Beagle – Cum să găsești jucăriile potrivite

Acest pui de Beagle aleargă liniștit în curte cu o mingiuță roșie în gură

Beagle este o rasă de câini de dimensiuni mici care în trecut era folosită în principal pentru vânarea animalelor mici, cum ar fi iepuri și vulpi. De când rasa modernă a fost dezvoltată pentru prima dată în Anglia la începutul secolului al XIX-lea, Beagle a trecut încet tranziția de la vânătoare la depistarea bombelor și eforturile de salvare.

Natura lor curioasă, blândă, prietenoasă și foarte energică au făcut din Beagle una dintre cele mai cunoscute rase de câini din lume. Aceștia sunt aproape omniprezenți în cultura populară și gospodăriile casnice. Totuși, temperamentul lor vine și cu un mare dezavantaj: datorită naturii lor independente, împreună cu instinctele lor de vânătoare puternice, pot fi foarte greu de controlat. Acest fapt este și mai evident atunci când vine vorba de jucării, care chiar vor fi ignorate dacă nu le vor găsi interesante.

Jucăriile de mestecat

Ca multe alte rase de câini, Beagle au un impuls instinctual de a mesteca tot ce văd, în special în stadiile  incipiente ale vieții lor, fie pentru că le cresc primii dinți (ceea ce este dureros pentru ei), ori din pură plictiseală (nu este nimic mai amenințător decât un Beagle plictisit). Dacă nu este gestionat adecvat, acest instinct natural care îi caracterizează poate deveni extrem de distructiv odată ce ating maturitatea.

Datorită determinării și a instinctelor de vânătoare adânc înrădăcinate, Beagle poate fi un pic prea încăpățânat pentru binele lui – întreabă orice proprietar care s-a străduit vreodată să-l convingă să coboare de pe canapea.

Certând sau înfuriindu-te pe cățelușii tăi Beagle nu va rezolva problema – de fapt, nu vei face decât să o agravezi și să stimulezi câinele să continue. Cea mai bună abordare este să găsești terenul de mijloc – învățarea cățelului că mestecarea este total acceptabilă, dar numai pe anumite obiecte destinate.

De aceea, oferind câinelui tău jucării de mestecat încă din stadiul incipient poate fi o modalitate bună de a-l învăța în special obiceiuri sănătoase de mestecat, dar și ascultare și disciplină în general.

Ținând cont de faptul că Beagle este special în felul lui, va trebui să treci prin vechea metodă de încercare și eroare înainte de a găsi jucăriile care chiar îi vor plăcea.  Dar, în general, este bine să alegi jucării care au o formă asemănătoare lucrurilor familiare Beagle-ului.  Jucăriile în formă de animale (rațe, vulpi, iepuri etc.) vor declanșa instinctul de vânătoare al câinelui Beagle și îl vor ține departe de obiectele tale prețioase.

Jucării care vor ține câinele Beagle ocupat

Câinii din rasa Beagle au tone de energie – ceva ce îi face atât de atrăgători de la început. Pe de altă parte, proprietarii de câini (în special cei cu puțină experiență) s-ar putea simți un pic copleșiți de alergarea continuă și de dorința de a se juca și de a rămâne activi. Beagle, prin natura lor, sunt construiți genetic să fie constant în urmărire, astfel că jucăriile lor ar trebui, evident, să fie concepute pentru a controla impulsurile lor.

Pe lângă plimbările zilnice (recomandabil în număr de două), cu un Beagle va trebui să petreci 30 până la 45 de minute zilnic, angajându-te în diverse activități. În timp ce vechiul joc al aducerii este cu siguranță o modalitate bună de a-l menține pe Beagle fericit și activ, uneori nu este suficient pentru a-și păstra rezervele de energie la un nivel normal. Pentru a face asta, va trebui să fii puțin creativ.

Am specificat mai devreme că Beagle este folosit de forțele de lucru pentru detectarea bombei și misiunile de salvare. Ai putea face ceva similar, acasă, ascunzându-i jucăriile în diferite locații și încurajându-l să le caute.

De exemplu, i-ai putea ascunde osul de cauciuc în spatele canapelei, sau și mai bine, într-un loc în care, de obicei, nu se plimbă foarte des. Făcând acest lucru, îi vei satisface instinctele de vânătoare și îl vei ajuta să stabilească o legătură între un comportament bun și recompensă.

Jucării pentru companie

Nivelurile lor ridicate de energie și dorința de a face pe plac proprietarilor vin cu un dezavantaj imens: devin plictisiți și deprimați atunci când sunt lăsați singuri. Aceasta este ceea ce experții numesc „anxietatea de separare”, o problemă de care majoritatea câinilor suferă ori de câte ori proprietarul nu este în preajmă pentru a-i distra.

Între a cumpăra un alt Beagle sau a angaja o „bonă pentru câine”, cel mai simplu mod de a-și calma sentimentele de singurătate și frica de abandon este de a obține jucării făcute special pentru a oferi câinelui un sentiment de companie.

Concluzie

Beagle sunt câini deștepți, curioși, cărora le place să se joace și să rămână activi, dar pot fi, de asemenea, o întreținere puțin prea mare pentru unii proprietari, care au avut rase cu energie scăzută înainte sau nu au prea multă experiență cu creșterea câinilor. Proprietarii Beagle actuali sau potențiali ar trebui să se străduiască să găsească jucării potrivite pentru temperamentul și îndemnurile naturale ale câinelui – practic, orice lucru care va menține compania câinelui și îi va satisface impulsul de a urmări și de a mesteca. S

perăm că acest articol ți-a oferit câteva informații despre ce anume ar trebui să cumperi pentru animalul tău iubit. Și amintește-ți că fiecare Beagle este special – dacă o jucărie nu pare să funcționeze, nu renunța, fii persistent și încearcă alta.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top