a avea un caz solid, să ai pregătit un plan pentru îngrijirea câinelui în timp ce tu lucrezi sau te ocupi să obții dosarul lui de la veterinary. Acest lucru te poate ajuta să arăți instanței cât de dedicat și îndreptățit ești să fii singurul proprietar al cățelului tău.

Ia în considerare cine a avut primul câine

Dacă ai intrat în relație deținând deja un animal de companie, este corect să continui pe aceeași linie sau să iei în considerare cine a avut câinele mai întâi (oricât de greu poate fi să-l lăsați să plece!). Deoarece animalele de companie sunt considerate drept proprietate personală, este probabil ca judecătorul să încredințeze animalul de companie proprietarului initial al câinelui.

Nu te baza pe instanțe pentru a negocia custodia în locul tău

Cu excepția cazului în care ai un contract prenupțial pentru animalele de companie, nu te poți baza pe instanță pentru a pune în aplicare dreptul de a-ți vizita prietenul cu blană. Unicul scop al divorțului este de a consfinți sfârșitul unei relații și de a împărți definitiv proprietatea.

Cere ajutor

Dacă te afli la capătul puterilor și nu știi în ce direcție să o iei, cel mai bine este să faci mai multe cercetări legate de cine primește animalul de companie într-un divorț. Cunoașterea este putere, deci cu cât faci mai multe cercetări, cu atât ai șanse mai mari să obții custodia exclusivă a câinelui iubit.

Trecerea printr-o separare sau printr-un divorț este destul de grea în sine, așa că atunci când vine vorba de a decide cine va primi câinele, întregul proces poate fi dificil și copleșitor. Deși poate fi o decizie simplă pentru unele cupluri, pentru altele poate fi un motiv de luptă pe viață și pe moarte, așa că asigură-te că planifici din timp, decide ce este în interesul câinelui, precum și cere ajutor care să-ți crească șansele de a păstra la tine cățelul mult iubit.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top