Golden Retrieverul în miniatură (Confort Retriever): studiu și ghid aprofundat asupra rasei

Acest câine adorabil este un Golden Retriever în miniatură, denumit și Confort Retriever

Rasa Golden Retriever se bucură de o mare popularitate. Cu toate acestea, mărimea sa a fost considerată un impediment pentru a-și putea etala afecțiunea și devotamentul într-o casă. Golden Retrieverul în miniatură este un “câine de designer” care, pe hârtie, poate combate acest aspect. Dar se ridica acești câini in miniatura la înălțimea lucrurilor pentru care sunt renumiți Golden Retrieverii?

Golden Retrieverul în miniatură – Prezentare generală

Spre deosebire de mulți câini de designer, Golden Retrieverul în miniatură pare să aibă o poveste de origine mai cunoscută. Își are rădăcinile la începutul anilor 2000, când un crescător din Kentucky a încrucișat un Golden Retriever, un Poodle și un Cocker Spaniel. După câțiva ani, Spaniel a fost exclus din încrucișare din cauza tendințelor sale agresive.

Amestecul Golden Retriever/Poodle rezultat are și un nume de marcă: Confort Retriever. Acestea fiind spuse, pe măsură ce mai mulți crescători au început să producă acest hibrid, câțiva au revenit la designul original format din trei câini.

Aceasta are ca urmare o căutare destul de unică în procesul de achiziționare a câinelui  Deoarece există un dezacord cunoscut cu privire la modul în care este creat hibridul, trebuie să întrebi dacă Confort Retriever are în componență vreun Cocker Spaniel. Includerea acestui al treilea câine poate modifica personalitatea câinilor.

Acestea fiind spuse, Confort Retriever a fost conceput cu un singur scop: șansa de a achiziționa un Golden Retriever oferită acelor stăpâni care aveau un spațiu prea mic pentru îngrijirea un Goldie. Codul genetic al hibridului este o dovadă în acest sens. Codul genetic tipic al rasei Confort Retriever variază între 50 și 75% Goldie.

Așa cum bănuiești, acest design Golden în cea mai mare proporție dobândește caracteristicile fizice ale unui Golden, mai puțin mărimea acestuia. Blana dublă, culoarea, botul lat, expresia ochilor și urechile fluturânde provin în totalitate din gena Goldenului. Însă, în cazul în care în încrucișare a fost inclus și Spanielul, blana unui Confort Retriever va fi într-un singur strat și ondulată.

Doar pentru că acest hibrid este conceput a fi un Golden Retrieverul miniatural, nu te aștepta să ții în palme o rasă de tip toy. Confort Retrieverul cântărește de obicei între 9 și 22 de kg și măsoară în înălțime între 35 și 50 cm.

Ce tip de personalitate va avea Confort Retrieverul?

Deoarece putem identifica originile Confort Retrieverului cu o precizie semnificativ mai mare decât în cazul altor hibrizi, putem elimina multe presupuneri legate parțial de alți hibrizi. Este general acceptat faptul că acești câini mai mici adoptă comportamentul unui Golden.

Ca atare, aceștia sunt câini de lucru energici, suficient de inteligenți pentru a îndeplini sarcini complexe. ADN-ul joacă un important rol în căutarea unor activități ce le solicită intelectul, așa că vor fi în căutarea lor – chiar dacă este un simplu joc de aport.

Confort Retrieverul este un câine de familie foarte loial care își găsește fericirea prin simplul fapt că este aproape de cei pe care îi îndrăgește. Îi va fi ușor să-și exprime sentimentele prin zâmbetul adorabil care îl caracterizează. Pentru că este mai mic, vi se poate întâmpla de multe ori să dați peste el accidental, fără a-l observa.

Ca și verii lui mai mari, Confort Retrieverul nu latră mult, așadar nu se poate înscrie în categoria câinilor de pază.  Va fi mai puțin eficient decât un Golden care cel puțin se poate folosi de statura lui masivă pentru a intimida.

Deși Confort Retieverilor le place joaca, sunt mai potriviți pentru interior. Din fericire, dimensiunea lor mai mică este un avantaj pentru stăpânii care se pot adapta mai bine nevoilor lor. Tot dimensiunea lor îi face un câine excelent pentru copii, în special dacă luăm în considerare că moștenesc temperamentul blând al Goldenului.

Există o mică abatere de la regulă. Deoarece la formarea lui a contribuit și Cockerul Spaniel, Confort Retrieverul va afișa puțină agresivitate bruscă. Pentru a evita aceasta tendință potențială, trebuie să te asiguri că iei câinele de la un crescător responsabil care îți va spune dacă gena Cockerului Spaniel este inclusă sau nu.

Temperamentul unui Confort Retriever

Confort Retrieverul este un câine plin de energie, ale cărui instincte de joacă sunt transmise genetic de la tradiționalul Golden. Aceasta înseamnă că are nevoie de multe mișcare fizică pentru a-și menține starea bună de spirit. Se recomandă să îi oferi zilnic cel puțin 30 de minute de efort intens.

Marele avantaj este că atâta timp cât are parte de mișcare zilnică, acest câine este ideal pentru un apartament. Aceasta este un fel de schimbare de paradigmă de la tradiționalul Golden care nu se împacă bine cu traiul într-un apartament. Acestea fiind spuse, ar ajuta dacă micuțul ar avea acces la o curte.

Ca si tradiționalul Golden, grație loialității grozave care îl caracterizează, un Confort Retriever se va adapta cu bucurie programului tău de mișcare. Astfel, poate fi un companion perfect pentru jogging, plimbări, înotat în piscină. Este recomandat să îi monitorizezi activitatea – dacă îi permiți, va face exces de zel din cauza aportului de energie.

Deoarece Confort Retrieverul este un câine cerebral, trebuie să îi oferi activitate mentală în proporție corespunzătoare. O jucărie puzzle sau jocul de aport a unei minge de tenis îi vor satisface această necesitate. Fiind un câine de lucru, va privi activitățile distractive de urmărire ca pe o sarcină ce trebuie dusă la bun sfârșit.

Este dificil să dresezi un Confort Retriever?

Un Confort Retriever se adaptează ușor ședințelor de dresaj. Din încrucișare au rezultat calități precum inteligența, dorința de a mulțumi și de a fi receptiv la comenzi. Deși toate aceste calități nu îl transformă în câinele perfect peste noapte, te vor scuti, totuși, de un mare efort.

În cazul în care Confort Retrieverul tău prezintă și genele Cockerului Spaniel, dresarea lui va necesita un efort suplimentar și un plus de răbdare din partea ta. Acest lucru implică în special socializarea, deoarece obișnuindu-l în preajma altor oameni și câini, tendințele agresive aduse de Cockerul Spaniel vor fi eliminate.

Confort Retrieverii au nevoie de aceeași îngrijire precum Goldenii?

Pe lângă altele, Goldenii sunt cunoscuți pentru cantitatea mare de păr pe care o pierd. Cu toate acestea, Confort Retrieverul năpârlește mai puțin, până în punctul în care unii consideră cățelul ca fiind hipoalergenic. O parte a motivului este dimensiunea câinelui, dar și Pudelul are o anumită contribuție.

În ciuda faptului că năpârlește puțin, blana dublă a câinelui va trebui periată de 2-3 ori pe săptămână pentru a-și menține strălucirea și sănătatea. Pe lângă asta, trebuie să te ocupi și de îngrijirea generală care presupune curățatul urechilor, periajul dinților și tăiatul unghiilor.

Sănătatea unui Confort Retriever

Ca și în cazul celorlalți câini hibrid, preocupările cu privire la sănătatea unui Confort Retriever sunt relativ necunoscute. Aceasta se datorează încrucișării relativ recente a rasei, de aproximativ zece ani.  Totuși, deoarece structura genetică a rasei înclină puternic spre Golden Retriever, preocupările în materie de sănătate ar putea fi privite dintr-o perspectivă mai solidă.

Spre exemplu, Goldenii sunt mai predispuși la afecțiuni oculare, displazie articulară, alergii sau probleme ale pielii. Astfel, este corect să anticipăm posibilitatea apariției unor astfel de probleme la Confort Retriever.  Trebuie luată în considerare și predispoziția pentru boli atribuită celeilalte ramuri genetice și anume Pudelul.

Costurile unui Confort Retriever

Fără îndoială, nu există o altă rasă hibrid cu o gamă a prețurilor atât de variată. Ai putea găsi unul la cel puțin 700$ sau cel mult 6000$. Această fluctuație este cauzată de factori atenuanți, cum ar fi vârsta câinelui și crescătorul și este condiționată și de cerere – amintește-ți, în esență este varianta de dimensiuni reduse a celui mai iubit câine de pe planetă.

Această preț substanțial nu include și celelalte costuri pe termen lung asociate de obicei cu proprietatea câinelui. Atunci când te decizi dacă îți permiți acest câine, este recomandat să iei în calcul și costurile înregistrării, vizitelor la veterinar, sterilizării, hranei și altor  și alte accesorii esențiale câinelui. Dacă decizi că nu te încadrezi în gama de preț a câinelui, acest lucru te scoate din gama de preț a câinelui, poți căuta o altă rasă.

Un cățel adorabil

Dacă îți poți permite să deții un Confort Retriever și să îi satisfaci nevoile de mișcare, îți vei da seama că acest hibrid este tot ce ți-ai fi putut dori vreodată. Dulce, loial și energic, acest câine mai mic a moștenit toate calitățile adorabile ale unui Golden, fără a avea nevoie de atât de mult spațiu. Nu te-ai mai putea întoarce la varianta originală.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top