Motivele pentru care un Ciobănesc german este câinele potrivit

Grup de Ciobănești germani de diferite culori

Inteligent şi amabil, Ciobănescul german este priceput la toate! Un câine poliţist excelent, este partenerul perfect într-o misiune împotriva răufăcătorilor. Pentru copii, el este un câine adorabil şi un adevărat protector.

Pe lângă acestea, există şi alte motive care fac din Ciobănescul german un câine ideal.

Ciobăneştii germani – Prezentare generală

Notorietatea rasei a luat amploare şi prin faptul că Ciobănescul german a fost primul câine care a devenit un star de cinema – Rin Tin Tin a avut un succes imens în anii 20. În timp ce carisma nativă şi aspectul atrăgător îl fac să arate excelent în faţa camerelor, inteligenţa, puterea şi agilitatea îl recomandă pentru trupele speciale. Aşadar, nu ţi-ai dori să fii de cealaltă parte a legii şi să te confrunţi cu acest câini!

Adaptabilitatea – Trăsătura cheie a Ciobăneștilor german

Combinaţia dintre instinctul nativ de câine de turmă şi mintea sa ageră îl face pe acesta capabil de a se adapta în orice împrejurare. Datorită acestei trăsături, ei vor fi mereu prima opţiune atunci când situaţia solicită un câine de muncă pe care te poţi baza. De altfel, ciobăneştii germani excelează şi în postura de câine-ghid sau câine-salvator.

Versatilitatea rasei recomandă Ciobănescul german ca fiind şi un ideal câine de familie. Abilităţile lui de câine păstor îl fac să fie foarte protectiv faţă de cei mici din familie.

Dacă în cazul majorităţii raselor vei avea de furcă prin prisma schimbărilor din viaţa ta şi puterii lor de adaptare, ciobănescul german se va lasă dus de val si se va adapta cu uşurinţă, de exemplu, într-o nouă locuinţă. Au o imunitate dezvoltată şi o medie de viaţă între  11 şi 13 ani.

Nu este un câine potrivit pentru orice stăpân

Chiar dacă este atât de versatil şi adaptabil, Ciobănescul german nu este pentru oricine. Există anumite lucruri pentru care trebuie să fii pregătit înainte de a achiziționa un astfel de câine ca să devii stăpânul pe care Ciobănescul german îl merită.

El are nevoie de exerciţiu fizic, nu doar pentru sănătatea corpului, ci şi pentru cea a minţii. Fiind un câine utilitar, el simte nevoia de plimbări, antrenamente, lucruri care-l vor menţine concentrat.

Dacă eşti prea comod pentru a-i oferi toate acestea, locuinţa ta va avea de suferit. Un Ciobănesc german plictisit, dar plin de energie, îşi va găsi singur activitate. Dacă nu le dedici timpul necesar, îţi vor face viaţa un coşmar.

Deşi ei au o putere imensă de adaptare, gândeşte-te de două ori înainte să achiziţionezi un Ciobănesc german într-un apartament micuţ. Vorbim despre o rasă de dimensiuni mari. Dacă nu dispui de spaţiul necesar pentru echilibrul mental si fizic al câinelui, ar trebui să te reorientezi.

La final, trebuie să ştii că Ciobănescul german va lasă în casă o grămadă de păr. Asta pentru că rasă dispune de o blană dublă care trece pe parcursul anului prin câteva perioade de năpârlire. Chiar dacă îl vei peria de câteva ori pe săptămână, aşteaptă-te să găseşti în continuare păr prin casă.

Un câine irezistibil!

Nu este de mirare că Ciobănescul german a fost un star hollywoodian în trecut. Şarmul său, loialitatea şi iubirea vor pătrunde în casa ta dacă îi vei oferi câinelui dresajul şi mişcarea de care el are nevoie. Primeşte-l în viaţa ta, iar el îţi va arăta ce înseamnă sa fii cel mai bun prieten al omului.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top