Devotat si jucăuș – Încrucișarea dintre Boxer şi Labrador

Boxadori surprinși în diferite ipostaze

Este uşor de înţeles cum încrucişarea dintre un Boxer şi un Labrador a devenit atât de populară în lumea metișilor. Aspectul puternic, dorinţa de joacă şi loialitatea acordată familiei vor aduce cu siguranţă zâmbetul pe buzele iubitorilor de câini. Cu toate acestea, este necesar să ştiţi câteva lucruri înainte de a aduce sub acoperiş acest câine-hibrid.

Scurtă prezentare a Boxadorului

Se presupune că Boxadorul a intrat în ringul lumii canine pentru prima oară acum 10-15 ani, fiind destul de proaspăt printre metişi. S-a bucurat de o popularitate ridicată în ultimii ani poate şi încadrării sale în rândul cânilor de talie mari, chiar uriașă. Privind pedigree-ul raselor din care provine, această clasificare se justifică în totalitate.

În multe din cazuri, Boxador arată precum un Boxer masiv. De obicei, poartă o blană mătăsoasă şi strălucitoare, colorată în două tonuri,  negru cu arămiu sau alb cu negru. Metişii moștenesc si fălcile atârnânde consacrate în rândul Boxerilor.

Chipul şi capul Boxadorului îi oferă acestuia un aspect unic. Botul specific este acompaniat de o pereche de ochi expresivi, ce ne duc cu gândul la cei ai Labradorului. Capul Boxadorului este chiar mai mare decât cel al Labradorului.

Este clar că acesta e un gigant în lumea canină. Metisul cântăreşte între 23 şi 50 de kilograme şi măsoară între 60 şi 64 centimetri. Dacă îţi cauţi un tovarăş de talie mică, nu-l vei găsi aici.

Cunoaşte personalitatea unui Boxador

Pentru a începe să înțelegi modul de gândire al unui Boxador, este important să arunci o privire asupra celor două rase de formare ale acestuia. În cazul acestui metis aparte, el provine din două rase de muncă destoinice.

În orice caz, ambele au particularităţi în modul de abordare ale sarcinilor, acestea manifestându-se şi în cazul hibridului.

Labradorul Retriever îşi are originile în Canada şi s-a consacrat drept un câine de muncă şi de vânătoare excelent pe timp de zi, noaptea fiind afectuos şi dedicat stăpânului. Capacitatea sa de a duce la bun sfârşit sarcini precum aducerea peştelui descriu inteligenţa de care rasa dă dovadă. În acelaşi timp, dorinţa lui de a mulţumi pe toată lumea şi loialitatea de care dă dovadă pentru membrii familiei, întăresc latura sa sensibilă.

Boxerul, de asemenea, a fost creat pentru muncă şi vânătoare, însă gena sa protectoare l-a recomandat şi drept câine de pază sau de luptă. Rasă este în continuare renumită pentru modul în care îşi protejează teritoriul şi pe cei dragi, iar impresia de câine dur la prima vedere este estompată de temperamentul său jucăuş, uneori prostuţ şi drăgălaş, atunci când lasă garda jos.

Una dintre cele mai importante observații asupra Boxadorului este că acesta a îngropat adânc firea posesivă şi protectivă a Boxerului. El este un câine calm, precum Labradorul, iar dorinţa de a-i face pe cei din jur fericiți este vârful de lance al personalității Boxadorului. Această dorinţă de neoprit îl recomandă drept unul dintre cei mai loiali câini pe care îl vei întâlni vreodată.

Odată ce instinctul de gardian îşi pierde din intensitate, dorinţa de joacă şi neîndemânarea amuzantă de care dă dovadă uneori Boxerul strălucesc deasupra temperamentului Boxadorului.

Metisul este un campion al comediei! Datorită inteligenţei sale, el va şti ce te va amuza de fiecare dată, hrănindu-se cu hohotele de râs ale celor dragi. Desigur, acest comportament poate degenera dacă nu sunteţi atenţi.

Comportamentul jucăuş şi frenetic face din Boxador un câine ideal pentru cei mici. Iar acest lucru capătă sens în totalitate atunci când privim către rasele părinţilor acestuia, ambele câini fiind excelenți în prezenţa celor mici. De asemenea, el nu tinde să latre excesiv – o caracteristică atractivă pentru ce care ţin cu adevărat la orele lor de liniște.

Temperamentul şi nevoia de exerciţii ale Boxadorului

Sunt momente în care veţi crede ca Boxadorul are un singur gând bine stabilit, anume „hai să ne jucăm!”. Acest câine energic adoră statul sub cerul liber, bucurându-se de fiecare moment. Dacă nu îi puteţi satisface această nevoie, el îşi va expune latura răutăcioasă, devenind un adevărat uragan pentru gazon, mobilă sau alte bunuri.

Din cauza mărimii sale, nevoia de exerciţiu fizic este pe măsură. Boxadorului nu îi va ajunge spaţiul oferit de un apartament. Nici măcar o curte mică nu îi va satisface apetitul pentru mişcare. Un stil de viaţă sedentar nu va rezona cu stilul energic şi sportiv al Boxadorului. Pentru o viaţă sănătoasă şi bunăstarea emoţională a patrupedului, oferiţi-i zilnic o plimbare de minimum 30 de minute, plus timp rezervat jocurilor ce necesită efort fizic.

Dacă mişcarea şi sportul sunt vitale pentru dumneavoastră şi consideraţi că posesia unui câine vă limita activităţile, fidelitatea Boxatodorului îl va face pe acesta să vă însoțească la jogging sau alte activităţi fizice pe care deja le practicaţi.

De asemenea, Boxadorii sunt nişte câini cu un intelect ridicat, iar inteligenţa lor are nevoie de stimuli. Un simplu joc de-a prinselea cu o minge de tenis îi va ţine câinelui mintea ocupată. Dacă veţi sări peste această activitate, Boxadorul va apela la metode drastice şi costisitoare pentru a vă atrage atenţia.

Un alt motiv întemeiat al exerciţiilor fizice şi sesiunilor de joacă alocate Boxadorului este capacitatea lui incredibilă de a lua în greutate. Apetitul său este greu de stăpânit. E recomandat să îi oferiţi 4-5 cupe de mâncare uscată pe zi, împărțite în două mese regulate.

Dresajul Boxadorilor

Datorită inteligenţei sale, Boxadorul va fi mult mai uşor de dresaj în comparație cu alţi câini. Sunt nişte buni asculători şi vor înţelege comenzi variate fără prea multe repetiţii. Dorinţa lui de a vă face pe plac joacă un rol foarte important în temperamentul adoptat de ei pe parcursul şedinţelor de dresaj.

În pofida acestor calităţi native ale Boxadorului, nu vă culcaţi pe o ureche: dresajul e chiar floare la ureche. Este necesar să construiţi un plan ar şedinţelor de dresaj în jurul câtorva caracteristici esenţiale: fermitate, pozitivitate şi cât mai multe laude. Dar, înainte de aceasta, asiguraţi-vă că amicul dumneavoastră a socializat îndeajuns cu alte persoane şi alţi câini.

Îngrijirea necesară unui Boxador

Doar pentru că blana acestuia este mătăsoasă şi scurtă, nu considerați că necesită mai puţină îngrijire. Deşi, la prima impresie, câinele nu lasă blană, el năpârleşte sezonier, deci aşteaptă-te la ceva păr prin casă.

Cea mai eficientă metodă de eliminare a părului neplăcut lăsat prin apartament/casă este perierea săptămânală a câinelui. Nu numai că veţi scăpa de firele de păr, dar amicul dumneavoastră se va bucura de un aspect sănătos şi strălucitor al blănii. Baia regulată vă reduce la minimum neplăcerile cauzate de schimbarea blănii.

Luaţi în calcul şi celelalte aspecte ale îngrijirii elementare, cum ar fi curăţatul urechilor şi periajul dinţilor. Acestora li se adaugă tăierea unghiilor. În acest caz, unghiile câinelui îşi pot menţine o dimensiune optimă constantă dacă animalul se va deplasa pe suprafeţe abrazive, cum ar fi asfaltul.

Există probleme de sănătate specifice Boxadorilor?

Media de viaţă a unui Boxador se poziţionează undeva între 12 şi 15 ani. Precum în cazul altor câini-hibrid, istoria prea recentă nu ne poate spune dacă există sau nu afecţiuni specifice acestui tip de metis. În orice caz, putem privi istoricul raselor părinţilor Boxadorului pentru a depista indicii.

De exemplu, balonarea va fi una dintre probleme, afecţiune aferentă, în general, raselor de talie mare. O altă predispoziţie ale raselor de dimensiunea Labradorilor este displazia de şold. Problemele ochilor şi alergiile fac şi ele parte din moştenirea nedorită a pedigree-ului.

Cât costă acest câine magnific?

Preţul mediu al unui Boxador se situează între 500 şi 800 de dolari. Acesta nu include şi restul cheltuielilor auxiliare în vederea creşterii şi îngrijirii sale. Vizitele la veterinar, înregistrarea câinelui, jucăriile şi alte necesităţi au, de asemenea, preţul lor.

Nu uita să iei in calcul costurile de hrănire ale uriaşului. Cele 4-5 cupe zilnice de mâncare uscată de cea calitate vor fi adăugate la cheltuielile lunare. Preţul alimentaţiei Boxadorului te poate surprinde dacă nu eşti în perfectă cunoștință de cauză.

Un munte de iubire!

Dacă dispui de spaţiul necesar şi un spirit tânăr şi activ, Boxadorul ţi se potriveşte de minune! Acest câine loial, adorabil şi uşor de antrenat ştie şa fel de uşor să pătrundă în adâncul inimii tale. S-ar putea ca amicul tău să fie cel mai mare câine pe care îl cunoşti, însă şi cel mai dulce dintre ei!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top