Metisul Beagle-Labrador (Beagador) – Informații și lucruri fascinante

Pui de metis Beagle-Labrador privind drăgălaș către aparatul de fotografiat

Câinii metis pot fi animale extraordinare și, dacă vrei dovada vie, aruncă o privire asupra rasei mixte Beagle-Labrador. Numit și Labbe, (sau în unele cazuri Beagador), silueta elegantă și corpul robust, al acestui  câine te vor face să întorci capul. Dar este potrivit pentru tine?

O privire asupra acestui câine chipeș

Precum în cazul majorității câinilor metis, nu există o anumită dată a apariției rasei Labbe. Totuși, se crede că acest hibrid cu blană netedă rezultat din încrucișarea unui Beagle cu un Labrador își are originile în Statele Unite.

Este fără îndoială unul dintre cei mai deosebiți câini designeri din jur. Își cultivă aspectul unic în primul rând deoarece păstrează în mod obișnuit o mulțime de caracteristici fizice distincte ale rasei Beagle, fiind în același timp mai aproape de dimensiunea Labradorului. Acest lucru este evident mai ales pe chipul, botul și blana câinelui.

Această încrucișare unică face ca Labbe să arate în esență ca un Beagle uriaș. Astfel, caracteristicile înfățișării unui Labbe – în special ochii calzi, expresivi – par a fi transpuse la o scară mai mare. Privirea acestuia îl face să pară un cățeluș, chiar și atunci când exemplarul ajunge la maturitate.

Desigur, aceasta nu înseamnă ca Labradorul este complet exclus din ecuația genetică. Labbe moștenește  corpul robust și silueta Labradorului. Nu va fi la fel de mare ca un Labrador, dar va putea atinge până la 61 cm înălțime. Metisul va moșteni din partea Labradorului și culoarea blănii, cum ar fi galben, negru, sau ciocolatiu.

Personalitatea unui Labbe

Deși Labbe există de prea puțin timp pentru a putea crea un profil al personalității acestui câine precum în cazul unei rase pure, există suficiente informații pentru a putea estima în care acest câine va acționa, va face parte din viața ta și te va bucura în fiecare zi.

De fapt, una dintre trăsăturile deosebite de personalitate ale unui Labbe demonstrează frumusețea încrucișării celor două rase. Rasele de proveniență ale unui Labbe au o reputație solidă drept câini de vânătoare, dar au și câteva defecte. De exemplu, Labradorii nu au abilități de urmărire, în timp ce Beagle sunt renumiți pentru dificultățile pe care le întâmpină atunci când trebuie să facă aport.

Labbe nu prezintă această problemă, deoarece moștenește cele mai bune calități pentru vânătoare de la ambele rase pentru a excela în acest domeniu. Acest câine își va folosi nasul de câine de vânătoare pentru a detecta și urmări mirosurile specifice prăzii și își va îndeplini sarcina aducând tot ceea ce i-ai cerut.

Unul dintre motivele pentru care va duce la bun sfârșit sarcinile de recuperare este inteligența sa. Intelectul câinelui îi permite să detecteze lucrurile destul de rapid, în special dacă are la bază un dresaj ferm și consecvent. Datorită abilității de a adulmeca și a intelectului său, acesta este un câine dornic să descopere lucruri noi, mai ales în aer liber.

Spre deosebire de Beagle, renumiți pentru firea lor încăpățânată, Labbe tinde să se adapteze cu ușurință diferitelor situații, precum un Labrador. Prin natura jucăușă și blândă, alături de comportamentul răbdător, acesta este o alegere nemaipomenită dacă aveți copii acasă. Datorită personalității sale exaltante, cel mai probabil se va bucura de atenția copiilor tăi.

Un Labbe la joacă

Labbe adoră să fie în aer liber și va profita de orice ocazie de a sta afară, dacă îi vei permite acest lucru. Aceasta El va găsi pământul drept un loc de joacă), găsind tot felul de ștrengării distractive și interesante în care să se implice. Dar și apa este la fel de atractivă pentru el, pentru că este un înotător excelent care adoră să se răcorească și să se joace în apă și în apropierea acesteia.

La ce să te aștepți când aduci acasă un Labbe

Un Labbe este un câine foarte energic, care va căuta modalități de a-și consuma energia cât mai mult cu putință. Dacă nu îi oferi o cale de a face asta, ar putea ajunge să dezvolte un comportament destul de distructiv. Dragostea sa pentru aer liber face practic indispensabilă amenajarea unei curți sau a unui spațiu de locuit mare – acesta nu este un câine potrivit pentru viața în apartament.

Pentru a-l menține fericit, îi poți pune lesa și scoate la plimbări zilnice. Când nu faceți mișcare, lasă-l pe acesta să își etaleze abilitățile sale înnăscute de recuperare implicându-l într-un joc motivant în curtea din spate. Deoarece este atât de inteligent, metisul Beagle-Labrador este un candidat nativ pentru diverse sporturi dedicate exemplarelor canine, cum ar fi prinderea mingii sau a discului zburător.

Un mic semnal de alarmă: pe măsură ce Labbe-ul tău se maturizează, acesta poate deveni leneș, trăsătură deja celebră a rasei Beagle. Ține doar de nivelul tău de implicare pentru a-l încuraja să continue mișcarea. Dacă nu, poți deține un câine obez, nesănătos în cel mai scurt timp.

Acest lucru capătă mult sens deoarece apetitul unui metis Labrador-Beagle este imposibil de stăpânit.deosebit de relevant deoarece acesta este un câine care ar putea mânca oriunde dacă îi permiți. Deși ar trebui să-i oferi mâncare de cea mai bună calitate, trebuie să acorzi atenție și cantității de hrană pe care i-o vei pune câinelui la dispoziție. În principiu, trebuie să rămâi la o doză zilnică de 1 ½ până la 2 ½ cești, în funcție de vârstă și stil de viață.

Dresajul unui Labbe

Inteligența pură și tendința ocazională de a deveni uneori încăpățânat a unui Labbe pot face oarecum dificil dresajul acestuia. Pentru a reuși, este necesar să ramai îngăduitor și ferm cu el, ca nu cumva să decidă că nu meriți statutul de „alfa”. Dacă nu ești pregătit pentru această provocare, Labbe ar putea să nu fie câinele potrivit pentru tine.

O atenție specială va necesita domolirea neastâmpărului unui Labbe. Acesta este un metis curios, căruia îi place să exploreze dacă simte un miros interesant. Astfel, ar putea hoinărească în afara proprietății tale sau chiar să sape o gaură prin gardul tău ca mijloc de evadare.

Cea mai bună metodă de a tempera tendințele rătăcitoare ale câinelui tău este să te asiguri că rămâne activ și că socializează îndeajuns. Expunându-l în mod obișnuit la mirosurile cartierului, curiozitatea sa înnăscută se poate diminua, deoarece va ști deja ce se află în cealaltă parte a porții bine-cunoscute.

Îngrijirea unui Labbe

Deoarece Labbe are o blană scurtă și densă, nu va trebui să-ți faci griji în privința întreținerii acesteia astfel încât să arate cât mai bine. Va trebui doar să îl periezi o dată pe săptămână, iar blana acestuia va fi sănătoasă și strălucitoare.

Probabil, cea mai complicată parte a îngrijirii unui Labbe este legată de unghii, deoarece tind să crească lungi, ca ale unui Labrador de rasă pură. Acest lucru este greu de estimat, Însă și acest aspect este discutabil pentru că s-ar putea să nu fie nevoie să le îngrijești deloc. Depinde într-adevăr mult de suprafața pe care acesta aleargă – dacă aleargă mult pe beton, unghiile se vor toci de la sine.

Desigur, va trebui să te ocupi de alte aspecte tradiționale ale îngrijirii astfel încât câinele tău să arate cât mai bine cu putință. Acestea includ verificarea și curățarea frecventă a urechilor, a dinților și a ochilor.

Care sunt principalele probleme de sănătate ale unui Labbe?

Deoarece metisul Labbe au apărut relativ recent, acești câini sunt considerați mai sănătoși decât rasele pure de proveniență. Totuși, poate exista o urmă de moștenire genetică în ceea ce privește predispoziția la anumite probleme de sănătate asociate raselor Beagle sau Labrador își face simțită prezența și în cazul metisului. Unele dintre aceste probleme pot include displazia, bolile oculare sau epilepsia.

Te poți aștepta ca un Labbe să facă parte din viața ta destul de mult timp. În principiu, un Labbe va trăi 10-15 ani. Această categorie de vârstă îl plasează în același interval de vârstă de care se bucură în medie un beagle, pe când limita de vârstă a unui labrador este de 10-12 ani.

Costul asociat deținerii unui Labbe

Prețul mediu al unui Labbe este de aproximativ 900 USD. Chiar dacă s-ar putea să nu vezi oameni înghesuindu-se pentru a achiziționa acest metis deoarece nu este recunoscut universal de diferite registre, genetica specială și popularitatea sa contribuie la o creștere ușoară a costurilor. Dacă dorești îți un Labbe, și totuși vrei să economisești bani, ia în considerare un câine care a depășit stadiul de cățeluș.

Acest cost inițial nu ia în calcul celelalte costuri asociate în mod obișnuit cu asigurarea unei vieți lungi și sănătoase Labbe-ului tău. Fii pregătit să cheltui în plus pentru nevoile de bază, cum ar fi vizitele la veterinar, înregistrarea, jucăriile, vizitele la frizer și hrană – foarte multă hrană.

O completare binevenită în familia ta

Aspectul frumos și natura blândă a unui Labbe te pot face să te îndrăgostești de el la prima vedere. Totul este așa cum trebuie, dar trebuie să te asiguri că locuința și stilul tău de viață se potrivesc în mod ideal personalității lui. În caz contrar, viețile amândurora vor avea destul de mult de suferit.

Dar dacă îi poți oferi unui Labbe toate lucrurile de care are nevoie pentru a fi un câine fericit și sănătos, vei primi un câine minunat în viața ta; unul foarte inteligent, curios și jucăuș. Acesta este un câine pe care îl vei adora și care te va adora în același mod (la fel de mult).

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top